Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Illuminatus

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

itd. , itp. czyli powracam do sprawności.
    Konstrukcja podobna, tylko na SS Illuminator. Zwrotnica autorstwa Yoshiego, fornir palisander. Na kilku zdjęciach starałem się pokazać jego bogactwo wzorów ustawiając się tak, aby uniknąć odbić w wysokim połysku(stąd różnice w dominancie barwnej).
    Załączone pliki

Skomentuj

Nie to żebym się czepiał ....
      fornir ....
      szkoda gadać ....
      toxic !!!
      Last edited by wieniu26; 24.04.2013, 18:17.

Skomentuj

Bajera :)

Skomentuj

Kolejna konstrukcja na najwyższym poziomie. Są gusta i guściki - mnie osobiście nie podoba się głębokość kolumny. Gdzie wycinałeś spody i ile cię wyniosło.

Skomentuj

Piękne:). Również jestem ciekawy ile takie blaszki kosztują?

Skomentuj

do takiego wykonania przydala bys ei naturalna skóra na froncie
              jakis teraz to biednie wyglada
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No lakierowanie robi niesamowite wrażenie, chyba najlepsze jakie widziałem w Twoim wykonaniu, przynajmniej ze zdjęć.

Tak chyba wiem do kogo sie zgłosić po skrzynki na następne kolumny . Ale to za parę lat jak uzbieram na głośniki

Skomentuj

Lakier położony przepięknie. Ech, kiedy ja się tak nauczę lakierować...
                  Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
                    Nie to żebym się czepiał ....
                    fornir ....
                    szkoda gadać ....
                    toxic !!!
                    cały czas się zaszczepiałem

Zamieszczone przez wisnialodz Zobacz posta
                    Kolejna konstrukcja na najwyższym poziomie. Są gusta i guściki - mnie osobiście nie podoba się głębokość kolumny. Gdzie wycinałeś spody i ile cię wyniosło.
                    Zamieszczone przez wojtas8850 Zobacz posta
                    Piękne. Również jestem ciekawy ile takie blaszki kosztują?
                    Zamawiam tam więcej detali, więc nie znam ceny poszczególnych elementów. Płacę od wagi + mb cięcia.

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    do takiego wykonania przydala bys ei naturalna skóra na froncie
                    jakis teraz to biednie wyglada
                    na żywo nie wygląda tak sztucznie, ale pewnie naturalna miała by lepszy efekt

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                    Tak chyba wiem do kogo sie zgłosić po skrzynki na następne kolumny .
                    zaczynam sezonować materiał :)

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                    Lakier położony przepięknie. Ech, kiedy ja się tak nauczę lakierować...
                    szybciej niż myślisz:)

Skomentuj

Ile warstw lakieru ?

Skomentuj

Wszystkich warstw trzech rodzajów chemii lakierniczej było chyba 16. Oczywiście dużo jest zeszlifowane.

Skomentuj

Ładne wykonanie. Jak dopasowujesz tą górną płytę z nierdzewki?
                          Dalej używasz izolant + podkład poliestrowey czy zwykły podkład na izolant? U mnie po położeniu poliestru na obudowę i polakierowaniu zauważyłem lekką "mętność" lakieru, tzn. jakby wybielał trochę lakier i maskował fornir.

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant Zobacz posta
                            fornir palisander. Na kilku zdjęciach starałem się pokazać jego bogactwo wzorów ustawiając się tak, aby uniknąć odbić w wysokim połysku(stąd różnice w dominancie barwnej).
                            Heh oglądałem ostatnio ten palisander, wpadł mi w oko 60zł/m2...
                            bingant, mam prośbę: jak możesz to zapodaj jedną, dwie fotki w BIG rozdzielczości okazujące jak najlepiej sam ten fornir, już po twoim wykończeniu/ lakierowaniu. (z drobną wzmianką co to za lakier, jak nakładany...)

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                              (z drobną wzmianką co to za lakier, jak nakładany...)
                              http://diyaudio.pl/content.php/87-Lakierowanie-kolumn

Skomentuj

Raf - jedyne wyjście to zeskanować górną powierzchnię kolumny. Z tak uzyskanej chmury punktów trzeba zrobić DXFa, a dalej to już hulaj dusza
                                izolant+poliester+poliuretan

ir0nhide - lakieruje chemią IRIS i mogę się wypowiedzieć tylko na temat ich technologii. Dlaczego właśnie ten? Bo mam do dystrybutora 10km, poza tym mają
                                jeszcze materiały ścierne Indasa :) Fotkę jakąś znajdę wieczorem.

Skomentuj

ir0nhide mam taką fotkę, którą zrobiłem jeszcze w warsztacie też dla podobnego porównania, o które ktoś prosił. Niestety na odblasku lakieru ostrość poszła delikatnie w las.
                                  Załączone pliki

Skomentuj

Bingant ta blacha na górze jest taka gruba? Czy wywijasz na boki i front blachę grubości np. 0.5mm lub "oklejasz" np. 3mm HDF i dopiero wtedy przyklejasz razem na kolumnę? Chcę kiedyś tak wykończyć obudowę TL i na powierzchni wyjścia tunelu ponawiercać lub wypalić na laserze małe dziurki.

Skomentuj

Blacha nierdzewna polerowana 6mm.

Skomentuj

OK, a czym kleiłeś do obudowy? Czy masz jakiś inny sposób montażu?

Skomentuj

Klej kontaktowy w sprayu STA-PUT.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X