Zamieszczone przez Tobike
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Frezy
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Marcin V Zobacz postaSzkoda że spiralne 8mm znalazłem najtaniej za jakieś ~75zł.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marcin V Zobacz postaObroty w frezarce mam 32000 bez możliwości regulacji.
Skomentuj
-
Bosch GKF600:
http://www.bosch-professional.com/pl...0-11578-ocs-p/
Obroty 33000, mała pomyłka.
Ogółem co do frezów to frez do zaokrąglania krawędzi Bosch, o promieniu 10mm, używam już 3 rok i tnie sklejkę jak szalony. Widać że już nie tak jak kiedyś, ale chyba już kilkaset metrów przefrezował. Dedry są tępe jak but po wycięciu 5 otworów na głośniki z podfrezowaniami.
Po prostu zastanawiam się czy wydać te ponad 200zł na 2 normalne frezy proste Bosch (jeden prosty 8mm, a drugi prosty 8mm z łożyskiem prowadzącym).
Czy lepiej zakupić jakieś specjalne frezy pod sklejkę, bo praktycznie tylko w sklejce działam.
Skomentuj
-
Ja frezuję tylko spiralnymi, mam wrzeciono kressa 1kw i tnę frezami nawet 2-3 mm, w drewnie i aluminium.
Firma Punta sprzedaje bardzo dobre frezy z węglikami, mają sklep internetowy, dobre są też firmy Luna (tych nie testowałem) sprzedaje Narzędziak
CzołemLast edited by Tranzyt; 03.02.2015, 07:56.
Skomentuj
-
Ostatnio był mały test frezarki a teraz na frezy wpadłem
http://testy.tv/globus-frezy-trzpien...onowych-i-cnc/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez MarcinC Zobacz postaZamierzam kupić mój pierwszy frez do zaokrąglania krawędzi kolumn, i jakie promień R powinien mieć taki frez żeby był uniwersalny, chcę nim również zaokrąglać krawędzie od środka mocowań głośników.
R=11,1mm ale dobrze jest mieć też R=12,7mm ( w sumie to dla mnie ten jest najlepszy )
Skomentuj
-
Mam spiralny i rzeczywiście znacznie dłużej popracował. Ten globus leżał na półce trochę czasu i postanowiłem go wypróbować. Niestety szybko się skończył, chyba wolę za te pieniądze 4 z Jula :). Co do płyty wiórowej, to ten badziew rozwala każde narzędzie. Pozbyłem się tego całkowicie z warsztatu, ale niestety musiałem obrobić kilka kawałków przy zabawie z meblami.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNiestety płyty wszelkiego rodzaju szybko zajadają frezy.
Skomentuj
Skomentuj