Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2.5-drożne] 2,5 drogi na AWX-ach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bingant, Kolego jeżeli mogę się tak do Ciebie zwrócić :oops: jak koledzy wyżej napisali wykonanie cycuś glancuś pelna profeska(żal mi dupsko ściska że tak wysoko poprzeczkę stawiasz no ale co by bylo gdyby każdy był tak zdolnym konstruktorem?)
    Naprawdę kultura pełniejsza pozdrawiam.
    P.S. Nie myślełeś o wysłaniu podania do Stx-a?

Skomentuj

P.S. Nie myślełeś o wysłaniu podania do Stx-a?
      jakiej treści? :roll:

Skomentuj

bingant by cie zatrudnili jako ich projektant :P :mrgreen:

Skomentuj

Moje projekty są kosztowne w produkcji taśmowej, firma musi zarabiać, wtedy na pewno nie były by to zabawki dla przeciętnego Kowalskiego.

[ Dodano: 2010-03-26, 18:52 ]
          nie nabijać się ze mnie w moim temacie :evil: :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            bo przez enner sa ceny nie za ciekawe
            Mają świetne ceny, identyczne jak w madisound. Sprawdzałem bo przeciez będę w koncu musiał kupić 4szt. 12-680., tylko na razie żal mi kasy :neutral:

Sorry za OT, ale nie mogę napisać o kolumnach, bo zazwyczaj nie wypowiadam się w kwestii estetyki i jakości.

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant
              Moje projekty są kosztowne w produkcji taśmowej, firma musi zarabiać, wtedy na pewno nie były by to zabawki dla przeciętnego Kowalskiego.
              zgadza sie , ale jako towar dla specjalnych klientow, robione recznie glosniki przez Ciebie....
              na zdjeciach nie widac rażących bledow w stolarce, wiec jako exlusive mogly by byc przedstawiane klientom jako towar na zamowienie...za extra price... i mialbys robote :)

P.S. a jestem pewien ze chetnych bys znalazl na takie glosniki :)

Skomentuj

Czy wszystkie głośniki krają w jednej komorze? 39,5l brutto? Jakie są wymiary kolumn?

Skomentuj

Właśnie mam takie samo pytanie w ilu litrach netto grają ?

Skomentuj

Tak jak napisałem w pierwszym poście:
                    Wymiary kolumny: szer.205/gł.380/wys.1000 mm - bez kolców.
                    Wszystkie głośniki grają w jednej komorze, a ile to będzie netto nie wiem.

Skomentuj

To wymiary zewnętrzne do tego grubość ścianek oraz zwężenie bo to niestety nie prostokąt w podstawie więc teraz pytanie :?: jak robiłeś tą obudowę skoro nie miałeś ustalonego litrażu :?: parzcież to podstawa w każdych kolumnach czyli odpowiedni litraż :?: którego ty nie znasz, to skąd wiesz że jest dobry :?:

Skomentuj

Ziomek86
                        Zamieszczone przez Ziomek86
                        jak robiłeś tą obudowę skoro nie miałeś ustalonego litrażu :?:
                        miałem ustalony i to ściśle pod niego dobierałem proporcję kolumn

parzcież to podstawa w każdych kolumnach czyli odpowiedni litraż :?:
                        wiem

którego ty nie znasz, to skąd wiesz że jest dobry :?:
                        skoro go nie znam, jak twierdzisz, to na jakiej podstawie Twoim zdaniem podałem 39,5l brutto?

Czy nie napisałem w pierwszym poście, że kolumna jest zbudowana na planie trapezu?

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant
                          Wszystkie głośniki grają w jednej komorze, a ile to będzie netto nie wiem.
                          W kolumnach 2,5 drożnych każdy z głośników nisko-średniotonowych pracuje w troszkę innym paśmie , dlatego powinny one pracować w osobnych komorach . W jednej wspólnej komorze jeden głośnik GDN oddziaływuje na prace drugiego i nie graja tak jak powinny. Jeśli coś żle napisałem poprawcie mnie .

Skomentuj

A to ok :wink:
                            Sorki nie doczytałem togo 39,5l w takim razie zwracam honor :mrgreen:
                            po odjęciu magnesów wzmocnień br itp będzie z 35l :?:

Pytam bo mam obudowy które miały być pod seasy o litrażu 40l brutto ale w związku z innymi wydatkami na razie odpuszczę sobie na nich konstrukcje a zrobię na stx :mrgreen:
                            tylko że mi wychodzi netto 36l i nie wiem czy to nie za mało :?:
                            Co do jednej obudowy to dobre pytanie czy tak może być :?:

Skomentuj

W oryginalnym projekcie FX-300 obie 18-ki pracują w jednej komorze.

[ Dodano: 2010-03-29, 15:30 ]
                              tylko że mi wychodzi netto 36l i nie wiem czy to nie za mało :?:
                              spokojnie da radę :)

Skomentuj

Nawet BR mam te same tylko kilka sztuk, więc jak już je skrócisz to daj znać na ilu skończyłeś to też jedną parę sobie skrócę i porówna z druga bez cięcia :grin:
                                Zawrotnice robiłeś czy dostałeś już poskładane :?: A i jak one się mają do nie przesuniętego wysokotonowca :?: bo w oryginale nie jest w jednej osi :?:

Skomentuj

Zawrotnice robiłeś czy dostałeś już poskładane :?:
                                  dostałem gotowv komplet

A i jak one się mają do nie przesuniętego wysokotonowca :?: bo w oryginale nie jest w jednej osi :?:
                                  tego nie wiem

Skomentuj

bardzo fajne wykonanie bingant :) mi się też zawsze podobały SF ;p, jak się napatrzyłem na kilka konstrukcji ala SF to zapragnalem zmienic moim seaskom domki na takie obłe kształty ;p ...

bitbober .......w 2.5way nie koniecznie musi być różne strojenie kazdego z wooferków ... są z różnym strojeniem ...są i z tym samym a tylko zwrotnica jest 2,5 way ;p obie możliwosci są poprawne (zakładajac ze projektant wiedział co robił :) )

Skomentuj

O żesz ty kurde w twarz !!!
                                      Cud, miód i malina...

Skomentuj

Zamieszczone przez bitbober
                                        W kolumnach 2,5 drożnych każdy z głośników nisko-średniotonowych pracuje w troszkę innym paśmie , dlatego powinny one pracować w osobnych komorach . W jednej wspólnej komorze jeden głośnik GDN oddziaływuje na prace drugiego i nie graja tak jak powinny. Jeśli coś żle napisałem poprawcie mnie .
                                        nie
                                        oba graja takim samym basem a jeden tylko nie odtwarza srednicy. nie ma znaczenia czy graja razem czy osobno

Zamieszczone przez bawolek
                                        bitbober .......w 2.5way nie koniecznie musi być różne strojenie kazdego z wooferków ... są z różnym strojeniem ...są i z tym samym a tylko zwrotnica jest 2,5 way ;p obie możliwosci są poprawne (zakładajac ze projektant wiedział co robił )
                                        z roznym strojeniem moze byc i konstrukcja 2 drozna - przyklad siest. 2 woofery, kazdy w osobnej komorze i inaczej strojony

Skomentuj

przeciez siesty to konstukcja 2,5 drozna :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X