Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2-drożne] 3SM w moim wydaniu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Miło patrzeć na następne dziecko Żółwika. :)

Skomentuj

niezły warsztat Festool kolumny super

Skomentuj

Witam.
        W jakim pomieszczeniu grają te monitorki? Planuje zakup AWXów ale mam dylemat 2 czy 2.5 way. U mnie pomieszczenie 20m2 i chciałbym uniknąć suba a głosniki wykorzystuję zarówno do muzyki jaki i w filmach. Mogę prosić o jakąś fachową opinię?

Skomentuj

Zamieszczone przez Songokan Zobacz posta
          mam dylemat 2 czy 2.5 way. U mnie pomieszczenie 20m2 i chciałbym uniknąć suba
          to bierz 2,5 drogi

Skomentuj

hmmm
            A porównując 2,5 drogi z 2 way+sub? Mówię tutaj o muzyce i filmach.

Skomentuj

2,5 drogi to koszt wiekszy o koszt glosnikow (280zl), niewielka roznica w zwrotnicy (max 50zl) i troche obudowy...
              sub aktywny wychodzi sporo drozej niz te 300zl

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                2,5 drogi to koszt wiekszy o koszt glosnikow (280zl), niewielka roznica w zwrotnicy (max 50zl) i troche obudowy...
                sub aktywny wychodzi sporo drozej niz te 300zl
                Chodzi o to, że wzmacniacz do suba mam więc pozostaje koszt głośnika. Wydaje mi się, że za 300zł znajdę głośnik do suba, więc finansowo wychodzi to samo.
                Chodzi mi bardziej o odczucie dzwiękowe. Nigdy nie słyszałałem tych głośników więc nie wiem czego mogę się po nich spodziewać.

Skomentuj

Chodzi o to, że wzmacniacz do suba mam więc pozostaje koszt głośnika. Wydaje mi się, że za 300zł znajdę głośnik do suba, więc finansowo wychodzi to samo.
                  Nie wyjdzie Ci to samo, bo możesz wzmaka do suba sprzedać i zostaje Ci na parkę AWXów... :) 2,5drogi w 20m^2 jest bardzo dobrą opcją. Ja u siebie je miałem w niecałych 25m^2. TLki na jednym gdnie w tym pomieszczeniu też nie potrzebują suba...

Skomentuj

No w sumie racja. O sprzedaży tego wzmaka w sumie nie myślałem, zapewne wart on jest tyle co jeden GDN ale zawsze coś.

A co do GDN w obudowie TL a 2,5way? Która opcja lepsza?

Skomentuj

bez zastanowienia TL...
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Najlepszym wyborem byłoby 2,5drogi w TL... :)

Skomentuj

chyba jesli juz to 3 drogi na TL
                          a dlaczego 2,5 w tl?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a czy to przypadkiem nie bedzie 2x wieksza skrzynia?

Skomentuj

Ale sie Panowie rozpędziliście :) W czym 2way TL ma przewagę nad 2.5 way?

Skomentuj

W czym 2way TL ma przewagę nad 2.5 way?
                                No właśnie?
                                Domyślam się, że 3SM w prosty sposób w TL nie da się przełożyć i zwrotnica jest do przerobienia?
                                HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                                CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                                Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Ale sie Panowie rozpędziliście W czym 2way TL ma przewagę nad 2.5 way?
                                  Jest tańsze o midwoofer i elementy zwrotnicy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                                    Jest tańsze o midwoofer i elementy zwrotnicy.
                                    Nie żebym się wymądrzał, ale tak myślałem. Pewnie 2W TL da taki efekt jak 2.5W.
                                    HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                                    CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                                    Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

1 AWX w TL daje duzo lepszy efekt niz 2,5 drogi
                                      to zupelnie dwa swiaty basu
                                      tl poprostu grzmi a 2,5 drogi poprostu graja basem
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez pablo.see Zobacz posta
                                        Domyślam się, że 3SM w prosty sposób w TL nie da się przełożyć i zwrotnica jest do przerobienia?
                                        i tu sie mylisz - wkladasz tylko w obudowe i gotowe
                                        no i wole mx-140 :p

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          1 AWX w TL daje duzo lepszy efekt niz 2,5 drogi
                                          to zupelnie dwa swiaty basu
                                          tl poprostu grzmi a 2,5 drogi poprostu graja basem
                                          No to przekonaliście mnie :)
                                          Jeśli chodzi o zwrotnicę to czy trzeba modyfikować tą z MX-140?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X