Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Power Cleaner by Yoshi_80 wersja trzecia

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Daj zdjęcia

Skomentuj

Dzięki, podeślę dzisiaj wieczorem.

Skomentuj

Wklejam poniżej zdjęcia, z góry dzięki za jakąś poradę/komentarz.

01.

02.

03.

04.

Skomentuj

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez ajo009 Zobacz posta
          Wklejam poniżej zdjęcia, z góry dzięki za jakąś poradę/komentarz.
          A po co Ci jest ten niebieski przewód? Weź go odłącz od włącznika i daj znać czy jest zmiana.

Skomentuj

Masz na myśli ten przewód:

Jak go odłączę to listwa w ogóle się nie włącza.

Skomentuj

No to coś żle podłączyłeś właśnie z tymi kabelkami. Odłącz wszystko od włącznika i podłącz jeszcze raz tylko, że na spokojnie.

Tak na zdrowy rozum. włącznik wygląda: I I I
              Idąc od gniazda kablem fazowym wchodzisz do bezpiecznika, z niego idziesz do środkowego bolca włącznika. Wychodzisz jednym ze skrajnych bolców i wracasz na PCB. Drugi skrajny bolec zostaje wolny. Nie podłączasz go.

Reszta jak dobrze sobie opatrzysz pójdzie dobrze. Powodzenia.

Skomentuj

Jedno co widzę, że masz chyba źle podłączony brązowy przewód do PCB, przewód do włącznika powinien lecieć z pierwszej przelotki o ile się nie mylę.

Skomentuj

No właśnie też coś i mi się wydaję, że te przewody są nie tak podłączone jak powinny. Przesyłam jeszcze jedno zdjęcie, czy mógłbym prosić o weryfikację. Teraz jest z (nr1) do bezpiecznika, a stamtąd do środkowego bolca włącznika (nr2), później ze skrajnego bolca włącznika (nr3) z powrotem do PCB (nr4). Przy takim podłączeniu i usunięciu przewodu niebieskiego listwa się włącza, ale mam w gniazdkach ok. 110V.

Jeszcze drugie pytanie, czy do zaznaczonej na poniższym zdjęciu przelotki powinien być przylutowany jakiś przewód? Czy powinna pozostać wolna? Wcześniej miałem przylutowany właśnie tutaj ten niebieski przewód z włącznika.

Skomentuj

Witam serdecznie niestety nie załapałem się na zamówienie grupowe kitu do listwy :( jest jakaś jeszcze szansa? Bardzo mi zależy

Skomentuj

Panowie, wielka prośba, żeby ktoś obeznany w temacie rzucił okiem na mojego poprzedniego posta i spróbował mi pomóc z tymi wątpliwościami.

Skomentuj

A czy w chwili obecnej przełączanie włącznika wpływa na coś?

Generalnie przedzwoń sobie miernikiem włącznik, abyś wiedział jak działa :)

Kilkia postów wyżej kolega GI pokazał zastosowanie włącznika podwójnego. Wszystko widać
                        Last edited by MICHNIOR; 11.10.2016, 12:06.

Skomentuj

Dzięki wielkie. Faktycznie gi już pisał, o tym że mam źle wlutowany brązowy przewód, dzięki gi, to jest do poprawy. A co z niebieskim przewodem, z moim drugim pytaniem. Czy on powinien tam być wlutowany, czy też nie?

Skomentuj

Moje problemy z bezpiecznikiem to był jednak transil.. teraz jest całkiem zwarty.. rozumiem że jakieś przepięcie z sieci mogło go tak załatwić? Na razie całkiem go wylutowalem rozumiem, że straciłem ochronę przed przepięciami. Układ może bez niego pracować?

Skomentuj

Właśnie też usmażyłem transila w mojej listwie. Czy może ktoś podać parametry tego transila, bo nigdzie na schemacie nie mogę znaleźć ?

Skomentuj

ten z zestawu jak pamietam to 300 albo 330v dwustronny.. w Warszawie znalazłem od ręki tylko trochę więcej.. 400V... taki wlutuje.. Moze to cewki/dlawiki tak podbijaja napiecie przy jakims gwaltownym wylaczeniu...?

Skomentuj

Jeśli w zestawie był transil o oznaczeniu 300 to nie dziwne, że padł :) Transil 400 dwukierunkowy będzie ok.
                                  Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                  Grado SR125i

Skomentuj

Czy ktoś sprawdzał już jaki prąd może popłynąć przez listwę ?

Skomentuj

Witam wszystkich. Jestem tu nowy i mam pytanie czy są jeszcze dostępne płytki drukowane
                                      do tego filtra. Może komuś zostały. Chętnie odkupię 2 - 4 szt. Reszta dosyć łatwa do ogarnięcia
                                      natomiast dla mnie najwięcej "zamieszania" jest z obwodem drukowanym. Jakby się dało to proszę
                                      o kontakt na maila.

pozdrawiam wszystkich

Skomentuj

Zamieszczone przez MMCOMTECH Zobacz posta
                                        Witam wszystkich. Jestem tu nowy i mam pytanie czy są jeszcze dostępne płytki drukowane
                                        do tego filtra. Może komuś zostały. Chętnie odkupię 2 - 4 szt. Reszta dosyć łatwa do ogarnięcia
                                        natomiast dla mnie najwięcej "zamieszania" jest z obwodem drukowanym. Jakby się dało to proszę
                                        o kontakt na maila.

pozdrawiam wszystkich
                                        Witam.
                                        No właśnie ... trochę czasu mineło, pojawiło się kilka osób (na innym forum) które też by były zainteresowane taką płytką, częściami, ....

Skomentuj

Nie na temat...
                                          I co w związku z tym? :)
                                          Szukasz kogoś kto zrobi grupowe zamówienie?
                                          marcinsywala.pl
                                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                                          X