Odpowiedzi na maile, które do nich napisałem nie otrzymałem i pewnie bym nie otrzymał do końca tego tygodnia (wiadomo piątek godzina już 14 a do 16 pracują)... Za to zadzwoniłem do nich i zapytałem. Za dużo to Pan nie mówił... "wie Pan..ja się nie zajmuję sprawami technicznymi tylko sprzedażą" "skoro Pan napisał maila to trafi on do kogoś kto się tym zajmuje" :|Nie znam się aż tak bardzo i ciężko mi było wyciągnąć wszystkie potrzebne informacje. Przydałoby się, żeby ktoś ogarnięty też się czegoś dowiedział.
Z tego co mi Pan z STX powiedział
1. zmiany zostały wprowadzone mniej więcej ("gdzieś") w lecie ubiegłego roku, ale były to niewielkie zmiany,
2. zwrotnica FX-200, która jest w sprzedaży jest użyta w kolumnach STX FX-200.
3. Pozostaje kwestia jak mocno zmieniła się cha-ka.. wg STX niewiele, mało.
4. Nie wiadomo czy elementy w zwrotnicy zostały zmienione, bo "zajmuje się tylko sprzedażą".
Patrząc teraz cenowo na elementy użyte w kolumnach STX FX-200(przetworniki + zwrotnica) ok. 950zł, a na całą gotową kolumnę 965zł, to składanie jej samemu jest kompletnie nie opłacalne...
Idąc dalej i gdyby zastosować głośnik, który użył w symulacji mobias (czyli T.STX.4.1.200.8.F.P.PC) cena przetworników spada do ok. 770zł. Opłacalne? Wychodzi na 0 z gorszą górą. Plus/minus koszta innej zwrotnicy (ja liczę STXową).
Co do zwrotnicy ze schematu STX, podobno STX stosuje "chiński szit", podobno domowe zrobienie na dobrych (pewnie lepszych) elementach kosztuje podobnie do STXowej.
Nie wiem ile kosztuje zwrotnica binganta/mobiasa/irka. Ktoś mnie oświeci?
Teraz pytanie: co robić, jak żyć panie premierze? :)
Czy bulwersacja to stanowczość? Chce w końcu złożyć jakieś kolumny, temat stał w miejscu przez dobre 4 miesiące. Zapewne przez ten czas od wprowadzenia parametrów do odkrycia tego i poinformowania ludzi kilka osób złożyło kolumny na starej zwrotnicy i nowych głośnikach. Ciekawe tylko jak wygląda ich brzmienie. Bez jakiś sensownych kroków i postów nic sprawa nie pójdzie do przodu.
Z tego co mi Pan z STX powiedział
1. zmiany zostały wprowadzone mniej więcej ("gdzieś") w lecie ubiegłego roku, ale były to niewielkie zmiany,
2. zwrotnica FX-200, która jest w sprzedaży jest użyta w kolumnach STX FX-200.
3. Pozostaje kwestia jak mocno zmieniła się cha-ka.. wg STX niewiele, mało.
4. Nie wiadomo czy elementy w zwrotnicy zostały zmienione, bo "zajmuje się tylko sprzedażą".
Patrząc teraz cenowo na elementy użyte w kolumnach STX FX-200(przetworniki + zwrotnica) ok. 950zł, a na całą gotową kolumnę 965zł, to składanie jej samemu jest kompletnie nie opłacalne...
Idąc dalej i gdyby zastosować głośnik, który użył w symulacji mobias (czyli T.STX.4.1.200.8.F.P.PC) cena przetworników spada do ok. 770zł. Opłacalne? Wychodzi na 0 z gorszą górą. Plus/minus koszta innej zwrotnicy (ja liczę STXową).
Co do zwrotnicy ze schematu STX, podobno STX stosuje "chiński szit", podobno domowe zrobienie na dobrych (pewnie lepszych) elementach kosztuje podobnie do STXowej.
Nie wiem ile kosztuje zwrotnica binganta/mobiasa/irka. Ktoś mnie oświeci?
Teraz pytanie: co robić, jak żyć panie premierze? :)
Zamieszczone przez Adzik94
Skomentuj