bardzo ladny fornir. jak nie bedzie innej propozycji to biore 6 lisci
ile tego bylo w paczce?
w sumie to tez by sie przydaly 2 liscie o szerokosci 22-24cm i innym uslojeniu
co do zamowienia - w ten weekend nic nie moge robic. wiec fornir bym potrzebowal za jakies 3 tygodnie
w sumie to tez by sie przydaly 2 liscie o szerokosci 22-24cm i innym uslojeniu
Ale w jakim sensie ? Chciałbyś się wstrzelić wizualnie w te wyżej na tej zasadzie że szer. 36cm na boki (dookoła kolumny) a te 22cm na jej front i tył ? Nie wiem czy znajdę taki "do pary"; chyba że chodzi Ci po prostu o zupełnie inny fornir ?
W tym czasie powinienem być, myślałem że zależy Ci na czasie bo pisałeś że coś w 2 tyg. musisz mieć fornir.... (Ja jeśli wyjadę to na max 2tyg. w ten piątek)
BTW: No i ty akurat wyjątkowo być może miał byś wysyłkę za darmo, o ile byśmy się dogadali w pewnym temacie
Ale w jakim sensie ? Chciałbyś się wstrzelić wizualnie w te wyżej na tej zasadzie że szer. 36cm na boki (dookoła kolumny) a te 22cm na jej front i tył ? Nie wiem czy znajdę taki "do pary"; chyba że chodzi Ci po prostu o zupełnie inny fornir ?
dokladnie o to mi chodzi. ten sam gatunek i kolory - moze inaczej wygladac. dziwnie to wyglada jak taki sam wzor jest na kazdej sciance (wiem ze tu nie bedzie)
W tym czasie powinienem być, myślałem że zależy Ci na czasie bo pisałeś że coś w 2 tyg. musisz mieć fornir.... (Ja jeśli wyjadę to na max 2tyg. w ten piątek)
tak, zalezy mi na czasie. ale jeszcze nawet nie mam plyt na kolumny
dzwonilem panowie do cdo w sprawie mojego forniru orzeszka satynowego :) mily pan powiedzial ze moze to skleic nie ma problemu ale w wysylce to popeka i tak wiec nie ma sensu. A zatem trzeba liscie laczyc sobie samemu :/ no nic ale ze fornir jest piekny trzeba wziac :]
chyba i tak popeka bo bedzie bardzo wiotkie w miejscu laczenia, sam posklejam na tasmie i powinno byc ok laczylem juz wiele fornirow, na tasme i na zakladke ale na zakladke za duzo roboty ze szlifowaniem.
Byłem w Kalicie i sprawa w/w forniru leciutko się skomplikowała.
Kupiłem jeden taki liść na próbę i wygląda to tak że liście w gruncie rzeczy cięte są z kłody, więc w rzeczywistości ich wymiary wynoszą: początkowa szerokość 36cm / dł. 260cm / szer. na końcu 32cm
Są też paczki po 38, 39 nawet 40cm szerokości początkowej ale nie wiem ile jest na końcu, żeby określić rzeczywisty wymiar użytkowy.
Przejdę się jeszcze raz do nich ale muszę wiedzieć teraz na jaki ustalamy minimalny wymiar szerokości liścia ?
mogę, pod wieczór zrobię takie, na razie wrzucę te co już zrobiłem. krojo czyli Tobie potrzebny jest liść minimum 36cm szer. w najwęższym miejscu, obczaję więc dokładniej czy takie są.
Paweł zdjęcia jutro rano, dzisiaj już nie ogarnę tematu :/ aha jeszcze co do tych wąskich liści 20-25cm nie ma niestety z tego orzecha są tylko te szerokie.
Napisz jakiej szerokości masz powierzchnie do oklejenia. Rano sprawdzę czy znajdą się liście blisko 40cm szer. na całej długości.
Kuman u Ciebie więc luzik
freedi 50cm aż to nie będzie, ale! skoro masz łączyć to może lepiej Ci by było wziąć szyty? (taki jak na pierwszej stronie tego tematu) są to formatki 80x90cm 90cm wzdłuż czyli na kolumnie liscie szły by w poprzek jak tu np.
Skomentuj