jak ktoś potrzebuje śrub z łbami imbusowymi m5 to mogę załatwić za free tyle co wysyłka listem pracuje na serwisie i mogę tego mieć w większych ilościach osobiście polecam takie rozwiązanie. Śruby z łbem imbusowym i nakrętki wpuszczane w płyte z pazurami takie jak w starych tonsilach
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Kolumny 2.5-drożne] 2,5 drogi na AWX-ach
Collapse
X
-
bingant,
Czy głośnik wysoko tonowy ma własną komorę tak jak w fx-300 ??
Z wymiarów FX-300 wychodzi mi że główna komora ma ok 35l netto. W twojej konstrukcji jeśli dobrze policzyłem jest ok 40l netto, różnica jest celowa??
Piękna konstrukcja, dbałość o szczegóły cieszy oko a ucho pewnie też chociaż na forum trudno tego doświadczyć :))
Skomentuj
-
-Czy głośnik wysoko tonowy ma własną komorę tak jak w fx-300 ?? :
-W twojej konstrukcji jeśli dobrze policzyłem jest ok 40l netto, różnica jest celowa??
Zapraszam na odsłuch :)
[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2010-11-28, 18:17 ]
UWAGI MODERATORAprzypominam o opcji cytowania
bardziej przejzyste i czytelniejsze
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KORKALHOM Zobacz postaPowierzchnia zachowywała się tak jakby była nawoskowana-wzór słoja zaczął się zacierać. To normalne przy tym drzewie?
Skomentuj
-
Co do forniru to chciałem poinformować, że ostatnio kleiłem fornir Amazouke klejem do drewna Patex szybkoschnącym i niestety ale ten klej po wyschnięciu robi się ciemny. Miejscami fornir przesiąkał i zostały takie ciemno szare centki.
A miał być bezbarwny, pierwszy raz mi się to zdarzyło. Czy ktoś ma może jakieś doświadczenie w tym temacie?
Skomentuj
-
To nie jest tak że słoje zatarły się całkowicie, po rostu wyglądają jakby "wypłowiały". Za chwilkę sprawdzę z tym rozpuszczalnikiem i szmatką
---------- Post dodany o 16:47 ---------- Poprzedni post o 16:27 ----------
Rzeczywiście po przetarciu szmatką i rozpuszczalnikiem wzór słoja jest taki jak powinien. Zastanawiam się jeszcze nad tym czy fornir jest jakoś impregnowany (po "zdjęciu" pasa żeby go utwardzić lub np zabezpieczyć), tak jak pisałem wcześniej po przejechaniu ręką po powierzchni czuć jakby był nawoskowany. Jeszcze jedno pytanko-jakim papierkiem skończyć szlifowanie przed lakierowaniem i jak to jest z tym moczeniem forniru przed szlifowaniem, czytałem że "tak się robi" żeby "nastroszyć" ewentualne nierówości.
Skomentuj
-
Plamy mogą ponownie się pojawić po odparowaniu rozpuszczalnika - ale przynajmniej wiesz już, że po lakierowaniu nie powinno ich być widać
Papier ścierny na wykończenie zależy w pewnym sensie od rodzaju drewna ale ja przeważnie wykańczam takim coś w okolicach dwustukilkudziesięciu - jakoś nawet nie myślę o tym, biorę do łapy i wiem czy jest dobry czy sięgać po inny. Nie musisz moczyć forniru bo "włoski" nastroszą się po pierwszym lakierowaniu i wtedy je przetrzesz papierem, przy okazji matowiąc powierzchnię przed nakładaniem drugiej warstwy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KORKALHOM Zobacz postaeszcze jedno pytanko-jakim papierkiem skończyć szlifowanie przed lakierowaniem i jak to jest z tym moczeniem forniru przed szlifowaniem, czytałem że "tak się robi" żeby "nastroszyć" ewentualne nierówości.
nie wiem gdzie wyczytales zeby fornir moczyc. tak, wloski "wstana" ale rownoczesnie spieprzysz cala powierzchnie i bedziesz musial szlifowac od nowa
lepiej wydmuchaj powietrzem kurz u przeszlifuj jeszcze raz.
pierwsza warstwa grubo lakierem i szlif. kolejne juz cienkie bez miedzyszlifu (przy natrysku)
Skomentuj
-
"pierwsza warstwa grubo lakierem i szlif. kolejne juz cienkie bez miedzyszlifu (przy natrysku)"-a jak przy pędzlu? Nie mam dostępu do sprężarki więc takie lakierowanie odpada. Początkowo planowałem załatwić sprawę lakierem w sprayu, ale wyczytałem, też gdzieś na forum, że niedrogie lakiery w sprayu so do d., a nie mam zamiaru podbijać kosztów budowy kupując super extra lakier w sprayu. Dlatego zdecydowałem się na pędzel.
Skomentuj
Skomentuj