Dzięki :-)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zbiorowe zamówienie Transfromatorów audio - Accuphase E-450
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaTransformator z Noratela jest tak dobry, że dzwiedziu sprzedał go w kilka dni po otrzymaniu. I to wszystko dlatego, że pomimo swoich super wielkości i super jakości rdzenia... zwyczajnie buczało. I tak o to wrócił do transformatorów z toroidy.pl :P
Fakt,że trafa toroidy.pl mają czasem odstępstwa od normy i zdarzyło mi się ,że jedna sztuka z z dwóch identycznych z tego samego zamówienia cichutko "warczała" ale nie robiłem z tego tragedii.Wspomniałem o tym przy następnym zamówieniu i muszę żyć z tym dalej.Tym bardziej,że toroid z Noratela o identycznych parametrach ma 50mm większą średnicę więc w żaden sposób nie pasuje do moich konstrukcji.
Właśnie dotarły następne do 7100 :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaPo za tym kto z was uruchomił 450 na tym trafie??
Bo jak na razie to dużo teorii zamiast praktyki widzę.
Ja uruchomiłem i nie zanotowałem mrukówDAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Ponawiam oficjalnie pytanie. Według zapewnień i ustaleń które były już jakiś czas temu zamówienie nie zostało sfinalizowane, a pieniądze poszły.
Pomijając fakt że trafa nie spełniają wymaganych oczekiwań wersji audio, umarł temat kubków które miały być dosłane z czasem.
Kolejna sprawa skoro temat przybrał takiego obrotu, zupełnie niezręcznego, oczekuje sie aby autor zamówienia przedstawił całą korespondencję łącznie z fakturami jaką utrzymywał z firmą Noratel, bo w ustaleniach panuje wiele niejasności.
Skomentuj
-
Michał pisąłem juz na PW.
hermes dokłądnie napisąłeś były obiecane a z obietnicy jak nie jest zapisana w zamówieniu można się wycofwać w tym kraju co noratel uczynił.
Info poniżej:
Witam Panie Karolu
Ostanie info podtrzymujemy …
Transformatory ostatecznie zostały wykonane jako audio – parametr buczenia nie określony – w ofercie nie ma mowy o obudowie - audio ekran pomiędzy pri i sec , ekran magnetyczny , zmieniono jedynie sposób montażu z wersji zalanego środka transformatora na podkładki x2 gumowa 1 metalowa. Zamiana nie wpływa na konstrukcje audio o której informowaliśmy telefonicznie i została ostatecznie zaakceptowana.
Zamówienie dotyczyło transformatorów audio zalewanych a nie w kubkach, kubki noratel obiecał jako rekompensatę z czego się wycofał. Zalania nie było bo zmienili technologię na te blachy co według nich jest zamienne i niepodlega dyskusji. Niejasności sam wytwarzasz nieczytając wszystkiego ze zrozumieniem.
Złożyłem reklamację(do kierownika działu sprzedaży) o której zainteresowanych informowałem na PW jednak jak zwykle wszystko jest pokrętne w Noratelu.
Oficjalne info z noratela:
Witam Panie Karolu,
niezmiernie mi przykro, że ma Pan takie odczucia ze współpracy z naszą firmą. Z moich ustaleń wynika, że za drugim razem transformatory zostały wyprodukowane w wersji audio. Noratel ma w tego rodzaju produkcji duże doświadczenie, od lat współpracujemy z największymi odbiorcami w Polsce i na świecie. Tym niemniej cały czas doskonalimy nasze umiejętności w oparciu o kontakty z klientami, takimi jak Pan. W celu dokładnej weryfikacji Pana projektu prosiłabym o odesłanie 2-3 modeli transformatorów, które nie spełniają Pana oczekiwań, na moje nazwisko i adres jak w stopce. Proszę o informację o nadaniu przesyłki. Po jej otrzymaniu chciałabym wraz z panią kierownik ds. jakości dokładnie zbadać transformatory na jałowo i pod obciążeniem pod kątem dostosowania do wymogów audio. Będę z Panem w kontakcie po otrzymaniu przesyłki. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości proszę o kontakt wg namiarów w stopce
Dziękuję
Jak ktoś chce odsyłac im na testy trafo prośba o info... ja swojego nei zamierzam nigdzie wysyłać bo mam dość tematu.Last edited by dj_zibi; 12.11.2014, 09:53.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaOprócz zalanego środka, to co nie spełnia wymogów. Ja swojego jeszcze nie miałem okazji podłączać.
Noratel sobie poleciał w członka z tymi kubkami. Zasługują na antyreklamę.
Skomentuj
-
Temat jest prosty.
Zamówienie zostało spieprzone w momencie ustalania reklamacji tzn gdy przysłali nie takie trafa jak zamawialiśmy. Gdyby wtedy zamawiająca osoba twardo postawiła warunki i termin, ( łącznie ze sławnymi kubkami ) wszytko byłoby ok. Niestety tak się nie stało.
Dlatego pytam się dj_zibi co się działo przez te kilkanaście tygoni ? był czas na reklamację...ale jakoś sprawa ucichła bo wszyscy mysleli że 'jakoś to będzie' ...niestety jakoś nie jest.
