To radzilbym Ci zrobic probe na jakims odpadzie, bo raczej malo prawdopodobne ze od razu na kolumnach wyjdzie idealnie. Szkoda chemii zmarnowac, zebys musial pozniej polowe zdzierac. To wlasnie od jakosci powierzchni bedzie zalezalo, co pozniej bedziesz musial z nia zrobic. Lekko wypolerowac czy szlifowac rozne babole.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Lakierowanie natryskowe - osprzęt i lakiery
Collapse
X
-
Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz postaLakier+utwarszacz+ rozcienczalnik oczywisice, ma byc polysk ( jeszcze nie jest polozony wiec nie wiem co wyjdzie dokladnie)
Skomentuj
-
Akurat korzystam z lakierni w pracy z wyciagiem i profesjonalna pneumatyka ale i tak sie boje ze moze cos nie wyjsc :P lakier i podklad kupowalem w Landzie, niedaleko alei jerozolimskich w ursusie przy Asmecie. Papierni do przeszlifowania mam 1500 i 2000, a do polerki menzerna PG 1000 i super finish 3500
Skomentuj
-
Dzięki za odp. Z filterkiem tak właśnie myślałem, że tam będzie ale wolałem się upewnić. Co do tych białych "zaślepek" (że tak to pozwolę sobie nazwać) po dobroci nie pójdzie musiał bym ciąć w środku i wydłubywać na zewnątrz.
Raczej wątpię by to miało by tam być cały czas...Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zamieszczone przez seba007 Zobacz postaUżywa ktoś maski lakierniczej 3m lub czegoś podobnego ? Jak jest z pochłanianiem takiej maski ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez seba007 Zobacz postaGłównie chodzi mi o pochłanianie par i zapachów. Na razie używam profesjonalnej maski ale jest mało wygodna bo pełna i służy do innych zastosowań
Ja użytkuję takowe i szczerze mówiąc komplet starcza mi na rok. Pomiędzy użytkowaniem zawijam maskę szczelnie w worek.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaRok wkłady węglowe nie wytrzymają, skuteczność ich znacznie spada. Bardzo dobry nawek masz chowając ją w szczelny worek lub pudełko. Nie mogę patrzeć jak na lakierniach wiszą luzem na gwoździu..
Skomentuj
-
Lakier firmy Troton:
http://allegro.pl/lakier-wysoki-poly...676446608.html (LAKIER WYSOKI POŁYSK BIAŁY- CZARNY Z AUDI Q7 337)
W tym temacie już ktoś go sugerował. Cenowo wypada nieźle.
Używał ktoś farby do frontów: http://www.sklep.wirbialystok.pl/far...sk-p-2870.html ?
Chętnie bym spróbował pomalować farbą z linku, szkoda tylko że minimalne zamówienie to 1l.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez robsont Zobacz postaMam sporo drobnych rysek i mase mikro białych kropeczek widocznych pod światło
Skomentuj
-
Nie udaje mi się ująć tego zjawiska na zdjęciu. Lampa błyskowa podświetla te kropeczki i na zdjęciu wychodzą jak kurz...Wydaje mi się że są to malutkie wgłębienia w lustrze lakieru i w nich następuje załamanie światła.
Na szybko wyczytałem w sieci i to moje potencjalne błędy:
1. Zbyt grube warstwy.
2. Za szybki utwardzacz i/ lub rozcieńczalnik.
3. Zbyt krótki czas odparowania pomiędzy kolejnymi warstwami powłoki.
Biorąc pod uwagę moje liche doświadczenie mogłem popełnić te 3 błędy.Last edited by robsont; 26.10.2015, 20:44.
Skomentuj
Skomentuj