Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez buda102 Zobacz posta
    Szukam takiego freza:

Do fazowania ale tak jakby odwrócony, z łożyskiem u góry. Ktoś chyba gdzieś tu ostatnio pokazywał, ale nie mogę znaleźć :) Gdzie można takie coś kupić? Szukam na goglach i nic ..

Pomożecie?? :)
    na ali są tylko takie
    https://pl.aliexpress.com/item/Weito...6eea5c0fvaYbKK
    Kupiłem kilka, jakość super, zakładasz łożysko na górę i sprawa załatwione. Jedyny minus to taki, że maja mały kont a przydał by sie tak ze 35 stopni minimum. Pewnie gdzieś są ale słabo szukałem.

Skomentuj

Globusy dla mnie to pieniądze wywalone w błoto, kosztują sporo, niby te premium tną fajnie, ale w moim przypadku z 5 kupionych dwa połamały się przy samym początku ostrza, a jeden miał krzywe łożysko i niszczył materiał.
      Obecnie kupuję chinczyki i jestem zadowolony. Bo kosztują tyle że można wypieprzyć go do beczki z złomem po dwóch frezowaniach.

Skomentuj

PLN 9.21 46%OFF | 1/4 "Shank Węglika Frezu Jaskółczy Ogon Wspólne 10 Stopni Drewna Frez z Łożyska Do Elektronarzędzi
        https://s.click.aliexpress.com/e/cYb5VMQU

Skomentuj

Dodaj do tego clo i akcyze, bo juz Morawiecki odpalil kolejny urzad przyjaznego panstwa.

Skomentuj

Od kiedy?

Skomentuj

Nie na temat...
              Podobno lobby polskiego niegdyś portalu aukcyjnego https://www.money.pl/gospodarka/wiad...0,2424704.html
              Swoją drogą sami kopią sobie grób, biorąc pod uwagę że spora część towaru, to zabawki z Chin sprzedawane z kilkukrotną marżą.

A czy jest się czym martwić nie wiem, w artykule jest że zatrzymali 250 paczek...
              Last edited by ampli; 26.12.2018, 14:45.

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
                Od kiedy?
                Od już :) Kontrole będą coraz głębsze, przekonamy się za jakiś czas jak to będzie wyglądać w rzeczywistości.

Skomentuj

No to jak głębsze to nic tylko kupować korki analne i w paczce pisać dla panów celników :)

Skomentuj

Ostatnio to mi clili prawie wszystko, nie może jakąś drobnicę, ale jakakolwiek fabryczna elektronika nie uciekła i chyba VAT naliczali.
                    Prawdę mówiąc to że kiedyś się po tą kasę uśmiechną, było wiadomo.

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
                      No to jak głębsze to nic tylko kupować korki analne i w paczce pisać dla panów celników :)
                      Może 'dla pań celniczek'?? To kiedy robimy zamówienie grupowe :flapper: ???

Skomentuj

Zamieszczone przez seba007 Zobacz posta
                        na ali są tylko takie
                        https://pl.aliexpress.com/item/Weito...6eea5c0fvaYbKK
                        Kupiłem kilka, jakość super, zakładasz łożysko na górę i sprawa załatwione. Jedyny minus to taki, że maja mały kont a przydał by sie tak ze 35 stopni minimum. Pewnie gdzieś są ale słabo szukałem.
                        Można nie zakładać łożyska i próbować oprzeć o sam trzpień, tylko na bank uszkodzimy wirującym trzpieniem część po której będziemy sunąć.

Skomentuj

Kiedys chyba bylo o ostrzeniu frezow domowym sposobem.
                          Nie potrafie tego odszukac.
                          Moge liczyc na pomoc w/w temacie ?

Skomentuj

Ostrzenie frezu

Skomentuj

... dziekuje.

Skomentuj

Witam,
                                chciałem prosić o podlinkowanie do aliexpresu frezów węglikowych VHM do frezarki MAKITA RT0700CX2J.
                                Będę wykonywał podfrezowania pod koszę głośnikowe (metoda z cyrklem) i ścinał boki obudowy w projekcie kolumn 3 drożnych Zephyr Le.
                                Będę to wykonywał pierwszy raz i nie wiem jakiego frezu potrzebuję. Proszę o pomoc

Skomentuj

Ja kupowałem z tego sklepu: https://a.aliexpress.com/_B09VUs
                                  Do podfrezowań to zobacz jakiej szerokości jest kosz głośnika, a do zbierania ścięć kup coś szerszego, np. 22 albo 25mm.
                                  Ten największy 32mm może być już trochę za duży do tej frezarki.
                                  Last edited by piotreq123; 15.08.2020, 20:17.

Skomentuj

Jakich producentów frezów polecacie na dzień dzisiejszy?

Potrzebuję czegoś lepszego niż typowe chińczyki ale też bez przesady, nie bardzo uśmiecha mi się kupowania CMT za 150-160zł, potrzebuję freza zaokrąglającego o R5 - 7 na trzpień 8mm do drewna.

Skomentuj

R6,35 znajdziesz

przeszukaj aliexpress
                                      maja sporo ciekawych bajerow

w castoramie pojawily sie drozsze frezy. ceny 20-80zl, ale nie uzwyalem jeszcze

Skomentuj

Mi znajomy polecał frezy marki Globus. Czy dobre - nie wiem, nie sprawdzałem, ale on zadowolony. Jak patrzyłem to cenowo nie ma tragedii.

Skomentuj

Z tanich używałem tych z Juli i byly ok - tylko te z łożyskami się rozpadają. Jak porządne to tak jak wyżej Globus - dużo ludzi poleca, polskie i względnie tanie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X