Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2.5-drożne] 2,5 drogi na AWX-ach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    bingant, zaczynasz mnie wkurzac :!: :evil:
    bana ? :razz:

Skomentuj

Koralzloty, kultury trochę, bo patrzę że ludzie przestają trzymać poziom na tym forum

bingant, mistrzowskie wykonanie no ale znowu praktycznie kopia sonus faber?
      ile można, mi już się znudziło, mógłbyś przednią ściankę, a raczej płytę na którą naciągasz skaj trochę inaczej ukształtować i już by było fajniej ; )

Co do samego projektu myślę, że tu palce maczał STX.
      zaraz pewnie ludzie się do mnie rzucą, że szukam teorii spiskowych

Dostałeś głośniczki na testy, czyli co? po tygodniu musisz je zwrócić?
      To jest trochę absurdalne, więc sądzę, że STX dał bigantowi przetworniki aby zrobił kolejne super wyglądające kolumny.

I to jest bardzo dobre i chytre podejście, taka reklama jest skuteczna
      gratulacje dla STX'a za taki pomysł, to sprzyja rozwojowi firmy

ąż sam się zastanawiam nad tym AWX'ami bo sporo jest dobrych opinii o nim :)

Skomentuj

w jakis sposob jest laczony fornir?

Skomentuj

scythe1123 - oczywiście że nie muszę zwracać głośników, są moje w zamian za prezentacje ich w mich domkach, po prostu spełniam warunki adopcji :)
          Ja wystąpiłem z propozycją dla STXa.
          Jeżeli poważnie myślisz o AWXach - to szczerze polecam.

poti89 - fornir kleiłem pasek po pasku na pattex moment, to była mała męka, bo jak się położy nierówno to już po pasku i zostaje kupaczyszczenia :) ale jakoś poszło.
          Fornir miałem krawędziowany, a więc przy dokładnym położeniu, przylaga jeden pasek do drugiego idealnie.

Skomentuj

A kolega bingant tak sobie po cichu struga i wpędza co niektórych w kompleksy.
            Zamieszczone przez nooboutside
            jesteście pusto zakochani w stxach
            Po raz trzeci ktoś się czepia głośników w twoich obudowach.
            Mi się ciśnie na usta o k...,ja p... i tym podobne.
            Ogromne słowa pochwały za to że Tobie się chce.
            Konstrukcja 1-sza klasa,a co ja piszę absolute spitzen klase.
            Gratulacje.

Skomentuj

bingant, zaczynasz mnie wkurzac :!: :evil:
              przez ciebie moje pomysly na "nietypowe" obudowy wydaja sie dziecinne i musze wymyslic cos zupelnie nowego... :oops:
              Mam takie samo zdanie. Wywalcie to do kosza. :lol:

Piękna konstrukcja. Pasuje mi wszystko (prawie, ale nie napiszę aby nie psuć "prasy" :mrgreen: ), te obłe kształty, materiały, standy, kolce, terminale, płytka terminali, sposób prezentacji itd, itp.

Skomentuj

wykonaniee kolumn oczywiscie na wysokim poziomie ale troche nie dokonca zrozumialy jest dla mnie wasz az tak duzy zachwyt,mozna byc pelnym zachwytu i podziwu przy wykonaniu pierwszych czy drugich kolumn przez kolege biganta ale przeciez te sa dokladnym odwzrowaniem poprzendnich kolumn jedyna modyfikacja to inny fornir i dodanie czarnych pasow na obrzezach

Skomentuj

Kurde. bingant jesteś moim idolem w dziedzinie DIY.

Czekam tylko na maturę i jazda do roboty

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777
                    ...troche nie dokonca zrozumialy jest dla mnie wasz az tak duzy zachwyt,mozna byc pelnym zachwytu i podziwu przy wykonaniu pierwszych czy drugich kolumn przez kolege biganta ale przeciez te sa dokladnym odwzrowaniem poprzendnich kolumn jedyna modyfikacja to inny fornir i dodanie czarnych pasow na obrzezach
                    Bo seryjnie popełnia piękne obudowy. :wink:
                    No i z tego co pamiętam, ma to być system wielokanałowy. Tak więc chyba zrozumiałe jest, ze stylistycznie muszą do siebie pasować.

Skomentuj

Piękne kolumny dzieło sztuki. Interesuje mnie jednak jak wypadają kolumny na awxach w porównaniu do Twoich trzech dróg dla ubogich na scxach. Jak byś mógł opisać różnice w brzmieniu. Oczywiście PJ'ka nie ma startu do wysokotonowego AWX'a, a jak z resztą?

