Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wiertarki ręczne i stołowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Taka ciekawostka. Wiertł‚a lidlowskie Niteo tools z walizki 60szt. Wierciłem (a dokladnie probowałem nawiercić) cienka blache na ogniomury dachu. W zestawie nie otwieranym 2 najmniejsze byly na dzien dobry polamane a reszta po chwilowym uzyciu wygladala tak ( najlepsze te co zamiast zlamac sie zgielo sie jak plastelina):

Takie same wiertl‚a Niteo tools z malego pudelka "wiertl‚a do metalu" z innego Lidla poradzil‚y sobie bez problemu.
    Ps. Nie, nie mam paragonow, a najblizszy sklep i tak 30 km.
    Last edited by ruffpl; 10.09.2017, 18:53.

Skomentuj

Ale gownolit. Kiedys kupilem zestaw wiertel do metalu i sprawuja sie bardzo dobrze.

Skomentuj

Mam podobne złote. Tępe są takie że to się w głowie nie mieści. W desce dziury zrobić nie mogę.

ps. Przyda Ci się jako wiatrak xD
        Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

A czy przypadkiem Niteo to nie Biedronka?

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Być może. Moglem się pomylić bo ostatnio kupowałem w Lidlu wiertła do betonu i dłuta.

Skomentuj

Nie wiem co robiłeś tym wiertłem ale do tej pory nie miałem z nimi aż takiego problemu. Wiadomo że nic wielkiego nie można po nich się spodziewać. Takie wiertła na szybko których nie szkoda. Kiedyś były takie wiertła które prostowały się przy wierceniu w drewnie.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Wiertlo do metalu nie ma prawa tak sie wyginac. Jesli sie wygina, to znaczy ze material jest miekki i badziewny. Stal musi byc twarda i co za tym idzie - krucha. Chyba tylko przy wiertlach do betonu z widia taki material jest dopuszczalny.

Skomentuj

A może posiada ktoś DTR do wiertarki stołowej WS13? Nabyłem takiego staruszka z 1955r lekki lifting i mam nadzieje że posłuży kolejne lata.

Skomentuj

Mieliście styczność z wiertarkami stołowymi Parkside lub Meec ?

Skomentuj

Romek, daj se z tym spokój.
                      Szef nam kupił parkside do drobnych robótek bo była "okazja" w lidlu bodajże.
                      Cały dzień żeśmy się śmiali jak to "działa" :-) Wszystko cienizna, gnie się pod naciskiem, koła koślawe, aluminiowe, nabijane raczej młotkiem, przy mocniejszym dociśnięciu zatrzymuje się już przy wiertle 6mm - jeden wielki bubel.
                      W sumie poskładali my, pośmiali się i leży gdzieś w kącie.

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                        Mieliście styczność z wiertarkami stołowymi Parkside lub Meec ?
                        Ja mam tę: https://www.jula.pl/catalog/narzedzi...etarka-000700/
                        Do amatorkich zastosować daje radę. Kupiłem ją na jakiejś promocji za 150zł.
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

to jest wkrętarka a nie wiertarka stołowa...no ale zawsze można ją położyć na stole

Skomentuj

Kupiłem dziś Lidla stołowego, małe to gówienko, ale kręci się i otwory robi, zobaczymy co z tego będzie, zawsze można odsprzedać lub oddać popsutą do sklepu bo 3lata gwarki jest. Do pierdół będzie jak znalazł.

Skomentuj

Pierwsze koty za płoty.
                              Nie jest źle, otwornicą hitachi 72mm w drewnianej belce przy obrotach około 800 daję radę i nawet równo idzie, metalu nie próbowałem.
                              Nie wiem czy kupno statywu i użycie normalnej wiertarki dałoby lepsze efekty, wątpię.

Skomentuj

Panowie potrzebuje dwa zestawy wierteł. Do metalu i do drewna, mogą być różnych firm. Najchętniej z podziałka co 0.5mm.
                                Do metalu myślę nad tytanowymi irwinami 19sztuk za około 120zł.
                                Na "drewniane" nie mam pomysłu i nie mogę znaleźć z podziałką co 0.5mm.

Trochę otworów parksidem za mną, z czystym sumieniem mogę polecić tą wiertarkę, samo wrzeciono jest sztywne, rura trochę się wygina ale nie wiem czy to sama rura czy też metal od trzymania wrzeciona i napędu. Jeżeli chodzi o błędy wiertarki jakie są w środku to niestety, ale koła pasowe są licho ustawione i trzeba regulować a środkowe koło jest niesztywne i trochę się krzywi co za tym idzie drze paski. Poprawiłem to i chodzi ciszej i lżej. Proponuję od razu skręcić mocno wszystkie śruby tej wiertarki bo są przyłapane a nie zakręcone tak jak trzeba.
                                W tej cenie nie znajdziemy lepszej wiertarki z tak długa gwarancja!

Skomentuj

Po dłuższym używaniu Parkside D4:
                                  Plaskownik 1cm(stary zawias drzwiowy) rozwiert wiertło 4.2, następnie 10.5. Pierwsze poszło gładko, drugie też ale na koniec za mocno zdusiłem i wrzeciono się zatrzymało, silnik kręci a paski piszczą 😁 moja wina. Wadą jest to że przy końcówce już mamy takie wibrację na stole że wszystko się telepie w wiertarkę. Nie ma tragedii, otwór jest równy, nie jest to jajo. Sam uchwyt wiertarski jest słaby i wprowadza lekkie bicie wiertła widoczne gołym okiem, ale przyduszenie do materiału daje efekt stabilizacji i jak mówiłem otwory są proste. Wióry lecą grube i długie czyli wiertła ostre.
                                  Wiertarka ma za małą siłę by wyrwać z rąk elementy które dobrze się trzyma, ale małe bez imadła na pewno wyrwie.

Skomentuj

Potrzebuje coś zamiast Lidla bo chyba moja radość się skończyła :( wiertarka dostała dużego bicia na wrzecionie i nie jest to 1mm tylko około 2-3... Małe wiertła odchylają cały stożek, chyba łożyska zdechły. A taka fajna wiertarka była :(
                                    Mam nadzieję że jak zaniosę i powiem że uszkodzona to oddadzą drugą albo dostanę kasę...

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
                                      Potrzebuje coś zamiast Lidla bo chyba moja radość się skończyła :( wiertarka dostała dużego bicia na wrzecionie i nie jest to 1mm tylko około 2-3... Małe wiertła odchylają cały stożek, chyba łożyska zdechły. A taka fajna wiertarka była :(
                                      Mam nadzieję że jak zaniosę i powiem że uszkodzona to oddadzą drugą albo dostanę kasę...
                                      Gwarancji już nie ma? 3 lata jest

Wysłane z mojego G8342 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
                                        Gwarancji już nie ma? 3 lata jest

Wysłane z mojego G8342 przy użyciu Tapatalka
                                        No właśnie jest, chyba niecały rok ją mam 14.04.2018 kupiłem. Fajna wiertarka żeby nie ten feler

Skomentuj

Naprawiłem Lidla po obejrzeniu filmu, nawet nie wiedziałem a ta wiertarka ma śrubkę do regulacji luzu wrzeciona. Teraz jak skontrowałem to idzie znów równo. Teraz zostaje wymyślić coś z stolikiem który wygina się pod naciskiem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X