Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Illuminatus

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Jak widzę mnie pominęli w gratulacjach a tyle się bidny natrzymałem tych głośników przy przykręcaniu wkrętami
    Nie wspominając o innych jakże bardzo istotnych sprawach jak zwrotnice i okablowanie.

KonradRak rozumiem, że jesteś zadowolony z brzmienia tych kolumn?
    Nie miałeś wrażenia, że im dłużej słuchałeś tym bardziej wciągało?

Skomentuj

Witam.Wieniu26 nie gniewaj się już proszę-oczywiscie że bardzo Ci dziękuję i przy najbliższej okazji stawiam kolejkę.Po prawie 3-tygodniach kolumny śpiewają.Kilka nowych fotek.
      Załączone pliki

Skomentuj

zajebiste foty i zajebisty zestaw, ale co one robią w temacie bingant'a "Illuminatus".

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
          ale co one robią w temacie bingant'a "Illuminatus".
          Czasem pytaniami mnie zadziwiasz :)
          To są Jego kolumny i wkleił je w swój własny temat, więc nie rozumiem pytania
          I robi tak już od dawna.

Skomentuj

Zamieszczone przez jarekp9 Zobacz posta
            Po prawie 3-tygodniach kolumny śpiewają.Kilka nowych fotek.
            3 tygodnie , akurat czas żeby głośniki były już wygrzane :) . Piękna sprawa te kolumny. Ja też miałem okazje je zobaczyć dopiero na żywo i wyglad po prostu powala. Co raz bardziej przekonuje mnie ten design, chodź wcześniej byłem sceptyczny do "sonusomanii".

No i będziemy mieć teraz z bingantem problem zeby teraz stworzyć coś ładniejszego i lepiej grającego . Chyba trzeba wystosować maila do scana lub seasa zeby wybuscili jakąś nową serię głośników "bo nie ma na czym robić" haha.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
              Chyba trzeba wystosować maila do scana lub seasa zeby wybuscili jakąś nową serię głośników "bo nie ma na czym robić" haha.
              To zrobcie cos na PHL i RaaL'u ;]

Skomentuj

Nie na temat...
                A Vify z serii NE są gorsze od SS i Seasa?
                No i na Satori jeszcze nikt nic nie złożył.
                (mogę po cichu powiedzieć ze miał bym dostęp do wysokotonówek Focala)
                Last edited by marian; 25.06.2013, 19:23.

Skomentuj

Nie na temat...
                  marian do których?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                    tc-90td5, tc-120td5, td5b.

Skomentuj

Nie na temat...
                      na vifach ne może też się coś pojawi

Skomentuj

Nie na temat...
                        popatrze na nie z ciekawości
                        A ty robiłeś wstępnie jakaś selekcję?
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czy ktoś miał okazję (pewnie Yoshi) słuchać zarówno tej konstrukcji ala Sonus i konstrukcji ala Tidal Contriva?
                          Interesuje mnie jakie są różnice w dźwięku pomiędzy tymi dwoma kolumnami.

Skomentuj

Arturos jest kilku śmiałków :P co miało taką możliwość.

Jest jeszcze konstrukcja podobna do mojego ala Tdala Toxica tylko na dwóch 15cm Excela zamiast 18cm na średnicy
                            i to ona była bezpośrednio porównywana o ile tak można napisać z ala Sonusami na Skanach.

Ja może wstępnie napiszę, że jest to ta sama klasa brzmieniowa aczkolwiek o różnej "filozofii" :) (papier vs magnez)
                            Może któryś z kolegów coś jeszcze dopisze.
                            Pozdrawiam

Skomentuj

No i żaden z tych śmiałków się nie odważy coś napisać?

Domyślam się, że obie, a nawet wszystkie trzy konstrukcje są świetne, ale chciałbym się dowiedzieć jakie są pomiędzy nimi różnice w brzmieniu.

Skomentuj

Cześć,nie zręcznie jest pisać o dziwięku własnych kolumn,zdecydowałem się na Scan Speaka i absolutnie nie żałuje decyzji.Kolumn Roberta na Seasach Excel słuchałem i również grały świetnie,są to konstrukcje różniące się lekko estetyką dżwięku,wydaje mi się że Seas ma odrobinę żywszą średnicę może troszkę dokładniejszą ale Scan jest chyba przyjemniejszy w odbiorze.Bas tu wg.mnie duża przewaga Scana jest bardzo potężny ale niesamowicie szybki taki jakiś kolorowy.Są to konstrukcje o ponad przeciętnym stosunku jakości do ceny,słuchało ich u mnie kilku znajomych a czterech już zamówiło przetworniki i kolejkę u Binganta.Jeden ze słuchających przywiózł swoje B&W 804(16tys.zł)po moich kolumnach przy tej samej elektronice B&W zagrało tak jak by było zepsute,osobiście nie spodziewałem się aż tak dużej skuchy konstrukcji fabrycznej.

Skomentuj

To wyslijcie bowersy na zwrotke do yoshiego :)
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    To wyslijcie bowersy na zwrotke do yoshiego
                                    To nic nie da :)

Skomentuj

To wyslijcie bowersy na zwrotke do yoshiego
                                      Nie byłbym taki pewien czy problem tkwi tylko w zwrotnicy. Zresztą wole projektować od 0 wszystko niz poprawiać po kimś.

Arturos parę osób słuchało wszystkich tych konstrukcji, w tym oczywiście ja jako konstruktor ale raczej nikt Ci nie powie co jest lepsze. Nie dlatego żeby się komuś tam nie narazić ale dlatego, że to są konstrukcje na bardzo podobnym poziomie jakości i tu wchodzi kwestia gustu.
                                      O ile obie konstrukcje na seasach brzmią bardzo podobnie to bardzo sie różnią od tej na scanach. To tak na prawde trzebaby posłuchac żeby ocenić co Ci sie bardziej podoba.

Ogólnie to Jarek dobrze opisał te różnice w brzmieniu scanów a seasów. Dla mnie osobiście lepsze są seasy dlatego, że lubię sposób ich gry. Bardziej odpowiada mi nieco spokojniejsza prezentacja basu oraz sposób grania średnich tonów przez excela. Ale gdyby nie było seasów to bez przeszkód mógłbym sobie postawić takie scany i też by mi odpowiadało, kolumny sa bardzo muzykalne i przekazują mase informacji. Mają chyba coś czego nie mają te konstrukcje na seasach, strasznie wciagaja w słuchanie i z każdym utworem wydaje ci się, że jest jakby lepiej, że gra co raz fajniej.

Skomentuj

dolphin123 skąd wiesz? Sprawdziłes to?

Wiadomo, ze lepiej zaprojektować cos z głowa i zrobic od podstaw ale juz wielokrotnie sie przekonałem, ze fabryczne zestawy można poprawić. Nie wydaje mi sie, żeby tu z tych głośników było wyciągnięte wszystko.
                                        No ale napewno nie zmieni sie charakter głośników.
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

dolphin123 skąd wiesz? Sprawdziłes to?
                                          Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                          Nie byłbym taki pewien czy problem tkwi tylko w zwrotnicy. Zresztą wole projektować od 0 wszystko niz poprawiać po kimś.
                                          O tym samym właśnie myślałem.
                                          Nawet jak Yoshi zazwrotkuje to lepiej to i tak wszyscy wiemy, że za połowę tego można zrobić lepszy zestaw :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X