Skomentuj

Tak jak napisałeś PJka i AWX - wiadomo.
                        Bas w porównaniu do 3way moim zdaniem jest z innej bajki. Schodzi niziutko i jest cholernie punktowy. Teraz mając porównanie, mogę napisać, że w SCXie jest bardziej rozlazły, ma taki jakby pogłos nie pochodzący z instrumentu a z samego głośnika. Gitara basowa na AWX-18 to jest TO, że o ŚREDNICY nie wspomnę :) Tak jak pisałem na początku, w tej chwili komora 18-ek jest wentylowana tunelem 68-220, będę go odcinał po 2cm i osłuchiwał zmian, wybierając opcję najlepiej brzmiącą dla mnie.
                        Generalnie AWXy to głośniki z wyższej półki w stosunku do SCXów.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777
                          troche nie dokonca zrozumialy jest dla mnie wasz az tak duzy zachwyt
                          I dwie drogi i trzy były już wychwalone na tym forum z każdej możliwej strony pod niebiosa,były też krytykowane.Ale kolega nie popadł w samozachwyt i dalej robi swoje,chwała mu za to.
                          Jak widać są tego efekty.
                          Tak trzymaj,ja czekam na ciąg dalszy jeżeli oczywiście nastąpi.
                          Jeszcze raz wielkie brawa za wykonanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant
                            ... Gitara basowa na AWX-18 to jest TO...
                            Tak więc przyjemnie posłuchać "Pilicha", "Ściery", Millera czy Wootena? :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas
                              Tak więc przyjemnie posłuchać "Pilicha", "Ściery", Millera czy Wootena?
                              Bez dwuch zdań, ale Adam Cegielski w trio z Jagodzińskim i Bartkowskim, oczarował mnie wczoraj brzmieniem swojego kontrabasu. Mięsisty dźwięk kontrabasu w wlkingu to jet to! :)

Skomentuj

Z całą pewnością Danielsson (z Możdżerem i Fresco) również brzmi niesamowicie:
                                http://www.youtube.com/watch?v=OE0Av...eature=related

Jeszcze raz. Gratuluję pięknej konstrukcji. I życzę kolejnych niemniej pięknych.
                                Chociaż to akurat brzmi niemalże jak "życzenie śmierci". Jak już ktoś brnie w DIY to po pewnym czasie traci nad tym kontrolę. :lol:

Skomentuj

To juz swego rodzaju tradycja, że kolega bingant coś tam działa w tajemnicy, nie ujawnia się i o nic nie pyta i nagle BANG!!!, na forum pojawia się taka oto perełka. O sam projekt "akustyczny" nie ma co chwalić, bo nie jest Twój ale od strony wizualno-stolarsko-estetycznej, że tak po młodzieżowemu pojadę ( ) pełny szacun. Mebel bardzo mi się podoba Gratuluję.

No i gratuluję również dogadania się z panem Trzaskowskim - Twoje zacięcie w pracy opłaciło się i przyniosło wymierną korzyść a i STX pewnie na tym skorzysta

Powodzenia w następnych konstrukcjach.

Skomentuj

ETONy w polsce sa tak kosmicznie drogie ze wolalbym wydac taka kase na scana tylko po to zeby miec "lepszy prestiz"
                                    Etony w Posce NIE są kosmicznie drogie, są tańsze od scanspeaka, tylko trzeba wiedzieć gdzie kupować. A "lepszy prestiż" to może miałbyś w Polsce, za granicą już nie koniecznie.

Skomentuj

pochwal się gdzie kupować w takim razie, skoro są takie tanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl
                                        kolega bingant coś tam działa w tajemnicy, nie ujawnia się i o nic nie pyta
                                        pyta, pyta tylko nie publicznie :P

Zamieszczone przez kombo
                                        Etony w Posce NIE są kosmicznie drogie, są tańsze od scanspeaka, tylko trzeba wiedzieć gdzie kupować
                                        a mozesz podac jakis namiar? bo przez enner sa ceny nie za ciekawe :???:

Zamieszczone przez kombo
                                        A "lepszy prestiż" to może miałbyś w Polsce, za granicą już nie koniecznie.
                                        dlatego dalem to w cudzyslowiu - scany coraz mniej mnie przekonuja

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Moim zdaniem ceny u enerra jak na polskie warunki są bardzo dobre. Jest zauważalnie taniej niż w intertechnik.de . Poproś ich o cennik na maila.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X