Bingant czy mógłbyś wypisać jakie dokładnie części kupiłeś na te zwrotnice, bo części o takich samych parametrach jak na stronie stx'a, nie ma w polinku.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Kolumny 2.5-drożne] 2,5 drogi na AWX-ach
Collapse
X
-
Zamieszczone przez amdpatryk Zobacz postaczęści o takich samych parametrach jak na stronie stx'a, nie ma w polinku.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bingant Zobacz postaNie kupowałem poszczególnych elementów do zwrotek, tylko zamontowałem oryginalne z STXa.
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaodpowiednią indukcyjność na pewno dostaniesz a jeśli chodzi o rezystancję to różnica rzędu 0,1-0,2 ohm nie zrobi różnicy.
Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Witam,
chciałem zapytać się, bo nie doczytałem w jaki sposób połączony jest front z resztą kolumny? Drugie pytanie jest o sezonowanie. Jak długo powinno się sezonować fornir z deskami, żeby uniknąć pęknięć forniru? Czy może trzeba sezonować już zbudowaną, ale nie oklejoną fornirem kolumnę? I ostatnie pytanie zupełnie z innej beczki. Sam robiłeś zdjęcia? Jeśli tak to zdradź czym. Używałeś polarki?
Skomentuj
-
Witam.
Jestem tu zupełnie nowy. Mam zamiar zabrać się za konstruowanie zestawu na tych właśnie głośnikach ale mam kilka, pewnie głupich pytań.
Czy trzymałeś się ściśle objętości jak w oryginałach stx-a czy może zrobiłeś skrzynki wg własnych wyliczeń?
Czy skos obudowy widoczny na zdjęciach jest ściśle określony czy może być dowolny?
Czy przewody połączeniowe wewnątrz skrzynek mają określoną średnicę?
Na razie tyle. Będę na pewno jeszcze Cię o coś pytać
Skomentuj
-
Czy trzymałeś się ściśle objętości jak w oryginałach stx-a czy może zrobiłeś skrzynki wg własnych wyliczeń?
- czasami tak, a czasami dodałem kilka litrów więcej, dla mnie lepiej grają w 40l netto
Czy skos obudowy widoczny na zdjęciach jest ściśle określony czy może być dowolny?
- może być dowolny
Czy przewody połączeniowe wewnątrz skrzynek mają określoną średnicę?
- zwrotnice były okablowane już przy zakupie w STX
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bingant Zobacz postaw fornirze frake czarne:
Skomentuj
-
Zabieram się niedługo do konstrukcji na AWXach. A że jest to moja pierwsza taka praca więc chciałbym wiedzieć czym wypełniasz przestrzeń boków między skrzynką a bokami ze sklejki. Nadal jest to pianka czy używasz może piasku? Czy użycie piasku w bokach ma duży wpływ na dźwięk? Przeglądałem już sporo tematów i nigdzie nie mogę znaleźć informacji jak montuje się front, ten ozdobny ze skrzynką. To na razie tyle. Pozdrawiam
---------- Post dodany o 21:32 ---------- Poprzedni post o 21:27 ----------
Sorry, Bingant.
Nie doczytałem na temat przyklejania frontów. Już znalazłem.
Skomentuj
-
DSC05123.jpgDSC05156.jpgDSC05144.jpgDSC05149.jpgDSC05111.jpg
a tutaj moje ala sonusy
wykonane również na tych samych przetwornikach AWX. Niestety ja głośników nie dostałem do testów wiec na drugiego niskotonowca na razie nie starczyło. podobnie jest z zwrotnicami - dedykowane za drogie, także tymczasowo wrzuciłem jakieś byle dwudrożne. w przyszłości może dokupię dedykowane albo postaram się sprzedać kolumny bo finansowo założenia zostały przekroczone
co do odsłuchu:
rewelacja !!!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez macello05 Zobacz postaco do odsłuchu:
rewelacja !!!
Zamieszczone przez macello05 Zobacz postapodobnie jest z zwrotnicami - dedykowane za drogie, także tymczasowo wrzuciłem jakieś byle dwudrożne
Skomentuj
-
Zamieszczone przez macello05 Zobacz postapodobnie jest z zwrotnicami - dedykowane za drogie, także tymczasowo wrzuciłem jakieś byle dwudrożne. w przyszłości może dokupię dedykowane albo postaram się sprzedać kolumny bo finansowo założenia zostały przekroczoneNie na temat...
Kupiełem sobie Porsche ale niestety na silnik dedykowany nie starczyło.... więc wrzuciłem tam byle jaki - tak żeby tylko samochód jeździł. Co do wrażeń z jazdy.... Rewelacja!
Skomentuj
Skomentuj