Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PCB/Kit części - USB Audio 32 bit/384 kHz

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pamiętam, ale jesteś na końcu listy do wysyłki [emoji14]

Skomentuj

Zamieszczone przez homodelfinus Zobacz posta
      Polutowalem 1 kpl. Milczy. Tzn. jest komunikat instalowanie nowego sterownika ale program FW pokazuje tylko tak.

Firmware erase succesfull. Update FW fail.

U mnie tez to sie pojawia (erase succesful ale update fail)
      Wtedy rozłączam i ponownie łączę do skutku.
      Ale czasem mam error format file. System to Win10 64

Skomentuj

Holgin, dzięki za realizację zamówienia, to zawsze jest tytaniczna robota!!! moje pcb już mocz się w izopropanolu.

Mam dwa pytania odnośnie użytkowania:
        1. czy jeśli mam zamiar korzystać z izolatora (tego z diyink) to jest sens stosowania innego zasilania niż usb?
        2. dotychczas mój DAC korzystał z jednego sygnału MCLK z generatora. Czy podłączając usb muszę odłączyć tamten generator i korzystać z sygnału z tego płytki kitu?

Skomentuj

1. Skoro masz izolator, to nie ma sensu dawać osobnego zasilania, sygnał będzie generowany z zasilacza dla izolatora po stronie DACa :)
          2. Nie musisz, skoro do tej pory działać na asynchronicznym MCLK z generatora kwarcowego, to teraz też powinien działać :) Jaki to DAC?

Skomentuj

Programowałem właśnie kolejne 2 sztuki i moje uwagi:
            -Jak jest komunikat że pamięć nie ma zasilania to nie zastanawiać się, tylko topnik na styki i przejechać uważnie lutownicą
            -Żeby prawidłowo zaprogramować, po podłączeniu/usunięciu firmware z listy dostępnych urządzeń należy wybrać to drugie, końcówka to chyba 100

U mnie działa

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
              Jaki to DAC?
              Dzięki :) jutro odpalę, zobaczę z czym to się je.
              Dac wariacja na akm 4137 i 4490.

Skomentuj

Chyba znalazłem przyczynę. Przylutowałem druta w miejsce zworek i już za każdym razem jest dobrze, wgrywa się soft. Już na początku wydawało mi się, że zworki ze zbiorowego zamówienia są kiepskie ale nie spodziewałem się, że zrobią tyle kłopotu.

Skomentuj

Twoja teoria na temat zworek jest ciekawa, aczkolwiek śmiem twierdzić, że jest nieprawdziwa :)

Zaprogramowałem już 14 sztuk i w żadnym wypadku nie było problemów ze zworkami. Za to lutowanie pinów pamięci nie raz poprawiałem - i tutaj raczej szukałbym błędu, a nie w goldpinach (chyba że je przegrzałeś podczas lutowania, stopiły się i wygięły).

Polecam też izopropanol, płytki ze zdjęcia zaraz idą na kąpiel.

Skomentuj

Jeden z tych układów pojedzie do mnie :-)
                    To była dobra inwestycja nie wielkiej w sumie kwoty.
                    Idę z wrażenia na piwo.

Skomentuj

a ja polutowalem mojego i nie moge wgrać oprogramowania :( myślicie że to wina Windowsa 10 ?

Skomentuj

Ja pracuje na W10. Jaki masz komunikat?

Skomentuj

mam faila , tak wogóle to niby widzi komputer go ale już tych danych do aplikacji nie pobiera . Próbowałem poprawiać luty ale jak narazie nic to nie dało

Skomentuj

Również dopisuję się do listy chętnych na drugie zamówienie :) W razie co mogę też pomóc w lutowaniu.

Skomentuj

Zamieszczone przez przemyska Zobacz posta
                              mam faila , tak wogóle to niby widzi komputer go ale już tych danych do aplikacji nie pobiera . Próbowałem poprawiać luty ale jak narazie nic to nie dało
                              U mnie gniazdo na przedniej ściance pc nie chciało współpracować, podłącz z tyłu kompa.

Skomentuj

U mnie poszło na "pałę do skutku" :) Drugi zaprogramował się szybciej. Oba ładnie gdakają na razie na spdif. Dzięki za zorganizowanie zamówienia. Jest to pin kompatybilne z amanero?

Skomentuj

U mnie była płytka od kolegi Kopczas , która nie chciała dać się zaprogramować, ale już gra. Kto zgadnie, co zrobiłem, żeby zadziałała?

homodelfinus - tak, co do zasady jest to kompatybilne z amanero, są pewne różnice, ale PCB i piny mają ten sam rozstaw/wymiar. Piny I2S i zasilania są zgodne, resztę musisz porównać samemu.

Skomentuj

Wysłałem wszystko, zostały dwa odbiory osobiste i jeszcze jeden montaż. Proszę wszystkich o potwierdzenie odbioru :)

Skomentuj

Pytanie gdyż nie sledze rozwoju produktu.
                                      Którym firmware to programujesz?
                                      Pytam z ciekawości gdyż widze ze .3lite publikę update'y.

Skomentuj

Firmware od .3lite, ale zmiana w razie czego to mniej niż minuta :)

Skomentuj

Dzięki Holgin za realizację ZZ i czekam na kolejną turę :) Czy jest szansa na ZZ na rozszerzenie (kanapkę) od 3iite do tego modułu?

Skomentuj

Czaruję...