Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Illuminatus

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Robert czasami trzeba odpocząć ☺.
    Po takich paczkach jak robisz w pełni zasłużone.

Skomentuj

Bawolek, piękne kolumny! :)

Robert, gdzieś ty wlazł :)? Echh, tęsknie za górami... pięknie :)

Skomentuj

dodam jeszcze jedną rzecz, przez krótki czas miałem to w testowych paczkach (płyta wiórowa, cięte wyrzynarką, bez żadnego wyrównywania krawędzi bo klej poliuretanowy wypełnił ewentualne wyszczerbienia, jako wytłumienie wsadzona jakaś gąbka) i tak sobie z tydzień grało potem to rozebrałem, głośniki wsadziłem do pudełek i przeleżały tak pewnie z 3 miesiące :) ... po czym wysłałem je do Roberta by mógł idealnie dopasować otwory we froncie.

jak je odebrałem i puściłem te same utwory ...to grają mi nieporównywalnie lepiej jak by to były "o klasę wyższe głośniki" ...inne niż w testowych paczkach hehe wiem masa ludzi może się śmiać więc od razu napisze co o tym myślę :)
        część roboty robi masa i bezwładność docelowych obudów, część dużo lepsze wytłumienie, część brak równoległych prostych płaszczyzn.... i ostatania kwestia ale jak się okazuje jednak bardzo ważna..... ich wygląd jak się na nie patrzę to od samego wyglądu robi się przyjemnie, po prostu przez to że są piękne... to subiektywnie wpływa to na świadomość i wydaje się, że lepiej grają
        tutaj krążysz w koło, patrzysz po szczegółach....szwach na bokach, zapach naturalnej skóry, świadomość naturalnego drewna, łukowe przejścia krawędzi.... ... i ten lakier
        Robert to perfekcjonista :) a Paweł robi świetnie zabalansowane zwrotki, nic się nie wybija jest poukładane i można słuchać 24h na dobę ...to by było takie podsumowanie z krótkiego dotychczasowego ich posiadania

muszę w końcu włożyć iampa w docelową obudowę bo już wstyd hehehe

Skomentuj

Też kiedyś zauważyłem że te same głośniki w obudowie z płyty wiórowej grają gorzej niż te w obudowie z MDF. Nie wiem z czego to wynika ;/

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
            Też kiedyś zauważyłem że te same głośniki w obudowie z płyty wiórowej grają gorzej niż te w obudowie z MDF. Nie wiem z czego to wynika ;/
            wg mnie chodzi o gęstość materiału, wióry z klejem mają więcej powietrza (w samych wiórach) mdf jest jednolity

Skomentuj

dokładnie o to chodzi. Sklejka może być jeszcze lepsza. Ja wyklejałem środek kilkoma warstwami maty z gumą butylową (chyba 4 warstwy na boczne ścianki, gdzie może być najwięcej rezonansów).

Skomentuj

Całkiem przypadkiem natrafiłem na to forum jestem tutaj nowy- także Witam Wszystkich na początku.
                Teraz to co chciałem powiedzieć, bingant mistrz.
                Pozdrawiam.

Skomentuj

Ja również dołączę do gratulacji, pikne obudowy bingant! Może by tak pokazać na AVS17' :)
                  Do rzeczy, Pany marzą mi się minimonitorki, malutkie skrzyneczki ale bez wrażenia niedosytu na basie że tak tu napisano
                  Wiele razy słuchałem scannów (2łej) na pokazach, u dystrybutorów i zawsze było b. efektownie. Wysokie extraklasa szczególnie jedwab pamiętam, no i szpilki :) Jednak w domu jak to w domu...
                  Ale odkąd posłuchałem Morelowych gwizdków (dom, samochód ) okazało się żadne inne. Swoboda, relax, zero agresji, no i dobre granie :))
                  Teraz pytanie, pomijając co słyszałem i co nie słyszałem jakie gwizdole polecicie do 15w rewelatora aby nie było natarczywie, agresywnie ale swobodnie. Może być nawet mniej efektywnie od środka ale dźwięcznie.
                  Obudów takich też sam nie zrobię.