Kupiłem dwa trafa za 800 zł. I oba brumią pod obciążeniem, więc gdzie jest wersja audio ?...to nawet obok audio nie leżało. Wychodzi wszystko teraz z czasem jak ludzie uruchamiają wzmacniacze...a ilu jeszcze nie uruchomiło ? i nie jest świadomych co mają ?...
Sprawa druga, wypadałoby aby osoba zamawiająca udostępniła oficjalne dokumenty od Noratel tzn fakturę, potwierdzenie odbioru itd. tylko z tym każdy indywidualnie może z Noratelem teraz negocjować.
Jeśli nie polubownie w ramach gwarancji to na drodze prawnej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez micha7n Zobacz postaTemat jest prosty.
Zamówienie zostało spieprzone w momencie ustalania reklamacji tzn gdy przysłali nie takie trafa jak zamawialiśmy. Gdyby wtedy zamawiająca osoba twardo postawiła warunki i termin, ( łącznie ze sławnymi kubkami ) wszytko byłoby ok. Niestety tak się nie stało.
Dlatego pytam się dj_zibi co się działo przez te kilkanaście tygoni ? był czas na reklamację...ale jakoś sprawa ucichła bo wszyscy mysleli że 'jakoś to będzie' ...niestety jakoś nie jest.
Kupiłem dwa trafa za 800 zł. I oba brumią pod obciążeniem, więc gdzie jest wersja audio ?...to nawet obok audio nie leżało. Wychodzi wszystko teraz z czasem jak ludzie uruchamiają wzmacniacze...a ilu jeszcze nie uruchomiło ? i nie jest świadomych co mają ?...
Sprawa druga, wypadałoby aby osoba zamawiająca udostępniła oficjalne dokumenty od Noratel tzn fakturę, potwierdzenie odbioru itd. tylko z tym każdy indywidualnie może z Noratelem teraz negocjować.
Jeśli nie polubownie w ramach gwarancji to na drodze prawnej.
Warunki były postawione twardo, trafa przyszły w terminie ze zmienionym systemem mocowania na co ostatecznie "ludzie" się zgodzili. Z kubkami zostałem oszukany, na co dałem Ci oficjalnie info Noratela wyżej, z tego też powodu zgłosiłem reklamację. Info o reklamacji również wyżej. W obecnej sytuacji mamy dwa wyjścia: bawić się w reklamację(widzę ze jesteś pierwszy chętny) lub zebrać wszystkie trafa(lub znaczną cześc) i odesłać na niezgodność towaru z zamówieniem(tutaj również udowodnia nam ze trafa są audio bo w audio nikt nie mówi o buczeniu patrz wyżej, chyba ze ktoś wie jak udowodnić lekkie podobno buczenie jako wadę).
Michał całe zamówienie jest na mnie imiennie nikt w noratelu nie będzie bawił się w poszczególne reklamacje, jedyne co można zrobić to "kupą Panowie kupą...". Chcesz reklamacji? Wysyłaj do mnie trafa i załatwiam reklamację. Przez cały okres jedyne dwie osoby jakie się do mnie zgłosiły to Ty i Gi który miał popytać znajomego prawnika o sytuację i sprawa ucichła.
Pamiętaj że nasze audio w znaczeniu Noratela i tego co zamówiliśmy to: ekran pomiędzy pri i sec , ekran magnetyczny i zalany środek którego ostatecznie nie było na co się zgodziliśmy a nie żadne cudowne moce vooodoo
Panowie jeśli chcecie można zorganizować ConfCalla lub inną konferencje z osobami najbardziej zainteresowanymi by się nie obrzucać wzajemnie błotem, nie mam czasu na przepychanki a samo zamówienie dostatecznie dało mi popalić, jako ze wszędzie widnieje moje nazwisko dokończę temat jeśli będzie współpraca z waszej strony. Gdyby potrzebne było szersze info mój fon: 6-9-4-4-5-4-7-1-2 bo w związku z praca mogę nie zaglądac systematycznie.
Last edited by dj_zibi; 13.11.2014, 18:53.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez micha7n Zobacz postaI oba brumią pod obciążeniem, więc gdzie jest wersja audio
Ważne jest też mocowanie .
U mnie o pewnych porach dnia buczy każde trafo niezależnie czy jest "zwykłe" czy hiper super audio wersja.
I to nie tak cichutko tylko słychać w miejscu odsłuchu
A z tymi ekranami to założę się że i tak spora część osób nie ma instalacji z PE i tego nie podłączy albo będzie wisieć a wtedy bardziej szkodzi niż pomaga
Skomentuj
-
A to akurat jest zbyt duże uogólnienie. To, że wszystkie transformatory buczą to prawda, ale omijasz jedną ważną kwestię - jak głośno buczą.
Miałem okazję testować taki sam transformator z toroidów w wersji audio i zwykłej, takie same warunki, przełączane w czasie testów, i co z tego wyszło? Transformator w wersji zwykłej po prostu buczał głośniej, i to znacząco. Dodając do tego smaczku, po usztywnieniu folii, zalaniu środka żywicą epoksydową i przykręceniu z powrotem, jego buczenie zmniejszyło się znacząco :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaA z tymi ekranami to założę się że i tak spora część osób nie ma instalacji z PE i tego nie podłączy albo będzie wisieć a wtedy bardziej szkodzi niż pomagaLast edited by jaman7; 13.11.2014, 21:24.
Skomentuj
Skomentuj