Midi ma 3700l/min a 26-tka 3900l/min i dają to samo podciśnienie max 2400Pa. Moim zdaniem MIDI spokojnie wystarczy Ci do wszystkiego - bo 26 to już większe koszta - które nie wiem czy chcesz ponosić.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
odkurzacz warsztatowy
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Żółwik Zobacz postaMidi ma 3700l/min a 26-tka 3900l/min i dają to samo podciśnienie max 2400Pa. Moim zdaniem MIDI spokojnie wystarczy Ci do wszystkiego - bo 26 to już większe koszta - które nie wiem czy chcesz ponosić.Last edited by gi; 29.03.2015, 08:34.
Skomentuj
-
Witam !
Od dłuższego czasu używam odkurzacza Profi 1 , przerobiłem go pod elektronarzędzia.Jego zaletą jest duża moc i b.duże worki.
jedynkę używałem z dodatkowym zbiornikiem który kiedyś Profi miał w ofercie
Obecnie mam Profi 20.1.Ciągnie super , dodatkowo mam w nim założony taki specjalny filtr który po zapchaniu sam sie oczyszcza.Niestety nie widzę tego filtra w ich ofercie .Mi załatwił go kolega .Dodatkowo atutem jest też możliwość użycia tego odkurzacza jako dmuchawy(podłaczenie węża z drugiej strony)Minusem są natomiast badziewne przełączniki.U mnie skończy się to wymianą na inne.Dla zaineresowanych mogę podpytać kolegi za ile by kupił taki 20.1 z tym filtrem samoczyszczącym ( na PW)
Skomentuj
-
Sprytne, ale ma jedną wielką wadę - z uwagi na małą pojemność filtr będzie bardzo szybko się zapychał więc praktycznie co 5mb cięcia mdfu lub wiurówki siła ssania spadnie o połowę co jest bardzo uciążliwe. Lepiej wybrać najmniejszy model na kółkach o gabarytach walizki, ale wyższy, w który można wpiąć pilarkę, frezarkę, wkrętarkę i masz wszystko pod ręką i na kółkach nie głowiąc się co 20 min gdzie tu wytrzepać filtr, żeby klientowi ni na kurzyć...
Skomentuj
-
Fajnym rozwiązaniem może być odkurzacz starmix np ISC ARD-1425 EWS mamy takie 2 do spięte z żurawiami nad stołami montażowymi. Działają beż zarzutu nie zapychają się tak szybko jak festoole bez "autotrzepania" nawet przy długotrwałym matowaniu podkładu i cena jest przystępna.
Starmix robi odkurzacze dla metabo, bosch, makita itp.
Skomentuj
-
Kupiłem odkurzacz Karcher WD3. W sklepie powiedzieli, że do podłączenia elektronarzędzi potrzebny jest specjalny wąż (nr kat. karcher 2.863-112.0). Czy ktoś go używał? Wczoraj próbowałem podłączyć frezarkę do zwykłego węża i otwór pasował, ale do wyrzynarki już nie :( Warto kupować ten wąż?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez johans23 Zobacz postaKupiłem odkurzacz Karcher WD3. W sklepie powiedzieli, że do podłączenia elektronarzędzi potrzebny jest specjalny wąż (nr kat. karcher 2.863-112.0). Czy ktoś go używał? Wczoraj próbowałem podłączyć frezarkę do zwykłego węża i otwór pasował, ale do wyrzynarki już nie Warto kupować ten wąż?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Hermes Zobacz postaJeśli nie masz wersji P (z gniazdem, które na auto odpala odkurzacz) to jeśli możesz dopłać i wymień odkurzacz
Skomentuj
-
Jak wam się sprawuje ten wd3, myślałam o zakupie wd5 ale do zastosowań warsztatowo i domowo. Po prostu denerwuje mnie częstotliwość wymiany worków w odkurzaczu domowym a bez tego to głaskanie podłogi a nie odkurzanie a że często używam to tak myślałem o tym. Jakiś czas temu myjke parową wziąłem tej firmy i jestem dość zadowolony z tego a ten wd5 niby coś tam wody już ściąga
Skomentuj
-
Ja pół roku temu kupiłem do domu takiego samsunga: http://www.kupujok.pl/polecane/odkur...msung-vcjg15sv
Samsung VC24 albo 15
Ma taki minicyklon zakładany na rurę. Worek wymieniłem dopiero po pół roku użytkowania a i to tylko dlatego że śmierdział, nie dlatego że był pełny. Nie próbowałem z pyłami typu z mdf albo gipsu, ale z domowymi kurzami radzi sobie ten cyklon rewelacyjnie. Zawsze po odkurzeniu mieszkania cylkon jest pełny a worek pusty. Jakby co może robić pewnie za warsztatowy. Cug też ma bardzo przyzwoity.
Skomentuj
-
Sęk w tym że w starej kamienicy mam na wejściu mały korytarz na który się bezpośrednio wchodzi do mieszkania, łączy on górną część z dolną, duży pokój na dole z kuchnią i łazienką i mam też na tym korytarzu piec na węgiel więc o same kurze się nie martwię tylko niestety odkurza się często i zbiera się tego a widzę co się robi ze zwykłym odkurzaczem domowym dlatego myślę o czymś bardziej konkretnym, a jak z poziomem hałasu w tym karcherze ? Po za tym przy okazji bym go przy samochodzie wykorzystał czy też przy jakiś pracach remontowych czy od ciągowych
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaa jak z poziomem hałasu w tym karcherze ?
Skomentuj
-
ostatecznie wpadł wd6 p premium, jest na pewno głośniejszy sporo od mojego poprzedniego domowego zelmera, jeszcze mam tylko pytanie czy używacie dodatkowych worków bo dostałem kilka w komplecie ale nie wiem czy jest sens ich używać i jak na razie góra się trochę grzeje, dużo nim nie pracowałem, tyle co z ciekawości mieszkanie ale na pełnej mocy nagrzał się trochę, praca z workiem .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaostatecznie wpadł wd6 p premium
Skomentuj
Skomentuj