A, pokój 15m - tylko! Ampli też nie hiend. iAmp100 Borysa i 20W na ta8233.

Skomentuj

pamiętacie V1

od dwóch miesięcy jest ...V2 ;p - z drobnymi zmianami

niestety pomieszczenie w którym są wymaga sporo pracy z akustyką - a to dopiero na wiosnę

Last edited by bawolek; 16.12.2018, 11:14.

Skomentuj

Całkowicie nowe budy?

Skomentuj

Tak :cool:
                        Last edited by bawolek; 16.12.2018, 13:29.

Skomentuj

Gratulacje będzie pewnie w Dziale projekty :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
                            Gratulacje będzie pewnie w Dziale projekty :lol:
                            heh ...o to to już pytajcie Pawła i Roberta - ja jestem tylko klientem

Skomentuj

:lol: ale płaciłeś za projekt ?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Za projekt zapłaciłem i moim życzeniem było żeby opublikować, kolega się dziwił ale w końcu to forum po to jest... nie do nabijania kasy...
                              Last edited by piotr f.; 16.12.2018, 14:20.

Skomentuj

Nie na temat...
                                ale płaciłeś za projekt ?

Za projekt zapłaciłem i moim życzeniem było żeby opublikować, kolega się dziwił ale w końcu to forum po to jest... nie do nabijania kasy...
                                O jakiej konstrukcji piszesz?

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
                                  pamiętacie V1

niestety pomieszczenie w którym są wymaga sporo pracy z akustyką - a to dopiero na wiosnę
                                  2,5 drogi na MW19 + szpilka?
                                  Bardzo ładne paczki, jak wszystko od YB zresztą, chociaż nie moim guście...

Jak grają wg Ciebie?
                                  Last edited by pawel_luk1; 16.12.2018, 18:19.
                                  "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                                  JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

:lol: ale płaciłeś za projekt ?

nie płaciłem za projekt ... zapłaciłem za wykonanie kolumn, Paweł mierzył ...zamawiał częsci do zwrotek i je lutował,
                                    jedyne co kupiłem we własnym zakresie to głośniki ....gdzie po ich zakupie okazało się ze o koszt przesyłek wyszło by mnie taniej gdybym za pośrednictwem YB je kupił.

szczerze to nigdy nie pytałem o schemat, dokumentacje paczek itd. - nie było mi to potrzebne w tym przypadku bo po prostu kupiłem gotowy produkt

jeżeli wrzucenie zdjęć produktu jest niezgodne z regulaminem ...to proszę moderatora o wywalenie mojego postu wyżej (ja już nie mogę) i po problemie :)

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
                                    2,5 drogi na MW19 + szpilka?
                                    Bardzo ładne paczki, jak wszystko od YB zresztą, chociaż nie moim guście...

Jak grają wg Ciebie?
                                    to MW16 + szpilka ... u YB nazywa się to LEA - te na ich stronie były pierwszą konstrukcją - która zresztą też była wykonana dla mnie

jak grają - szpilka to na dzień dzisiejszy mój klimat, jest szczegółowa, żywa, nie jest natarczliwa - szczerze to odpowiada mi bardziej niz beryl satori (choc na razie tylko w 3 konstrukacjach go słyszałem i to dosłownie na kilku utworach)
                                    a MW16 świetna naturalna srednica, zejsciem troche ustepuje 18cm ....ale w tandemie dają rade :)
                                    najwiekszą ich zaletą jest to ...że ile by się ich nie sluchało to nie męczą .... nigdy nie męczą

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
                                      pamiętacie V1

Z ciekawości jakie to drewno na frontach

Skomentuj

Wygląda mi to na orzech

Skomentuj

w pierwszych był to machoń ...
                                          teraz jest orzech

w machoniu bardziej wyraziste są słoje

Skomentuj

Czaruję...
                                          X