Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wiertarki ręczne i stołowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam podobne temu ustrojstwo, uważajcie na luz na pinoli, bardzo irytujące...

Skomentuj

Co to jest pinola?

Skomentuj

Echo1 wiesz co to google czy o każdą pierdołe bedziesz pytał na forum!

Skomentuj

Zamieszczone przez luczak69 Zobacz posta
          Echo1 wiesz co to google czy o każdą pierdołe bedziesz pytał na forum!
          https://pl.wikipedia.org/w/index.php...o=Przejd%C5%BA

Skomentuj

Nie na temat...

Ale google to także wyszukiwanie złożone (np: wiertarka + pinola) i tu choć by jest garść informacji co zacz ta pinola:
            http://www.cnc.info.pl/topics80/chin...uz-vt31845.htm

Skomentuj

Dobra ta wiertarka Bass?

http://www.basspolska.com/wiertarka-...aszynowym.html

Skomentuj

Szukam jakiejś wiertarki do +/- 200zł. W oko wpadła mi GRAPHITE 58G718. Ktoś coś?
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

A co chcesz wiercic?

Skomentuj

Ma to być uniwersalna wiertara. Do tej pory miałem jakiegoś "niezniszczalnego" Pegasa 500W, którego dostałem na urodziny z 10 lat temu i dawał rade do tej pory.
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jesli nie planujesz wiercic w betonie, to kup jak najmniejsza, ale dobrej jakosci. Do prac glosnikowych nie trzeba bog wie jakiej sily, a problemem dla mnie byl ciezar. Dlatego teraz uzywam trzech roznych wiertarek plus dwie aku. Jak robie jakies prototypy, albo cos, co jest skrecane wkretami, to jedna maszyna idzie sie pochlastac. Jedna wierce, druga rozwiercam, a trzecia wkrecam :)

Natomiast jak chcesz maszyny dobrej do betonu, to taki sprzet kosztuje sporo i jego waga jest dla mnie dyskwalifikująca do drobnych prac w drewnie. Chyba, ze zapakujesz to w statyw.

Skomentuj

Sprawiłem sobie nową wiertarkę. Nawet nie ma co porownywać do tego kalistwa czerwonego w tle zdjęcia. Zrobilem kilka otworow jedynie testowo zeby sprawdzic czy dziala. Tepe wiertlo robi idealne otwory, zero przesuniecia. W weekend mam wiecej wiercenia to akurat sprawdze dokladnie jak sie sprawuje.

Skomentuj

Najlepsze elektronarzędzia to sprzęt einhell .
                          - normalna cena , w stosunku do jakości .
                          - super jakość , konstrukcyjne te narzędzia są dobrze przemyślane, łatwe w naprawie , znacznie lepiej zrobione niż elektronarzędzia bosch i złom innym firm .
                          - oryginalne części w przyzwoitej cenie, są ogólnie dostępne itp i każdy może wykonać naprawę we własnym zakresie
                          Nie ma polityki zasuwania do autoryzowanego serwisu i kupowania części po kosmicznej cenie , husqwarna ma mistrza w tej dziedzinie . Nie trzeba kupować zamienników i podróbek .

Skomentuj

Einhell to właśnie złom jakich mało. Chyba kolego nie używałeś porządnych narzędzi skoro twierdzisz ze Einhell jest och i ach. Jakości tam niestety nie ma. Dokładności ani powtarzalności też.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                              Sprawiłem sobie nową wiertarkę. Nawet nie ma co porownywać do tego kalistwa czerwonego w tle zdjęcia. Zrobilem kilka otworow jedynie testowo zeby sprawdzic czy dziala. Tepe wiertlo robi idealne otwory, zero przesuniecia. W weekend mam wiecej wiercenia to akurat sprawdze dokladnie jak sie sprawuje.
                              Co to jest w ogóle i jaka cena

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Proxxon tbm 220, cena zalezy od sklepu. Ogolnie rewelacyjnie sie spisuje.

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Fajna jednak mam ibs i statyw proxxona i radiatory 0.5 do 1.5 z bólem idzie dlatego szukam czegoś większego i mocniejszego. Do pcb za to jest rewelacja

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
                                    Najlepsze elektronarzędzia to sprzęt einhell .
                                    (...)
                                    - super jakość , konstrukcyjne te narzędzia są dobrze przemyślane, łatwe w naprawie , znacznie lepiej zrobione niż elektronarzędzia bosch i złom innym firm .
                                    (...).
                                    Dobre, dobre :)
                                    Jeśli byś dopisał "dla weekendowego majsterkowicza", to bym się zgodził, ale tak ogólnie - to nie, zdecydowanie nie. Seria "czerwona" jeszcze ujdzie i w tym przypadku stosunek jakości do ceny jest powiedzmy satysfakcjonujący. Niemniej jednak to nadal sprzęt do domowego użytku i jeśli już go porównywać z Boschem, to jedynie z serią "zieloną", a i w tym przypadku nie wiem, czy nie wybrałbym jednak Boscha.

Skomentuj

witam wszystkich

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                        Nie jest to miejsce do powitać

Skomentuj

Pany, szukam ręcznej wiertarki do około 200zł.

Ktoś coś?

Póki co, po głowie chodzi mi Celma PRCM 13 GEO
                                          Last edited by Hermes; 01.11.2016, 20:48.
                                          marcinsywala.pl

Skomentuj

Czaruję...
                                          X