Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[SKLEP] Forniry - jednorazowe zakupy w okazyjnej cenie..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Orzeszek cudny!I cena dobra...Też się skuszę,chociaż zarzekałem się że już nigdy więcej fornirowania :)
    Dzięki ir0nhide !

Skomentuj

pisalem z telefonu ale cos sie nie wyslalo...

bardzo ladny fornir. jak nie bedzie innej propozycji to biore 6 lisci
      ile tego bylo w paczce?
      w sumie to tez by sie przydaly 2 liscie o szerokosci 22-24cm i innym uslojeniu

co do zamowienia - w ten weekend nic nie moge robic. wiec fornir bym potrzebowal za jakies 3 tygodnie

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
        zarzekałem się że już nigdy więcej fornirowania
        A co jest jakieś kłopoty ? potrzebujesz informacji pomocy przy fornirowaniu to pisz, czy aż tak cierpliwości nie masz? :)

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        ile tego bylo w paczce?
        Z tego co widziałem to 3 paczki po jakieś 50 liści w paczce na pewno.

w sumie to tez by sie przydaly 2 liscie o szerokosci 22-24cm i innym uslojeniu
        Ale w jakim sensie ? Chciałbyś się wstrzelić wizualnie w te wyżej na tej zasadzie że szer. 36cm na boki (dookoła kolumny) a te 22cm na jej front i tył ? Nie wiem czy znajdę taki "do pary"; chyba że chodzi Ci po prostu o zupełnie inny fornir ?

fornir bym potrzebowal za jakies 3 tygodnie
        W tym czasie powinienem być, myślałem że zależy Ci na czasie bo pisałeś że coś w 2 tyg. musisz mieć fornir.... (Ja jeśli wyjadę to na max 2tyg. w ten piątek)

BTW: No i ty akurat wyjątkowo być może miał byś wysyłkę za darmo, o ile byśmy się dogadali w pewnym temacie

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
          Ale w jakim sensie ? Chciałbyś się wstrzelić wizualnie w te wyżej na tej zasadzie że szer. 36cm na boki (dookoła kolumny) a te 22cm na jej front i tył ? Nie wiem czy znajdę taki "do pary"; chyba że chodzi Ci po prostu o zupełnie inny fornir ?
          dokladnie o to mi chodzi. ten sam gatunek i kolory - moze inaczej wygladac. dziwnie to wyglada jak taki sam wzor jest na kazdej sciance (wiem ze tu nie bedzie)
          W tym czasie powinienem być, myślałem że zależy Ci na czasie bo pisałeś że coś w 2 tyg. musisz mieć fornir.... (Ja jeśli wyjadę to na max 2tyg. w ten piątek)
          tak, zalezy mi na czasie. ale jeszcze nawet nie mam plyt na kolumny

BTW: No i ty akurat wyjątkowo być może miał byś wysyłkę za darmo, o ile byśmy się dogadali w pewnym temacie
          miales sie przypomniec :p zapomnialem o tym

Skomentuj

dzwonilem panowie do cdo w sprawie mojego forniru orzeszka satynowego :) mily pan powiedzial ze moze to skleic nie ma problemu ale w wysylce to popeka i tak wiec nie ma sensu. A zatem trzeba liscie laczyc sobie samemu :/ no nic ale ze fornir jest piekny trzeba wziac :]
            Załączone pliki

Skomentuj

a nie moze tego skleic + podkleic tasma na czas podrozy?

Skomentuj

chyba i tak popeka bo bedzie bardzo wiotkie w miejscu laczenia, sam posklejam na tasmie i powinno byc ok laczylem juz wiele fornirow, na tasme i na zakladke ale na zakladke za duzo roboty ze szlifowaniem.

Skomentuj

to przynajmniej popros o krawedziowanie forniru + dokup tasme sciagajaca

Skomentuj

w CDO forniry chyba sa krawedziowane juz. ja zawsze robilem to na normalnej papierowej co to jest ta tasma bo znalezc nie moge

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                      co to jest ta tasma bo znalezc nie moge
                      ta biala co maja u siebie w ofercie. naklejasz, nawilzasz a ta sciaga fornir do siebie

---------- Post dodany o 12:33 ---------- Poprzedni post o 12:32 ----------

http://centrumoklein.pl/product_info...e61c9f30df7616

Skomentuj

zamowilem mam nadzieje ze dorzuca mi do paczki z fornirem :]

Skomentuj

Byłem w Kalicie i sprawa w/w forniru leciutko się skomplikowała.
                          Kupiłem jeden taki liść na próbę i wygląda to tak że liście w gruncie rzeczy cięte są z kłody, więc w rzeczywistości ich wymiary wynoszą: początkowa szerokość 36cm / dł. 260cm / szer. na końcu 32cm
                          Są też paczki po 38, 39 nawet 40cm szerokości początkowej ale nie wiem ile jest na końcu, żeby określić rzeczywisty wymiar użytkowy.
                          Przejdę się jeszcze raz do nich ale muszę wiedzieć teraz na jaki ustalamy minimalny wymiar szerokości liścia ?

Skomentuj

W sumie mnie interesowała by szerokość 35cm mniej więcej na wysokości 130cm przy 4 liściach oklejam boki tl-ki a reszta zostaje na front i tył.

Skomentuj

Dla mnie kieruj sie wygladem. Te 32cm bym dal na front np.
                              Mozesz zrobic zdjecia tego liscia podzielone po ok 1m? Np tasme naklej lub cos poloz

Skomentuj

mogę, pod wieczór zrobię takie, na razie wrzucę te co już zrobiłem.
                                krojo czyli Tobie potrzebny jest liść minimum 36cm szer. w najwęższym miejscu, obczaję więc dokładniej czy takie są.

Skomentuj

Ja bym potrzebował liście szerokie na 38-40cm.

Skomentuj

moja kolumna ma 30.5 cm wiec ten fornir 32 powinien podejsc, ja chetnie wezne 5 lisci

Skomentuj

Dla mnie bez znaczenia i tak potrzebuję prawie 50 cm, także będę łączył ale mile widziany jak najszerszy.

Skomentuj

Paweł zdjęcia jutro rano, dzisiaj już nie ogarnę tematu :/ aha jeszcze co do tych wąskich liści 20-25cm nie ma niestety z tego orzecha są tylko te szerokie.

Zamieszczone przez lars233 Zobacz posta
                                        Ja bym potrzebował liście szerokie na 38-40cm.
                                        Napisz jakiej szerokości masz powierzchnie do oklejenia. Rano sprawdzę czy znajdą się liście blisko 40cm szer. na całej długości.

Kuman u Ciebie więc luzik

freedi 50cm aż to nie będzie, ale! skoro masz łączyć to może lepiej Ci by było wziąć szyty? (taki jak na pierwszej stronie tego tematu) są to formatki 80x90cm 90cm wzdłuż czyli na kolumnie liscie szły by w poprzek jak tu np.

Skomentuj

Paweł zdjęcia jutro rano, dzisiaj już nie ogarnę tematu :/
                                          spokojnie, to co pokazales wystarczy - biore na bank

aha jeszcze co do tych wąskich liści 20-25cm nie ma niestety z tego orzecha są tylko te szerokie.
                                          wybierz mi najladniejsze, wymiary nie wazne. moze szersze uda sie zagiac na obudowie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X