Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Illuminatus

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    To jest akurat proste
    Choc żaden z nas nie powie o tych drugich, ze to zle głośniki.
    właśnie to powiedziałeś pisząc "bluźnisz".

Skomentuj

Dochodzi jeszcze kwestia aplikacji przetwornika, a ta bywa bardzo różna, co daje różne osądy o tym samym
      Jedynym wyznacznikiem jakości dźwięku, jest ucho słuchającego.

Skomentuj

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
        właśnie to powiedziałeś pisząc "bluźnisz".
        A zobacz jeszcze raz moja wypowiedz
        Tam na końcu zdania było takie żółte duzo mówiące "cos"

Rozmawiamy i głośnikach klasy najwyższej
        Sa to drogie produkty... ale nie drogie dla samej ceny, tylko drogie bo dobre, zaawansowane technicznie i sobą cos reprezentują
        Dalsza czesc historii juz pisałem... nie bede sie powtarzał
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Bo trzeba umieć odróżnić osobiste preferencje od obiektywnej jakości reprezentowanej przez daną rżecz. A to niestety czesto jest bardzo trudne. To, ze ktos czegos nie lubi, nie znaczy, ze jest zle, ba, moze byc wybitne.

Skomentuj

Odświeżając troszkę ten długi temat, wklejam fotki z wariacjami obudów w kształcie lutni.

Konstrukcja główna - MDF.
            Front, spód i góra - drewno orzecha włoskiego.
            Boki - skóra naturalna licowa z przeszyciami.
            Podstawy i kolce - stal nierdzewna polerowana.

Głośniki - illuminator R3004, revelator 15W-8531K00

Projekt zwrotnicy Yoshi.

Skomentuj

jak zwykle, dobra robota ! :)

Skomentuj

:drool::ohmy::o:thumbsup:

natychmiast wysylaj mi duzy rozmiar na maila! pawel-szkoda@wp.pl
                zanim znowu zgubisz! :p
                tym razem musimy cos Twojego dac do kalendarza!

ale az mnie zatkalo z tymi kolumnami!
                skory wg mnie za duzo... ale polaczenie rewelacyjne i znakomicie to wyglada

- - - - - aktualizacja - - - - -

poprosilbym zdjecia nr 4 w orientacji poziomej - da sie? czy juz sie ich pozbyles?

Skomentuj

Wg mnie proporcje - skóra/drewno w sam raz. Jakim klejem przyklejasz skórę ? Kontakt jakiś czy polimerowy może?

Skomentuj

Piekne kolumienki.

Skomentuj

Dla mnie Mistrzostwo Świata. To jest sztuka użytkowa. Nikomu nie dawaj zdjęć!!, tylko wstawiaj na swoją www. Poziom jaki osiągnąłeś już dawno przekroczył standardy DIY. Good man yourself.

Skomentuj

Fajnie że z każdą nową konstrukcją zaskakujesz. Ile masz jeszcze pomysłów?

Skomentuj

Bingant rzadko coś pokazuje ale jak coś wrzuci to kopara spada . no mercy , ręce opadają . jestem stolarzem więc wiem ile roboty weszło w te budy (to tak od strony wizualnej) . Teraz przyjrzałem się dobrze "cokolik" ma trochę zbyt intensywne usłojenie chyba był klejony z klepek (ja osobiście bym widział tam nierdzewkę lub alu w/g tego z czego platforma kolców ) ale to takie spostrzeżenie raczej oparte na własnym guście . Ogólnie Mistrzostwo pełna gębą

Skomentuj

Robert... genialne kolumny! :)
                            A to, że grają przepięknie, to więcej niż pewne!

Skomentuj

Franco Serblin ACCORDO w nowej budzie? :flapper:

Qrwa, ale te maluchy potrafią zagrać ....... :)
                              Last edited by wieniu26; 08.04.2016, 22:20.

Skomentuj

Brawo!
                                Sporo już tych piękności widzieliśmy i dajesz nam kopa do działania- dziękujemy :) mam jedno pytanie- które kolumny w Twojej ocenie grały najlepiej? Trochę już ich się przewinęło przez ten wątek.

Skomentuj

To ja dla odmiany zgłoszę pretensje - Robercie, na moich nie ma znaczka YB, ale jeśli da się go dokleić, gotów jestem wybaczyć.
                                  A tak na poważnie - marzyła mi się zawsze taka skóra na górze.
                                  P.S. Skądś znam te terminale...

- - - - - aktualizacja - - - - -

Qrwa, ale te maluchy potrafią zagrać ....... :)[/QUOTE]

Ale mam nadzieję, że nasze chyba trochę lepiej.

Skomentuj

No dobra, trzeba sie do czegos przyczepic nie dalo sie zrobic mniejszej odleglosci miedzy glosnikami?

Skomentuj

Jak dla mnie najładniejsze kolumny jakie wyszły spod ręki binganta :-)

Skomentuj

Bigant co to za drewno?

Skomentuj

Zamieszczone przez jarekgarian Zobacz posta

Ale mam nadzieję, że nasze chyba trochę lepiej.
                                          Wszystko wg. potrzeb :), te kolumny grają pewnie w przytulnym nie za dużym pomieszczeniu.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X