Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 3-drożne] 3 drogi dla ubogich

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pojemność obudowy

Witam,
    chcę umieścic znane nam wszystkim stx'y
    http://img218.imageshack.us/i/3waystxep8od6.gif/

w obudowie o wymiarach około 110/25/30 cm?
    Bedzie grało, czy coś nie tak?

Pytanie drugie kto i za ile zrobi mi do nich zwrotki ?

Pozdrawiam,
    Konrad

Skomentuj

Wzoruj sie na pojemnosci kolumn FX-200
      http://stx.pl/fx-200-diy.html

Skomentuj

Dzieki o takie cos mi chodziło :].
        Ale jak dodam 10 cm do wysokości i proporcjonalnie poprzesuwam przegrody w środku to popsuje właściwości?

Skomentuj

Zamieszczone przez pietruha8
          Ale jak dodam 10 cm do wysokości i proporcjonalnie poprzesuwam przegrody w środku to popsuje właściwości?
          Powiedzmy że nie

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
            Zamieszczone przez pietruha8
            Powiedzmy że nie
            hmmm... to zmieniać czy darować sobie?

Doradzono mi zebym dołozył kasy i kupil AWX'a zamiast PJ'ki i zrobił zwrotnice wg:
            http://stx.pl/fx-200-diy.html

Co o tym sądzicie?

Skomentuj

Awx na górę jest wart dopłaty

Skomentuj

Przód obudowy składa się z trzech płyt (2front + 1 obudowa wewnętrzna) ? oraz czy do wewnętrznej obudowy są podstawy w kształcie trapezu czy podstawami są tylko te pokrywy w kształcie "łezki" ?

Skomentuj

To pytanie już nieaktualne :)

Skomentuj

Witam. Czy mógłby ktoś podać jakieś rysunki odnośnie tych obudów? ( wymiary itp.)
                    PS: Jak nie znalazłem to przepraszam. I jeszcze tak z ciekawości się spytam na ile ona jest zestrojona ta kolumienka ;D
                    Last edited by Morfeusz250; 01.02.2011, 19:06.

Skomentuj

Wszystko jest w tym temacie

Skomentuj

Witam, kolumny buduję już od 2009 z długą przerwą ale wkońcu nadszedł już czas na ukończenie mojego dzieła. Więc przejdzmy do konkretów przeczytałem wszyskie strony tego tematu i już mam troche mętlik w głowie, zwrotnice mam zrobione przez Pawła S. i w kilku postach pisaliście że głośnik średniotonowy należy podłączyć odwrotnie niż wskazują na to wyprowadzenia na zwrotnicy tz. "+" --> "-" i "-" --> "+" czy mam tak zrobić ?

Skomentuj

Zamieszczone przez s@jmon Zobacz posta
                          w kilku postach pisaliście że głośnik średniotonowy należy podłączyć odwrotnie niż wskazują na to wyprowadzenia na zwrotnicy
                          Ja to pisałem. Moim zdaniem (po odsłuchach) tak trzeba zrobić,a czy to zrobisz to już od ciebie zależy. Zrób test i posłuchaj jak gra w obu przypadkach.

Skomentuj

Mam pytanie, na ile stroić br?
                            Przy średnicy 68mm i 16cm długości oraz obudowie 29l w winisd wychodzi 42hz
                            Czy warto stroić niżej? a jeśli tak to na ile?

Jestem początkujący i buduje swoje pierwsze kolumny, a kto pyta nie błądzi ;D
                            Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez NooB852 Zobacz posta
                              Jestem początkujący i buduje swoje pierwsze kolumny, a kto pyta nie błądzi ;D
                              Kto pyta ten artykuły na głównej najpierw czyta :)

Skomentuj

siema mozesz dokladnie opisac jak robiles frezowanie na frontach

Skomentuj

Panowie popełniłem już ten projekt i nawet to jakoś gra tylko ta PJ-ka mnie trochę drażni, chciałem ją zmienić AWX-a co musiałbym zmienić w zwrotnicy żeby ten AWX dobrze zagrał. Zwrotnicę robił mi PawełS więc konstrukcja znana.

---------- Post dodany 31.10.2013 o 09:12 ---------- Poprzedni post 30.10.2013 o 11:20 ----------

Panowie proszę o odpowiedź chcę dzisiaj kupić wysokotonówki AWX.

Skomentuj

http://stx.pl/zwrotnica-fx-200.html
                                    Last edited by LuSzTi; 31.10.2013, 13:26.

Skomentuj

to jeszcze mam jedno pytanie bo niestety nie miałem okazji słuchać GDWK AWX czy będzie duża różnica i czy warto robić taką podmiankę

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        Witam

Jestem początkujący. Prześledziłem cały wątek i chciałbym kupić części do zwrotnic ,ale podane linki nie działają.
                                        Czy mógłbym prosić o podanie danych do za mówienia cewek i kondensatorów w polinku.

Dziękuję i pozdrawiam

Skomentuj

niestety mam zla informacje

wszystkie glosniki z tego projektu przeszly "lifting" i niestety ta zwrotnica nie nadaje sie do nich!
                                          musimy poczekac az ktos znajdzie czas i zaprojektuje nowa zwrotnice pod nowe glosniki

Skomentuj

Czaruję...
                                          X