Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tutorial (wydzielony)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a to ja jakies projekty robilem? tylko sobie porysowalem troche w autoCADzie
    wkurza mnie strasznie koles co u niego na allegro kupilem wysokotonowki. tydzien temu powinny byc u mnie a nadal niema :evil:

Skomentuj

aha to autocad :wink:
      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

wysokotonowki dotarly (po 1,5 tygodniowym opoznieniu ;] )

Skomentuj

zobacz Pawel czy nie roznia sie od siebie... ja dostalem takie same, a jeden z kumpli dostal dwa rozniace sie kopulka... wnioskuje ze nie pochodzily z tej samej partii...

Skomentuj

niemialem zamiaru rozpakowywac wszystkich 6 sztuk naraz ale chyba jednak to zrobie...

[ Dodano: 2008-03-01, 19:50 ]
            dolphin123, wszystkie sa identyczne i swiezo wyprodukowane (luty 2008)

bylo troche klejenia :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              jakie chcesz wykonczenie? zwykle kanciate skrzynki? czy moze jakies bajery w postaci frezow? (tzn zaokraglenia, sciecia)
              Jeżeli o mnie chodzi mogą być zwykłe kanciate, po co masz mieć więcej roboty ? :)

Swoją drogą jak ze zwrotkami ? Oryginalne czy jakieś nowe ?

Gi

Skomentuj

gi, w totemach sa tylko scieca pod katem 45stopni na 5mm. fornir taki

tylko niewiem czy chcecie naturalny kolor czy zabarwic na czerwono/pomaranczowo tak jak w oryginalach?

zwrotnica narazie bedzie oryginalna

a nastepnie jedna para pojedzie do irka na pomiary i na projektowanie nowej zwrotnicy. tylko niewiem czy kasy starczy :/

Skomentuj

gi, w totemach sa tylko scieca pod katem 45stopni na 5mm. fornir taki
                  Luz.

tylko niewiem czy chcecie naturalny kolor czy zabarwic na czerwono/pomaranczowo tak jak w oryginalach?
                  Imho taki będzie ok:

a nastepnie jedna para pojedzie do irka na pomiary i na projektowanie nowej zwrotnicy. tylko niewiem czy kasy starczy :/
                  A jaki to koszt ?

Gi

Skomentuj

wysylke do irka ja zasponsoruje a ile wyjdzie za zwrotnice to jeszcze niewiem. jak widac tutaj koszta zminimalizowalem stosujac cewke na rdzeniu z cienkim drutem i konda 2,7uF zamiast skladac z kilku 2,68uF

Skomentuj

wysylke do irka ja zasponsoruje a ile wyjdzie za zwrotnice to jeszcze niewiem. jak widac tutaj koszta zminimalizowalem stosujac cewke na rdzeniu z cienkim drutem i konda 2,7uF zamiast skladac z kilku 2,68uF
                      Nie baw się w sponsoring tylko podaj ile to będzie w sumie kosztowało (ewentualnie ile zabraknie). Po co masz być na tym stratny (i tak poświęcasz swój wolny czas) ?

Gi

Skomentuj

jeszcze niepodliczylem ile konkretnie na osobe wydalem bo jeszcze musze zamowic tesle i STXy (chwilowy brak w ofercie)
                        jak bede mial wszystko to podlicze i podam ile zostalo/zabraklo

Skomentuj

Jak tam postępy ? :)

Gi

Skomentuj

niestety mam tak dziwnie ulozony plan na uczelni ze moge tylko w 2 popoludnia pracowac. akurat dzisiaj zabieram sie za fornirowanie.
                            powstal tez maly problem. z tych 5 lisci forniru na totemy zabraknie jednego kawalka wiec gdzies na spod dam podobny fornir ale z innego drewna (pozniej dam fotki)

Skomentuj

niestety mam tak dziwnie ulozony plan na uczelni ze moge tylko w 2 popoludnia pracowac. akurat dzisiaj zabieram sie za fornirowanie.
                              powstal tez maly problem. z tych 5 lisci forniru na totemy zabraknie jednego kawalka wiec gdzies na spod dam podobny fornir ale z innego drewna (pozniej dam fotki)
                              Hej,
                              Co sie stało z tutorialem
                              Prowadzis zjeszcze prace nad totemami - czy juz zakonczene i czekamy na tutoriala?
                              POzdr
                              7Masz

Skomentuj

No właśnie ja też czekałem na dalsze postępy a tu cisza...

Skomentuj

no niestety prace stoja. albo brak czasu albo brak sprzetu.
                                  2tyg temu brat mi zabral troche sprzetu z domu i niemoge nic szlifowac... tak wiec zabralem sie za robienie szablonu do GDNow. szablon wyszedl w przyblizeniu dobrze ale za cholere go nie zastosuje do frezowania gotowych kolumn :lol: (prace pochlonely pol dnia!)
                                  od wczoraj nudze sie w domu bo fornir juz przygotowany do polozenia ale niemoge kleic bo niemam czym wyszlifowac krawedzi po polozeniu forniru :/
                                  chyba wkurze sie i pojde na zakupy :P

co do tutoriala to ja przeciez tylko nieliczne fotki zamieszczam. robie pelno fotek podczas pracy. byloby znacznie lepiej gdyby ktos mi je robil a nie ze co chwila musze przerywac prace :/

aha - no i doszly STXy od takero zastanawiam sie czy nie wykonczyc ich poprzez malowanie na czarno...

Skomentuj

aha - no i doszly STXy od takero zastanawiam sie czy nie wykonczyc ich poprzez malowanie na czarno...
                                    miałoby to prawo ładnie wyglądać :)

Skomentuj

Hej,

Możesz przybliżyć ile może ci jeszcze zejść z tym tutorialem cobyśmy wiedzieli na czym stoimy ?

Gi

Skomentuj

tez sie przymieazm do zrobienia swojego rodzaju tutorialu :) nawet mam juz kilka fotorelacji z DIY'owania :) ale ukaze sie dopiero pod koniec maja (matura przede mna :( )

Skomentuj

gi, dopiero jutro zaczynam fornirowac... mam nadzieje ze niebede mial zadnych przeszkod i do soboty wszystkie oforniruje

[ Dodano: 2008-04-15, 21:25 ]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X