Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tutorial (wydzielony)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

u mnie w sklepie to koszt ok 10-12zl za m2. wiec 10warstw i mamy ladna sumke...:)

ps. jak masz zamiar klonowac sonusy to ponizej scanspeakow nie mozna zejsc

Skomentuj

Zamieszczone przez gi
      Patrząc jednak na ceny mdf/hdf 3mm:
      http://www.meble.pl/pl/323,326/326/meble144.html 2,6 zł/m2
      http://www.biznes.meble.p.../meble6739.html 4,25 zł/m2

Może nie było by tak źle (choć ceny dla odbiorcy detalicznego były by na pewno wyższe).
      jak sie dogadasz to i za takie pieniadze kupisz

Zamieszczone przez mIKI
      u mnie w sklepie to koszt ok 10-12zl za m2
      ja place ok 25zl za 19mm MDF razem z cieciem wiec raczej bedzie taniej

jednak nie chodzi tutaj o koszt samych plyt. a narzedzia, warsztat itp itd

Zamieszczone przez mIKI
      lub czegos rownie dobrego - np ushery

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
        Patrząc na ceny scanspeaków mogę od razu powiedzieć, że nie jestem przygotowany na wydatek 3-4 tysięcy za same przetworniki do podłogówek. To trochę tak jak bym jako pierwsze auto brał Porshe, ładne i dobrze działa ale większości walorów i tak nie docenię nie mając porównania.

Kolumny mają dobrze wyglądać i dobrze grać, na zestawy za grube tysiące przyjdzie czas jak się już osłucham z czymś tańszym i mi nie będzie wystarczało (w co wątpię, ale kto wie).

Gi

Skomentuj

mam juz pieniadze na monitory od CALEB'a, slaw369 i gi. czekam na odpowiedz z protonsila i zamawiam glosniki.
          plyty sa zamowione ale musze czekac na telefon pana ze skladu (zeby bylo taniej :P)
          czesci z polinka zamowie dopiero jak irek zrobi zwrotnice pod ARN + PJ

[ Dodano: 2008-02-15, 16:05 ]
          no i dzwonil pan marek - jutro odbior plyt

Skomentuj

gi, no i tego nie czaje... lapiej kupic lepsze glosniki i postawic proste skrzynki niz wydac 2k pln na obudowy a wstawic byle jakie glosniki.. eh

Skomentuj

wlasnie w tym sztuka zeby miec i nieprzecietne obudowy cieszace oko i dobre glosniki w nich :) ja osobiscie wole efektowne obudowy niz niewiadomo jakie glosniki, oczywiscie bez przesady :)

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                gi, no i tego nie czaje... lapiej kupic lepsze glosniki i postawic proste skrzynki niz wydac 2k pln na obudowy a wstawic byle jakie glosniki.. eh
                Widzisz z tym, że nie ma opcji by skrzynki wyniosły mnie 2 koła. Jak wydam 300 zł to i tak będzie sporo.

Jasne, że nie wrzucę tam najtańszych przetworników, ale nie mam zamiaru wydawać 4 koła na same podłogówki, aż takim audiofilem nie jestem Co więcej wątpię by przetworniki za powiedzmy 1000-1500 zawiodły moje oczekiwania. Wszędzie trzeba znaleźć umiar, a ostatnie czego mi potrzeba to kolejne kosztowne hobby

Zamieszczone przez damiani
                wlasnie w tym sztuka zeby miec i nieprzecietne obudowy cieszace oko i dobre glosniki w nich :) ja osobiscie wole efektowne obudowy niz niewiadomo jakie glosniki, oczywiscie bez przesady :)
                I właśnie o to chodzi, kwestia priorytetów, rozsądku i umiaru.

Zamieszczone przez Pawel S.
                napisz do irka o uniampa - podobno ma juz gotowce w obudowie na sprzedaz
                innych fabrycznych wzmacniaczy niechce tykac bo niestac mnie na taki ktory mnie zadowoli po zabawie z uniampem czy symasymem
                Niestety irek nie ma i nie wie czy i kiedy będzie miał te wzmaki. :/ Wykonał tylko kilka prototypów i jednego w obudowie, wszystko już krąży po ludziach. Tak więc muszę znaleźć coś innego, lub czekać na projekt i męczyć kumpla o złożenie

Ja wyjeżdżam na urlop jutro więc życzę powodzenia w budowaniu i tworzeniu tutoriala, co jakiś czas będę zaglądał bo i dostęp do neta będę miał.

