Pamiętam, ale jesteś na końcu listy do wysyłki [emoji14]
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
PCB/Kit części - USB Audio 32 bit/384 kHz
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez homodelfinus Zobacz postaPolutowalem 1 kpl. Milczy. Tzn. jest komunikat instalowanie nowego sterownika ale program FW pokazuje tylko tak.
Firmware erase succesfull. Update FW fail.
U mnie tez to sie pojawia (erase succesful ale update fail)
Wtedy rozłączam i ponownie łączę do skutku.
Ale czasem mam error format file. System to Win10 64
Skomentuj
-
Holgin, dzięki za realizację zamówienia, to zawsze jest tytaniczna robota!!! moje pcb już mocz się w izopropanolu.
Mam dwa pytania odnośnie użytkowania:
1. czy jeśli mam zamiar korzystać z izolatora (tego z diyink) to jest sens stosowania innego zasilania niż usb?
2. dotychczas mój DAC korzystał z jednego sygnału MCLK z generatora. Czy podłączając usb muszę odłączyć tamten generator i korzystać z sygnału z tego płytki kitu?
Skomentuj
-
Programowałem właśnie kolejne 2 sztuki i moje uwagi:
-Jak jest komunikat że pamięć nie ma zasilania to nie zastanawiać się, tylko topnik na styki i przejechać uważnie lutownicą
-Żeby prawidłowo zaprogramować, po podłączeniu/usunięciu firmware z listy dostępnych urządzeń należy wybrać to drugie, końcówka to chyba 100
U mnie działa
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Holgin Zobacz postaJaki to DAC?
Dac wariacja na akm 4137 i 4490.
Skomentuj
-
Twoja teoria na temat zworek jest ciekawa, aczkolwiek śmiem twierdzić, że jest nieprawdziwa :)
Zaprogramowałem już 14 sztuk i w żadnym wypadku nie było problemów ze zworkami. Za to lutowanie pinów pamięci nie raz poprawiałem - i tutaj raczej szukałbym błędu, a nie w goldpinach (chyba że je przegrzałeś podczas lutowania, stopiły się i wygięły).
Polecam też izopropanol, płytki ze zdjęcia zaraz idą na kąpiel.
Skomentuj
-
roger06
Również dopisuję się do listy chętnych na drugie zamówienie :) W razie co mogę też pomóc w lutowaniu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez przemyska Zobacz postamam faila , tak wogóle to niby widzi komputer go ale już tych danych do aplikacji nie pobiera . Próbowałem poprawiać luty ale jak narazie nic to nie dało
Skomentuj
-
U mnie była płytka od kolegi Kopczas , która nie chciała dać się zaprogramować, ale już gra. Kto zgadnie, co zrobiłem, żeby zadziałała?
homodelfinus - tak, co do zasady jest to kompatybilne z amanero, są pewne różnice, ale PCB i piny mają ten sam rozstaw/wymiar. Piny I2S i zasilania są zgodne, resztę musisz porównać samemu.
Skomentuj
Skomentuj