Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tania pila stolowa.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A co kupiles??

Skomentuj

Mlt100 i ls1018l powinno dać radę nie tylko do skrzynek

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Fajne zabawki :)

Skomentuj

Jak by ktoś chciał to moją stołówkę mogę opchnąć potrzebuje kasy :)

MLT 100 :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
            Jak by ktoś chciał to moją stołówkę mogę opchnąć potrzebuje kasy :)

MLT 100 :)
            Myślę że długo czekać nie będziesz bo to co by nie mówić dobra piła zepsuć ją ciężko więc cena niższa jak za nową będzie i tak okazją. Tak po za tym trzeba było się wcześniej trochę zdecydować to już byś miał po sprawie

Skomentuj

Quanto cenisz ?? I jaki stan. Moze byc na PW

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                Myślę że długo czekać nie będziesz bo to co by nie mówić dobra piła zepsuć ją ciężko więc cena niższa jak za nową będzie i tak okazją. Tak po za tym trzeba było się wcześniej trochę zdecydować to już byś miał po sprawie

W jakim sensie wcześniej???
                Około 1200zł. Stan bardzo dobry.

Skomentuj

W takim że tydzień temu kupiłem swoją

Skomentuj

to twoja??
                    http://allegro.pl/pila-stolowa-makit...1.html#thumb/5 (Piła stołowa Makita MLT100)

Plusem tej piły jest przesówny stół, minusem prowadnica wzdłużna.
                    Do cięcia formatek lepsza jest piła z prowadnicą mocowaną obustronnie do blatu.

Skomentuj

Chyba jak ktoś się na nią decyduje to wie że musi ją trochę przerobić. Z resztą nawet na stronie makita ma że to sprzęt na budowę a nie do dokładnych prac a na yt pełno filmików jak ją usprawnić

Skomentuj

Też mam piłkę budowlaną, ale na pewne "kluczowe" funkcje trzeba zwracać uwagę przy zakupie.
                        I tu powstaje pytanie czy nie kupić dobrej używki za cenę mlt 100, z gotowymi fabrycznymi rozwiązaniami.
                        Ja bym tak wolał a nie dorabiać, kombinować i pakować kasę na dosprzętowienie.

Skomentuj

Jak znajdziesz coś takiego to się pochwal co to jest

Skomentuj

Ja mam akurat DW745. Piła bardzo droga jak dla amatora, ale ja kupiłem używkę za 1700. Więc się da.
                            Ale bardzo podobna tylko bez przesówu prowadnicy na listwie zębatej i z trochę mniejszą możliwością cięcia 90 stopni jest Metabo TS 216.
                            Też można poszukać używki żeby było taniej.
                            Taka dwustronna prowadnica to niezbędne minimum, dobrze jeśli jet też możliwość "mikrodostrojenia" jak ja mam w swojej, przydaje się to bardzo w idealnie równoległym ustawieniu prowadnicy.

Skomentuj

Ten wozek po lewej stronie makity MLT jest wlasciwie nieprzydatny, chyba ze sie tnie sztachety. Solidniejsza culage posiada pila Scheppach z Jula, a do tego jest duuuzo tansza od Makity.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                Ten wozek po lewej stronie makity MLT jest wlasciwie nieprzydatny, chyba ze sie tnie sztachety. Solidniejsza culage posiada pila Scheppach z Jula, a do tego jest duuuzo tansza od Makity.
                                Ostatnio na did ktoś pisał że trzeba odpowiednio do niego podejść i można spokojnie z nim pracować. Co prawda ja się nastawialem na sanki do niej oraz nową prowadnice, po za tym pasuje mi dp ukosnicy wizualnie i tarcze tej samej średnicy są

Skomentuj

Jeśli mowa o tej "przenośnej" to też nie ma culagi kotwionej dwustronnie.
                                  Przerabiałem już ten temat organoleptycznie. Nic nie zastąpi stabilnej długiej culagi. Tym bardziej przy cięciu formatek.
                                  Sanki kątowe to inna sprawa, bardzo przydatny jig, widziałem ruska który taką piłę potraktował nawet jak strugarkę do wąskich krawędzi.

W ogóle, dobra piła daje bardzo dużo możliwości.

Skomentuj

Taka
                                    http://www.jula.pl/catalog/narzedzia...rczowa-278446/

W mojej pile culaga jest w miare ok, ale jak tne duze formatki, to lapie dodatkowo sciskiem po drugiej stronie culagi.

Skomentuj

Taka
                                      ale jak tne duze formatki, to lapie dodatkowo sciskiem po drugiej stronie culagi.
                                      Właśnie, i to jest kłopotem. U mnie nie ma kłopotu bo wszytko jest na listwie zębatej blokowanej. Ale za to cena mało atrakcyjna.
                                      Piła scheppacha wydaje się być całkiem fajną alternatywą dla drogich odpowiedników. Poustawiać ją tylko i do roboty. Ważne jest wypuszczenie culagi poza obrys stołu. To się bardzo przydaje.
                                      Z mojego punktu widzenia to lepsze rozwiązanie niż ta makita.
                                      Last edited by Tranzyt; 30.06.2016, 14:50.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Mam teraz okazję pracować na Boschu GTS 10 XC. Nie jest to co prawda tani sprzęt (odnośnie tytułu wątku), bo kosztuje coś koło 4 tysięcy złotych brutto, ale pozwolę sobie napisać krótką opinię na temat tego sprzętu. Marka i cena jednak robią swoje. Sprzęt jest świetny praktycznie pod każdym względem. Wszystko super sztywne i stabilne - wyłącznie odlewy, żadnych wytłoczek blaszanych, spasowane, działa sprawnie nic się nie zacina i nie przycina, nie odkształca przy nacisku (oczywiście w pewnych granicach rozsądku) itp. Pilarka pracuje na budowie - i robi swoją robotę. Cięte są formatki i deski, kantówki, głównie na szalunki - zarówno z płyt różnego rodzaju jak i z litego drewna. Ze wszystkimi materiałami radzi sobie doskonale. Nie jest to co prawda bardzo precyzyjne cięcie, ale podejrzewam, że i na formatki na kolumny czy meble nadawała by się doskonale. Ustawianie kątów działa znakomicie - w obu płaszczyznach - 45st to faktycznie 45st, a nie "coś koło tego". Jeśli ktoś dysponuje odpowiednią ilością wolnej gotówki - maszyna zdecydowanie godna polecenia.
                                        Last edited by dabyl; 18.07.2016, 17:42.

Skomentuj

Krajzega / Piła stołowa dobrej jakości.

Witam.
                                          Szukam piłę stołową dobrej jakości.
                                          Koniecznie z ustawieniem kąta i prowadnicami.
                                          Dobrze jak by była z stelażem podłogowym.

Budżet do 2500zł.

Znalazłem takie cuda:
                                          http://allegro.pl/metabo-ts-216-pila...640514239.html
                                          http://allegro.pl/bosch-pts-10-pilar...563076957.html
                                          http://allegro.pl/makita-mlt100-pila...045478371.html
                                          Last edited by maxdila; 11.12.2016, 20:10.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X