Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tutorial (wydzielony)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakieś postępy ?

Gi

Skomentuj

mam juz wolne (juwenalia) wiec moge zaczac dalej robic. ale obawiam sie ze z tym frezem bedzie niezla zabawa :???:
      dla slaw369 robie bez frezu...

Skomentuj

a jak tam ma się sprawa z STXami ? :)

Skomentuj

nic sie nie ruszylo :mrgreen:
          ich narazie wogole pod uwage nie biore :P
          i tak najszybciej praktycznie powstana bo tylko szlif, szpachla, szlif i do malowania razem z cokolami itp :P

Skomentuj

No to po raz kolejny, jak tam postępy ?

gi

Skomentuj

lakierowanie. kolega mial polakierowac natryskiem. okazalo sie ze ma za slaby sprzet bo lakier jest dosc gesty. postanowilem wiec polaierowac to w domu lakierem ktory kupilem sobie do moich kolumn (hydroparkiet - nie smierdzi itp)
              meczylem sie z tym tydzien i sie poddalem. monitory dla slaw369 maja spieprzone lakierowanie. wysylam mu takie bo niemam juz sily na nie. w niedziele postaram sie jechac do kolegi pozadnie natryskiem je pomalowac - niechce juz nic wiecej spieprzyc wiec nierobie nic na sile.
              a frezy zrobie racznie...

Skomentuj

Pawel S., a nie dalo rady rozcieczyc bardziej zeby poszlo pistoletem?

Skomentuj

mIKI, ten co koledze nieposzedl to nitro i niewiem czy go rozcienczal. on nawet niemial pozadnego pistoletu. teraz chce jechac do kolegi co ma warsztat samochodowy wiec sprzet odpowiedni bedzie
                  no ale bede musial skolowac transport itp :???:

Skomentuj

Jak tam postępy ? :)

Skomentuj

hehe - wlasnie mialem ciebie niedlugo pytac o adres. teraz musze tylko maskownice zamontowac
                      popsul sie tez troche lakier na boku i niewiem czy to poprawiac :???:

odrazu mowie ze GDNy niebeda idealnie wpasowane - one sa krzywe :/ te "skrzydelka" sa wygiete w dol wiec srodki wystaja poza front - ale tragedi tez niema

Skomentuj

No to jak coś to pw o adres :)

Spoko lakier zakleję nalepką z kaczorem donaldem, a gdn-a okleję plasteliną i nie będzie widać

gi

Skomentuj

Pawle o ile pamiętam to ktoś robił frezy w ten sposób ze wycinał troszke więcej na tych własnie rogach a następnie owijał głośnik w folię, nanosił szpachlę na te wycięte rogi i przykładał głosnik i w ten sposób tworzył się idealny frez... http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...bc5b38586aeae8

Skomentuj

Ja tak zrobiłem jeśli chodzi o KEP'y wychodzi całkiem przyjemnie i bezboleśnie. Nawet lepiej żeby podfrezowanie było mniej dokładne (szersze) niż bardziej, bo tam gdzie mniej szpachli to słabiej się ona trzyma i może się łatwo wykruszyć. Warto sobie włożyć głośnik np w reklamówkę, a później rant głośnika obwinąć ze dwa razy taśmą izolacyjną, bo raz może okazać się czasem za mało- będzie problem z wciśnięciem głośnika, przy czym szpachle łatwo skruszyć więc trzeba uważać.

Skomentuj

izbic, witam na diyaudio
                              nieudalo mi sie zrobic idealnego szablonu zeby zrobic to frezarka wiec poszedlem w inny sposob ktory stosowalem w moich drugich kolumnach gdy nawet na oczy frezari nie widzialem.
                              zrobilem okragly frez a nastepnie po przylozeniu glosika wycinalem miejsce na "skrzydelka" nozykiem. w MDFie to czysta zabawa ale w wiorowce awykonalne :???:

[ Dodano: 2008-08-17, 20:00 ]

delikatne wygladzenie papierem sciernym zeby dopasowac pod glosnik i frez gotowy

szkoda tylko ze glosniki sa krzywe :|

a na koniec pokaz roznicy miedzy lakierami
                              po lewej lakier wodorozcienczalny do parkietow za 38zl/litr kladzony domowymi technikami (wybralem najgorsza scianke)
                              po prawej nitro za 5zl/litr kladzony natryskiem
                              gi, zgadnij ktore to twoje? :P

Skomentuj

nitro wyglada swietnie

ale fajnie - kupilem kompresor ... no dobra tata kupil

Skomentuj

Ja również witam:)
                                  Moje 13stki te kupowane na allegro po promocji 15 ohmowe nie mają takich krzywych skrzydełek jedyny problem to troszeczke pozaginane narożniki zresztą tak samo jak Twoje..., ale teraz widzę na stronie Tonsilu 13/40/2 z ładnym okrągłym koszem . Muszę jednak przyznać, że te kosze wyglądają tak badziewnie tylko na zdjęciu bo głośniczki w realu calkiem fajnie się prezentują i mają fajną fakture membrany...

Skomentuj

Zamieszczone przez izbic
                                    ale teraz widzę na stronie Tonsilu 13/40/2 z ładnym okrągłym koszem
                                    za 2x wieksza cene :|
                                    Zamieszczone przez izbic
                                    Moje 13stki te kupowane na allegro po promocji 15 ohmowe nie mają takich krzywych skrzydełek
                                    ja bralem z e-tonsila i wszystkie takie sa :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.

a na koniec pokaz roznicy miedzy lakierami
                                      po lewej lakier wodorozcienczalny do parkietow za 38zl/litr kladzony domowymi technikami (wybralem najgorsza scianke)
                                      po prawej nitro za 5zl/litr kladzony natryskiem
                                      gi, zgadnij ktore to twoje? :P
                                      Osz kuwa wyglądają jak moja stara 20 letnia szafa po przejściach :shock: :lol:

gi

Skomentuj

Pawle pisałes coś wczesniej o nowej zwrocie to tego zestawienia...będzie coś nowego? Nie ukrywam, że chętnie bym zamienił GDWK na DXa albo XT :P

Skomentuj

niestety nie. niezdazylem ich skonczyc zanim irek odszedl z LDMu wiec nowej zwrotnicy niebedzie...
                                          a sam bawil sie niebede bo gi pewnie ma juz dosyc polrocznego czekania na swoje kolumny :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X