Jeżeli mogę mieć prośbę to chętnie bym zobaczył w tym tutorialu jak wykonujesz frezy pod głośniki (o ile takie planujesz). Szkoda mi kasy na frezarkę (bo średnio widzę jej późniejsze wykorzystanie), a nie widzę zbytniej możliwości zrobienia tego ręcznie więc szukam pomysłów Frezarką to nie duża filozofia:
                [center:3330ec7400] [/center:3330ec7400]

Gi

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                  ja wole lepsze glosniki w surowej obudowie

co do frezow to za 5pln/godzina mozesz wyporzyczyc frezarke )20pln doba(

Skomentuj

Zamieszczone przez gi
                    Jeżeli mogę mieć prośbę to chętnie bym zobaczył jak wykonujesz frezy pod głośniki (o ile takie planujesz). Szkoda mi kasy na frezarkę (bo średnio widzę jej późniejsze wykorzystanie), a nie widzę zbytniej możliwości zrobienia tego ręcznie więc szukam pomysłów Frezarką to nie duża filozofia:
                    tak, wykonam je i nawet udowodnie ze frezarka jest baaaardzo przydatna :P
                    maskownica tez bedzie - mimo ze w oryginale niema... :roll:

[ Dodano: 2008-02-16, 12:36 ]

no i po zakupach :cool:

[ Dodano: 2008-02-18, 13:20 ]
                    tonsile zamowione i pieniadze juz wplacone. jednak musialem kupic wysokotonowki z innego zrodla bo niemieli ani w protonsilu ani w e-tonsilu
                    w srode glosniki powinny juz byc u mnie

[ Dodano: 2008-02-18, 14:34 ]
                    panowie od totemow - w wycenie bralem pod uwage najtanszt terminal a nie taki jak w oryginale. czy to Wam pasuje? czy moze kupic jednak taki jak w oryginale?

Skomentuj

w moim przypadku sprawe doboru terminali, pozostawiam Pawłowi

Skomentuj

Pewnie juz po ptakach, ale tak czy siak nie robi mi to wiekszej roznicy. O ile nie bedzie sie psul to moze byc ten najtanszy :)

No to ja wracam do urlopowania sie

Gi

Skomentuj

jeszcze nie zamowione bo czekam na schematy zwrotnicy...
                          ale chyba sie niedoczekam w terminie wiec rozdziele paczke na 2 czesci (bo mam tez kilka innych zamowien)

zamowilem wszystko kurierem (glosniki) ale nadal ich niema :evil: mimo ze powinny byc juz wczoraj

[ Dodano: 2008-02-22, 14:34 ]

[ Dodano: 2008-02-22, 14:35 ]

Skomentuj

Hej,
                            Paweł - jak tam prace postepują?
                            Bo ja z niecierpliwoscia oczekuje ... :mrgreen: - a tu jakoś ucichło.
                            Robi się?
                            ;]
                            pozdrawiam
                            7Masz

Skomentuj

narazie skleilem jedna pare totemow i czekam na przesylki
                              wkurza mnie koles z allegro. zaplacilem +10zl za wysylke wysokotonowek zeby wyslal szybko kurierem. no i tydzien minal i glosnikow niema :evil:
                              no a do polinka tez kasa nie poplynela bo mi jakos z konta niechca wyslac :[

Skomentuj

a jak tam arny? :P

Skomentuj

w astroniku maja byc za ok 1-2 tygodnie

jakie chcesz wykonczenie? zwykle kanciate skrzynki? czy moze jakies bajery w postaci frezow? (tzn zaokraglenia, sciecia)

[ Dodano: 2008-02-26, 10:54 ]

malenstwa :mrgreen:

Skomentuj

mile widziane zaokraglenia . o widze podwojny front :))

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                                      mile widziane zaokraglenia
                                      tak jak w moich? (tylko pion z kazdej strony) czy np front na kazdej krawedzi?

Zamieszczone przez Caleb
                                      o widze podwojny front )
                                      nie. 19mm + frezy 5x45stopni

Skomentuj

front na kazdej krawedzi

Skomentuj

Pawel S. Mozesz napisac w jakim programie robiles rysunki projektow?
                                          Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X