Yoshi jaka obudowe dałes dla L22?? Jestem na etapie projektowania paczki na tym Seasie i najlepiej wychodzi mi 50l@33Hz.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
BLACK r3
Collapse
X
-
To chyba musisz mieć ten drugi model głośnika, ja mam z końcówka RN4X/P i on jest przewidziany do małej obudowy, mam ok 33-34L już nie pamiętam (w prototypie było 35 ale trochę zmniejszałem w docelowej). Strojenie coś około 30Hz. Warto wypróbować sobie kilka strojeń, ja sprawdzałem z zakresu 28-35Hz, żeby odsłuchowo dobrać sobie optymalne brzmienie basu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaza jakiś czas powinienem się uporać ze swoja skromną strona internetową
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaGdzie to www... ? :)
Skomentuj
-
Yoshi jak oceniasz Seas L22RN4XP? Zamierzam się do zakupu i być może dam po 2 szt na kolumnę jako aktywne doły do projektu TJL Troelsa http://www.troelsgravesen.dk/TJL_2W.htm. Możesz coś o nich napisać czy są warte swej ceny?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta18 excela też wcale nie jest taka zła na średnicy i nie to dlatego, że taką mam
Po prostu excele są świetne.Zamieszczone przez mIKI Zobacz postaa jak w porownaniu z SS iluminatorem?
Nie oszukujmy się, przy tej klasie głośników ciężko o coś lepszego...
Jeszcze raz gratulację Panowie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta...
Nie oszukujmy się, przy tej klasie głośników ciężko o coś lepszego...
.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaJednej 15tki excela nie zgrasz z L26 , trzeba 2 sztuki, więc już chyba masz odpowiedź
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postajest jeszcze w16 którą może się udać
Co ciekawe mi się udało zgrać W12 (84dB) z L22 (86,5dB) przy podziale przy 330Hz i jeszcze jest tłumik na średnicy. Gdyby wrzucić W15 (85,5dB) na szeroką ściankę (a tak zapewne będzie z powodu 10 cali na dole) może dałoby radę połączyć z L26 (88dB).Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postau seas-a w konstrukcji z w26 jest w15
Jak im się udało zgrać
Skomentuj
Skomentuj