Eee, nie ma czego pokazywać druga kolumna jeszcze nie jest wyszlifowana więc nie wiem jak wyszło. Na pierwszej łączenie nie jest idealne. Jak pojadę kończyć to zrobię fotki i wrzucę.
ten walek na gumie nadaje sie do klejenia mat bitumicznych
ale nie do forniru :/
sprawdzalem i nie dociska to dobrze
ale hellrider nadal uipera sie przy swoim
Skąd wiecie jaki to wałek przecież tak samo wygląda specjalny wałek do forniru. http://www.ebay.co.uk/itm/Woodworkin...item46088d0059
Też nad takim myślałem, aporpo wałka do wyciskania mat to mówicie że się nie nadaje ?
Też nad takim myślałem, aporpo wałka do wyciskania mat to mówicie że się nie nadaje ?
do nowego, rownego forniru sie nadaje
do juz lekko pofalowanego nie - nie dociska za mocno i klej nie lapie tych pofalowan
lepszy drewniany lub stalowy
Jakie macie metody na wycinanie forniru po wcześniejszym frezowaniu otworów. Frez na łożysku nie wejdzie po 4-5mm to za mało miejsca.
Klejenie liści, następnie nożyk i szlifowanie papierem??
lepszego rozwiązania jak fornirowanie i późniejsze frezowanie nie ma, bo ładnie wycinamy wszystko razem. Takie dorabianie tego później to trochę prowizorka, muszę spróbować na odpadzie.
Ja dziś się bawiłem multiszlifierką przy wycinaniu forniru. Głośnik to Usher 8848p (ze ściętym koszem) i wyszło całkiem dobrze. Można to frezować wiertłem, albo kamieniem szlifierskim.
Dociac nozykiem lub frezarka, pozniej nakleic papier na spory, okragly kawalek dechy i szlifowac. Najlepiej jakby sie udalo wyciac na tyle duzy krazek aby oparl sie na podfrezowanym elemencie.
lepszego rozwiązania jak fornirowanie i późniejsze frezowanie nie ma, bo ładnie wycinamy wszystko razem. Takie dorabianie tego później to trochę prowizorka, muszę spróbować na odpadzie.
No o tym też myślę, można wykorzystać pozostałość po wycinaniu otworu. Tą metodą mamy w miarę dopasowany promień co łagodnie będzie szlifować nie robiąc "dziur i dziobów" w wyfrezowanym otworze.
Panowie a jak zamawiacie fornir? Jeden duży liść na jedną kolumnę i dzielicie żeby się słoje ładnie pokryły ? Chciałem zamawiać gotowe formatki 40x50cm ale boje się, że nie będzie możliwości zrobienia jednolitej bryły tak żeby się słoje pokrywały..
Czyli co? jeden wielki liść zamawiać? Przecież to się połamie w transporcie :F
Na to, że będą cieli z jednego kawałka chyba nie mam co liczyć, chyba że macie jakiś sprawdzonych dostawców?
Ja stąd zamawiałem http://www.sklep.artdecor-folie.pl/. Przyszło zwinięte w kartonowej tubie, ze 30cm średnicy, fornirowi pomimo tego że był kruchy nic się nie stało. Więc śmiało możesz cały liść zamawiać.
Skomentuj