kolmen , minimum 10 000 pln , tylko formatówka z podcinakiem , a co z oklejaniem krawędzi??? żelazko ???? gratuluję pomysłu
i mówi Ci to ktoś co na co dzień z tym robi.
Trzeba było u fachowców zamówić a nie u mietków za rogiem czy castoramach , np tu http://www.zimex.biz.pl/dzial/uslugi
Podcinak mam zdemontowany, do formatek z mdfu jest całkowicie zbędny. Jak ktos ma troche metrażu to zamiast tych badziewnych makit i boschów proponuje poszukać małej formatówki z blatem przy tarczy. Naprawdę można tanio czasem trafić czasem prawie nówke.
Teraz doczytałem, kolega chce ciąć płyty laminowane to podcinak hmmmm konieczny, chociaż są techniki ciecia bez podcinaka i nie wyrywa :). Za pincet to kupisz dwie tarcze i browar
Podcinak mam zdemontowany, do formatek z mdfu jest całkowicie zbędny. Jak ktos ma troche metrażu to zamiast tych badziewnych makit i boschów proponuje poszukać małej formatówki z blatem przy tarczy. Naprawdę można tanio czasem trafić czasem prawie nówke.
Teraz doczytałem, kolega chce ciąć płyty laminowane to podcinak hmmmm konieczny, chociaż są techniki ciecia bez podcinaka i nie wyrywa :). Za pincet to kupisz dwie tarcze i browar
Polecisz jakąś tarczę do zagłębiarki
marcinsywala.pl Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Ja parę lat temu pożyczałem od kolegi zaglebiarke bez tarczy i dokupiłem irwina.
Oddałem mu wtedy komplet bo na co mi sama tarcza.
Ostatnio jakieś drzwi podcinał i nadal to ostre jest w miarę.
Nie wiem co to za model, ale kosztowała ok 100zl więc teraz pewnie jeszcze więcej.
Ja mam ten komfort, że zaopatrzyłem się w specjalną, kątową ostrzałkę do tarcz widiowych. Używam tarcz Faba do formatówki, zgłębiarki nigdy nie miałem i szczerze nawet nie wiem czym się różni od pilarki ręcznej. Zapewne odpowiedź jaka tarcza do zgłębiarki znajdziesz najszybciej na forum domidrewno.
Zgadza się, ale moim zdaniem jeśli ktoś rozbudowuje swój warsztat (powiedzmy stolarski) to pierwsze co powinien kupić, to dobra pila stołowa. Na tym robi się zdecydowana większość prac, a możliwości rozbudowy o dodatkowe jigy są ogromne. Zobacz jakich materiałów gość użył do zbudowania tego urządzenia. To wcale nie jest takie tanie jak by się wydawało. Bajer fajny, ale jak nie masz nic, to celuj w pile stołową, a nie takie gadżety.
Skomentuj