Zamieszczone przez tom3kk
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Zestaw x.1] 2.1 na Peerlessach, Vifie, IT Nova by Digiproco
Collapse
X
-
Haha jakieś jakości macie prąd :razz:
Olać kable myślałem, że każdy format bezstratny jest bezstratny :idea: . W piosence Kowalskiej "Miłość, Trzeźwość i Pokora" dosłuchałem się różnicy, już na samym początku. Flac ma więcej wysokich szczegółów niż wma lossless. Czy to wina playera czy danego formatu? Jak ktoś z was dosłuchał się takiej różnicy i znalazł lekarstwo w postaci innego playera proszę na pw.
Skomentuj
-
Wma lossless co to za cudy? Wma to raczej stratny jest. APE, FLAC, WavPack bezstratne ale może nie doinformowany jestem.
Może nagraj na CD i na odtwarzaczu CD porównuj a nie na zintegrowanej pewnie karcie w komputerze i plajerze co dodaje od siebie.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DIGIPROCOMPHaha jakieś jakości macie prąd :razz:
Olać kable myślałem, że każdy format bezstratny jest bezstratny :idea: . W piosence Kowalskiej "Miłość, Trzeźwość i Pokora" dosłuchałem się różnicy, już na samym początku. Flac ma więcej wysokich szczegółów niż wma lossless. Czy to wina playera czy danego formatu? Jak ktoś z was dosłuchał się takiej różnicy i znalazł lekarstwo w postaci innego playera proszę na pw.
Jak już temat jest nie na temat, to jako playera polecam SACD albo odtwarzacze winylowych płyt.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez siemionekJak już temat jest nie na temat
cieszy nas, że wiesz co to sacd i winyl, ale chyba nie wiesz jak ciężko o takie płyty i może 10% wykonawców decyduje się na takie wydanie. Najczęściej jeśli chodzi o sacd jest to myzyka klasyczna, jazz itp.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DIGIPROCOMPMoże od razu zmienić kable od elektrowni aż po same mieszkanie, albo zbudować chatkę przy elektrowni
z tego co widze to wcale nie taki glupi pomysl i znalazloby sie kilku chetnych...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez siemionekjako playera polecam SACD
Zamieszczone przez Pawel S.znalazloby sie kilku chetnych...
Skomentuj
-
Niestety WMA Lossless jest stratnym formatem :mad: Dla pewności zaktualizowałem codeki. Porównałem spectrum w GoldWave na 100%zoom. Różnicę można dostrzec tylko porównując jeden po drugim tzn. wchodząc do pokoju nie wiem czy to flac czy wma lossless. Nie jest to tak duża różnica jak w mp3 <- ten spłaszczony dźwięk chyba każdy rozpozna słysząc wcześniej oryginał.
Zamieszczone przez n_omyzsUtworz temat: zamowienie grupowe na agregat czy cos ... :P
Skomentuj
-
Witam wszystkich fanów byłego polskiego producenta głośników. :mrgreen:
Tyle się tu głupot naczytałem na temat kabli głośnikowych że grzechem by było nie naprowadzić paru ignorantów na właściwą drogę. Postanowiłem nie dyskutować na temat kabli bo dyskutowanie o kablach to to samo co dyskutowanie z świadkami Jechowy. Nie widzieli nie słyszeli ale wierzą. W przypadku adiofili jest trochę inaczej. Nie widzieli nie słyszeli a nie wierzą. Jednak niewiedza na ten temat poruszyła moją audiofilską duszę do głębi.
Dlatego proponował bym wziąć swojego druta którego macie podłączonego do swojego wytworu byłego polskiego producenta głośników i pójść do jakiegoś dobrego sklepu ze sprzętem. Każcie sobie podłączyć tego druta a później jakiś dobry kabel. Ja proponował bym Kimber 4PR gdyż w tej cenie lepszego kabla się nie dostanie poza tym jest to kabel tak charakterystyczny że można go łatwo odróżnić. Zaświadczam że ze sklepu wyjdziecie z kilkoma metrami tegoż kabla jeżeli posiadacie wystarczającą ilość gotówki. Jeżeli znajdzie się wystarczająco odważny fan byłego polskiego producenta głośników aby podjąć rękawicę to z chęcią zamienię z nim na ten temat kilka zdań. Z tego powodu że jest to dyskusja na temat DIY peerless HDS180Exc + Vifa xt25tg i dyskutowanie na temat kabli byłoby nie na temat zakładam nowy wątek. Serdecznie zapraszam do dyskusji.
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=171078#171078
Skomentuj
-
Witam wszystkich fanów byłego polskiego producenta głośników. :mrgreen:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez n_omyzsTo tak jak ja. Jesli jestes technikiem to powinienes podejsc do sprawy nie jak humanista ale jak scislowiec. Wiesz przeciez co oznacza slowko subiektywny? Podaj tylko jedno obiektywne kryterium ktorym rozroznisz te kable. Naukowiec nie odawala fuszery i nie losuje wynikow ale przeprowadza doswiadczenia, wyciaga wnioski opisuje to co zaobserwowaly wiarygodne mierniki. Przeciez jestes po technikum..
To tak, absolutnie, za przeproszeniem abstrahując od całej dyskusji.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gRRubyA tak się wetnę tylko, ale jakoś mnie uderzyło to co napisałeś, zwłaszcza w przedostatnim zdaniu. Z jednej strony masz rację, ale z drugiej przecież cała akustyka, budowa zwrotnic, głośników i zestawów opiera się w ogromnym zakresie na "uchu", a nie tylko na tym "zaobserwowaly wiarygodne mierniki"
To tak, absolutnie, za przeproszeniem abstrahując od całej dyskusji.
Skomentuj
-
sprzęt kupuje się do osłuchu, a nie do pomiarów sprzętem, który mierzy coś, czego nie potrafimy zobaczyć czy usłyszeć. tak więc jeśli komuś bardziej pasuje brzmienie na kablu A, to nie ma sensu kupować kabla B czy C tylko dlatego, że większość uznała go a lepszy lub taki sam.
z drugiej strony większość nie usłyszy róznicy między cewką powietrzną a rdzeniową, a jednak mało który "zaawansowany" uczestnik forum dał rdzeń pod Vifę DX czy XT, zwykłe rezystory czy kondy elektrolityczne.ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
Skomentuj