Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tania pila stolowa.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W żadnym markecie nie mają takich płyt jak potrzebuję
    Płyty mam już kupione , stoją przecięte na pół
    Proszę tylko o pomoc w wyborze piły :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
      Proszę tylko o pomoc w wyborze piły
      Służę pomocą. Niedawno przyjechała w moje skromne progi nowa piła, Hammer K3 Winner

Chyba jestem zadowolony :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Służę pomocą. Niedawno przyjechała w moje skromne progi nowa piła, Hammer K3 Winner

Chyba jestem zadowolony :)
        Gdzie takie dają za pińcet ?

Skomentuj

kolmen , minimum 10 000 pln , tylko formatówka z podcinakiem , a co z oklejaniem krawędzi??? żelazko ???? gratuluję pomysłu
          i mówi Ci to ktoś co na co dzień z tym robi.
          Trzeba było u fachowców zamówić a nie u mietków za rogiem czy castoramach , np tu http://www.zimex.biz.pl/dzial/uslugi

Skomentuj

Podcinak mam zdemontowany, do formatek z mdfu jest całkowicie zbędny. Jak ktos ma troche metrażu to zamiast tych badziewnych makit i boschów proponuje poszukać małej formatówki z blatem przy tarczy. Naprawdę można tanio czasem trafić czasem prawie nówke.
            Teraz doczytałem, kolega chce ciąć płyty laminowane to podcinak hmmmm konieczny, chociaż są techniki ciecia bez podcinaka i nie wyrywa :). Za pincet to kupisz dwie tarcze i browar
            Last edited by seba007; 25.07.2019, 20:14.

Skomentuj

Ciekaw jestem ile nic nie wnoszących postów jeszcze tu zobaczę :)

Skomentuj

Bardzo fajny sprzęt. Miałem kiedyś takowy. Mile wspominam. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez seba007 Zobacz posta
                  Podcinak mam zdemontowany, do formatek z mdfu jest całkowicie zbędny. Jak ktos ma troche metrażu to zamiast tych badziewnych makit i boschów proponuje poszukać małej formatówki z blatem przy tarczy. Naprawdę można tanio czasem trafić czasem prawie nówke.
                  Teraz doczytałem, kolega chce ciąć płyty laminowane to podcinak hmmmm konieczny, chociaż są techniki ciecia bez podcinaka i nie wyrywa :). Za pincet to kupisz dwie tarcze i browar
                  Polecisz jakąś tarczę do zagłębiarki
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ja parę lat temu pożyczałem od kolegi zaglebiarke bez tarczy i dokupiłem irwina.
                    Oddałem mu wtedy komplet bo na co mi sama tarcza.
                    Ostatnio jakieś drzwi podcinał i nadal to ostre jest w miarę.
                    Nie wiem co to za model, ale kosztowała ok 100zl więc teraz pewnie jeszcze więcej.
                    Last edited by piotreq123; 25.07.2019, 22:07.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                      Ja mam ten komfort, że zaopatrzyłem się w specjalną, kątową ostrzałkę do tarcz widiowych. Używam tarcz Faba do formatówki, zgłębiarki nigdy nie miałem i szczerze nawet nie wiem czym się różni od pilarki ręcznej. Zapewne odpowiedź jaka tarcza do zgłębiarki znajdziesz najszybciej na forum domidrewno.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                        >CMT<
                        >Globus<

Skomentuj

Coś mi się spodobało :)
                          https://www.youtube.com/watch?v=M1xY...L&index=2&t=0s

Skomentuj

myślałem o czymś takim. Wprawdzie bardziej pod kątem frezarki. Tylko kurcze nie mam gdzie tych wszystkich bajerów trzymać :(

Skomentuj

Niby fajne to, ale do zastosowan typowo glosnikowych raczej malo przydatne. Klasyczna pila stolowa z sankami zrobi to samo :)

Skomentuj

Niby fajne to, ale do zastosowan typowo glosnikowych raczej malo przydatne. Klasyczna pila stolowa z sankami zrobi to samo :)
                                Nie każdy struga tylko kolumienki :)
                                Mam te same kolumny od ponad 10 lat i jestem z nich bardziej niż zadowolony

Skomentuj

Zgadza się, ale moim zdaniem jeśli ktoś rozbudowuje swój warsztat (powiedzmy stolarski) to pierwsze co powinien kupić, to dobra pila stołowa. Na tym robi się zdecydowana większość prac, a możliwości rozbudowy o dodatkowe jigy są ogromne. Zobacz jakich materiałów gość użył do zbudowania tego urządzenia. To wcale nie jest takie tanie jak by się wydawało. Bajer fajny, ale jak nie masz nic, to celuj w pile stołową, a nie takie gadżety.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                    myślałem o czymś takim. Wprawdzie bardziej pod kątem frezarki. Tylko kurcze nie mam gdzie tych wszystkich bajerów trzymać :(
                                    Może na ścianie ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                                      Może na ścianie ?
                                      Mieszkam w mieszkaniu, taki jig ma strasznie mały WAF wisząc na ścianie
                                      Może jakby był w kwiatki...

Skomentuj

Taka
                                        http://www.jula.pl/catalog/narzedzia...rczowa-278446/

W mojej pile culaga jest w miare ok, ale jak tne duze formatki, to lapie dodatkowo sciskiem po drugiej stronie culagi.
                                        Pila dalej w swojej cenie ok czy cos juz konkurencyjnego cenowo ciekawszego jest dostepne? Warto do MLT100 doplacac ?

Skomentuj

Minimalnie tańsza

https://allegro.pl/oferta/einhell-pi...gaAkBZEALw_wcB

Skomentuj

Czaruję...
                                          X