Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 1-drożne] Tang Band w4-657 sb

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dzięki Dabyl za odpowiedź :) A odnośnie obudowy to będzie taką jaką Klang Ton sobie wymyślił czyli 24(W)x17,6(S)x22(G) więc litraż przy wiórówce 17mm będzie zachowany (Mam nadzieję). Jeszcze jedno pytanie. Nie mogę rozszyfrować zapisu po angielsku tego rezystora ze zwroty: 8.2 Ohm MOX10 resistor (grey-red-gold) Co to jest MOX? Bo 10 pewnie oznacza 10W.

Skomentuj

Zastosuj po prostu rezystor ceramiczny 8,2 ohm / 5-15W i tyle. MOX - to prawdopodobnie jakieś oznaczenie producenta, 10 - to chyba faktycznie może być "wataż" ( :P )

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh
        Sadzac po skutecznosci zestawu, zapewne cewka jest szeregowo z glosnikiem, a rezystor rownolegle do cewki.
        nie - oba elementy sa w szeregu z glosnikiem
        tylko ze i cewke i rezystor polacz rownolegle

a MOX to oznaczenie rezystora metalizowanego

Skomentuj

Ale jestes pewien Paweł? cewa i rezystor równolegle i później ten układ szeregowo z głośnikiem? Bo ten zestaw też w niedalekiej przyszłości (do końca roku) będę robił więc fajnie by było mieć ustalony schemat zwroty.

Skomentuj

Pawel S., Toz o tym napisalem :razz: Rezystor ma byc rownolegle z cewka i wlasciwie tak powinienem byl napisac zamiast "do cewki" ( bo to wlasnie moze byc niejednozacznie zrozumiane )

Skomentuj

tak, napewno w ten sposob

pharoh, nie wiem cyz bylem zaspany czy co ale wydawalo mi sie ze rownolegle do glosnika...

Skomentuj

Czaruję...
              X