Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[SKLEP] Forniry - jednorazowe zakupy w okazyjnej cenie..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

za taka cene to sam bym wzial tego orzecha
    tylko po co mi to jak zapasu mam sporo? :/

Skomentuj

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
      A coś o szerokości około 35cm na tl Dabyla mógłbyś się zorientować i dodać jakieś fotki
      nie ma problemu ale ja tam będę dopiero w wtorek teraz.

35cm możesz mieć np. jak przetniesz (w poprzek) to co pokazywałem na pół, to będziesz miał dwa liscie 40x90cm nie kojarzę teraz rozmiarów tej TL ale zakładając ze kolumna ma standardową wysokość okł. 1m to po prostu kawałek musiał byś dokleić już sobie sam... To tyle w kwestii tego co pokazałem.
      Jest tam tych oklein mnóstwo szerokie, wąskie, b.długie... (np. palisander/heban 3,6m x25cm) a byłem dopiero w trzech pomieszczeniach. :)

Jak będę teraz u nich to poruszę jeszcze kwestie ich sprzedaży wysyłkowej, fotografii (bo te na str. to tylko wzory orientacyjne) itp.
      Jak kogoś interesuje jakiś konkretny wzór, to napiszcie będę w wtorek to obczaję czy maja coś takiego a jak bedzie to zrobie fote i zapytam o cene...

Skomentuj

niestety ta kolumna ma 110cm

Skomentuj

Byłem w http://kalita-barlinek.pl/ i temat przedstawia sie następująco:

1. Jeśli ktoś jest zainteresowany daną okleiną, to bezproblemowo może wysyłać zapytanie (maila) do nich, bardzo miła Pani powiedziała mi, że nie ma problemu z zrobieniem fotki sprzedawanego przedmiotu (czyli real foto) wyceną i wysyłką, wszystko kwestia "dogadania się".
          2. krojo było tam coś takiego dosyć fajnego o szer. 40cm, Pani nazywała to sapele, ale to raczej nie to, podobne ale charakteryzowało się gęstym ładnym usłojeniem, niestety gapa za mnie nie zrobiłem Ci fotki :unsure:, wybacz. 7zł/m2 za tamto to jak za darmo...(wg mnie) Kontaktuj się z nimi na luzie, tylko nakieruj na dany typ wysyłając jakiś wzór, bądź zapytaj podając możliwie jak najwięcej parametrów/szczegółów. To tyczy się w sumie też innych tu zainteresowanych.

PS nie bez powodu wymieniłem w treści Panią miłą :) chcę powiedzieć (tak tylko między nami przez to że np. jak byłem pierwszy raz to był Pan i on był nie to że nie miły lecz po prostu obojętny a cene za pewien palisander powiedział mi 60zł za m^2 w dodatku myślał że opchnie mi te liście z wierzchu lekko porozpekane przez środek :) Później poszedłem to Pani mi powiedziała cenę z ten pali. już 50zł m^2 i obróciwszy paczkę powiedziała "wybierzemy te najładniejsze oczywiście"
          Itd... Konkluzja: warto w ostatecznym mailu (czyt. zamykającym zamówienie) nadmienić sobie ten szczegół, bo wiecie różnie to bywa.... a ja nie chce brać odpowiedzialności za kogoś....

BTW: Jak by ktoś się z nimi kontaktował i otrzymał już od nich jakieś fotki, to jeśli może niech tu zamieszcza.

Skomentuj

Ok dzięki za odpowiedź jutro do nich napisze faktycznie 7zł za metr tanio i egzotyk.

Skomentuj

Znalazłem taki fornir , nie wiem czy to jest okazja czy nie ? http://tablica.pl/oferta/fornir-natu...l-ID1QNW1.html niestety odbiór tylko osobisty w Poznaniu.

Skomentuj

w tym przypaku "sezonowany" oznacza odpady zalegajace w magazynie
                takiego debu mam duzo. dostalem za darmo. przed przyklejeniem polowa idzie do kosza!

wiec lepiej poszukaj swiezego za niewiele wiecej

Skomentuj

tez mialem taki dab w sumie nadal mam. Dziury pomiedzy do bejcowania sie nie nadaje zostaja biale plamy mega kruchy fornirowanie tym to udreka

Skomentuj

nie wiem w sumie gdzie pisac bo galeria fornirow, sklepy wszystko jest rozbite i ciezko sie polapac.
                    jesli ktos wie gdzie moge kupic forniry:
                    orzech kaukaski jak na foto

jablon indyjska
                    palisander
                    jatoba

najlepiej modyfikowane w jednym miejscu co by za wysylke nie placic kilka razy :)

Skomentuj

modyfikowana jabłoń, palisander i jatoba? Może i dostaniesz, ale na pewno nie będą to już te same forniry co naturalne... Nawet się nie zbliżą do poziomu piękna naturalnych..

Skomentuj

palisander modyfikowany jest bardzo ladny moim zdaniem jest go wiele odmian. jablon znalazlem tylko taka http://www.sklep.wirbialystok.pl/jab...ana-p-346.html ale nie widac liscia. Jabloni potrzebuje ok 2mkw ale moge wziac i 5 na zapas tylko potrzebuje szerokie liscie +30cm by ich nie laczyc. gdzie mozna w ogole kupic jablon?

Skomentuj

Jeśli mogę wiedzieć, dlaczego modyfikowane ?

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                            gdzie mozna w ogole kupic jablon?
                            Rozejrzyj się... http://diyaudio.pl/showthread.php/21...a-sklep%C3%B3w

Skomentuj

o cdo wiem ale ceny maja koszmarne i wielkie paczki. minimum 9mkw palisandru i 12 jabloni... nigdzie wiecej ladnej jabloni nie widizalem

Skomentuj

Masz tam wiele firm, wystarczy zapytać a nie grymasić, że w CDO nie mają...

Skomentuj

wyslalem zapytania do wszystkich zobaczymy ;]

---------- Post dodany 08.07.2013 o 11:11 ---------- Poprzedni post 07.07.2013 o 12:28 ----------

jest jablon za 30pln liscie dlugie bo 3m+ ale szerokosc 17-20cm. warto brac i polaczyc dwa ze soba??

Skomentuj

Jak to modyfik to przecież jak dobrze połączysz to nie będzie nawet widać że to jest z 2.

Skomentuj

modyfikowany jest w duzych arkuszach. takie waskie to naturalny

zapytaj czy nie oferuja klejenia lisci - zrobia to lepiej

Skomentuj

to jest naturalny. 30pln netto za mkw a palisander 55. tylko czy 2 liscie laczone beda dobrze wygladaly :)

Skomentuj

No to m.in dlatego się pytałem czemu modyfik....
                                          jak naturalne to możesz jeszcze wysłać zapytanie do http://kalita-barlinek.pl/ może sprowadzą Ci z Frischeis`a... http://www.frischeis.com/jaf/produktgruppen/furniere/ (być może że to trochę potrwa)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X