Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2.5-drożne] 2,5 drogi na AWX-ach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no wlasnie nie :P
    tez tak myslalem ale dowiedzialem sie ze oba woofery siedza na jednej zwrotnicy

Skomentuj

A jaki jest koszt zwrotnic stx do tego projektu bo nie mogę znaleźć nigdzie tej zwrotki

Skomentuj

z tego co wiem, to nie ma jej jeszcze w sprzedaż, ale podany jest schemat

Skomentuj

http://stx.pl/fx-300.html tu jest schemat

Skomentuj

no wlasnie nie :P
            tez tak myslalem ale dowiedzialem sie ze oba woofery siedza na jednej zwrotnicy
            Siesty mają 2 różne komory dla 2ch GDNów jeden ma większą budę i niższe strojenie niż 2gi , oba w bas refleksie i są faktycznie pod 1 zwrotką, tutaj zamiast zwwrotnicą załatwiono wszystko 2 różnymi strojeniami.

Skomentuj

Dokładnie. Dwa różnie strojone midwoofery a elektrycznie konstrukcja dwu drożna.

No i już wiem jak brzmi i Możdżer ze swoim trio, SMV (pierwsze litery imion Panów Clarke-Miller-Wooten) stara płytka Rage Against the Machine i nowa Gorillaz "Plastic Beach". Całość z "piecyka" NAD C372 i cd NAD 521. Wszystko w siedzibie stx'a. Przemiła rozmowa z właścicielem o nowych konstrukcjach, planach na przyszłość, muzyce i sprzęcie. Krótki spacer po firmie. Prognozuję, że konstrukcje z "x" w nazwie jeszcze mocno nawojują na rynku audio (chyba że nazwy będą bardziej audiofilskie i typologia się zmieni więc i iksa już nie będzie) :lol: . Głośniki jak najbardziej warte takich "domków" (obudów).

bingant konstrukcja udana pod każdym względem. Wizualnie już się wypowiedziałem. Brzmieniowo dyskwalifikuje wiele konstrukcji firmowych grubo droższych niż 1 500zł. :wink:
              Szczegółowość i budowanie sceny bardzo poprawne. Muzyka odrywa się od głośników, nie ma problemów ze zlokalizowaniem instrumentów. Super.

Skomentuj

Zamieszczone przez Ziomek86
                A jaki jest koszt zwrotnic stx do tego projektu bo nie mogę znaleźć nigdzie tej zwrotki
                koszt to 150/zl sztuka z erminalem i kablami. Napisz do nich maila i zamow. Moje zaczalem robic pare dni temu apropo, skad wiecie gdzie jest '+' a gdzie '-' w tej 18stce? :P

Skomentuj

apropo, skad wiecie gdzie jest '+' a gdzie '-' w tej 18stce? :P
                  jak nie masz jakiegos znaczka... to bierzesz bateryjke i sprawdzasz ;p :)

Skomentuj

no i co z tym :P??

Skomentuj

Jeżeli membrana "wychyli" się do przodu(do zewnątrz) to + głośnika jest tam gdzie przyłożyłeś + od baterii.

Skomentuj

głośniki mają oznaczenia biegunów czerwoną kropką

Skomentuj

Możesz zamieścić rysunek frontu z wymiarami ścięć oraz umiejscowieniem przetworników i BR?
                          Z góry dzięki za pomoc :)

Skomentuj

dzisiaj jestem w pracy do późnych godzin nocnych, ale jutro coś sklecę

Skomentuj

Super wykonanie, normalnie szok
                              Sam przymierzam się do zbudowania kolumn na AWX tyle, że 2way, ale raczej nie będą tak ładnie wykonane.

Pozdrawiam, jeszcze raz powiem, super Ci to wyszło.

Skomentuj

właśnie złożyłem 2,5 way na awx(trzeba je tylko wykończyć) głośniki graja od paru godzin ale muszę przyznać ze jak za te pieniądze są warte każdego grosza wydanego na nie...graja naprawdę czysto i przyjemnie:) :shock:

Skomentuj

Nie będę zaśmiecał forum nowym wątkiem, bo konstrukcja którą pokazuję, jest nieco zmodyfikowaną wersją tej z tego wątku.
                                  Zmieniły się minimalnie rozmiary, płytka pod terminale, fornir(bloodwood) i ogólna koncepcja fornirowania.
                                  Może komuś się spodoba:

Skomentuj

sonus faber wiecznie żywy. Piękna robota, piękne skrzynki i piękne przetworniki, od dawna takie planuję tylko czasu brak.
                                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant
                                      ogólna koncepcja fornirowania
                                      Możesz opisać szerzej co się zmieniło ?? W jaki sposób fornirowałeś :>

A poza tym paczuszki pierwsza klasa :)

Skomentuj

Z tego co widze to front jest zmienieony, nie ma tych zaokraglen na krawedziach i
                                        Zamieszczone przez bingant
                                        Zmieniły się minimalnie rozmiary, płytka pod terminale, fornir(bloodwood) i ogólna koncepcja fornirowania.
                                        :razz:
                                        Swietna robota ;]

Skomentuj

No co tu dużo pisać. Cud, miód i malina. Chętnie bym obejrzał zbliżenia. Brzmią lepiej/tak samo jak poprzednie?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X