Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BLACK r3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Yoshi jaka obudowe dałes dla L22?? Jestem na etapie projektowania paczki na tym Seasie i najlepiej wychodzi mi 50l@33Hz.

Skomentuj

To chyba musisz mieć ten drugi model głośnika, ja mam z końcówka RN4X/P i on jest przewidziany do małej obudowy, mam ok 33-34L już nie pamiętam (w prototypie było 35 ale trochę zmniejszałem w docelowej). Strojenie coś około 30Hz. Warto wypróbować sobie kilka strojeń, ja sprawdzałem z zakresu 28-35Hz, żeby odsłuchowo dobrać sobie optymalne brzmienie basu.

Skomentuj

Również mam RN4X/P... moze cos źle "symulowałem" juz jest ok. Yoshi a jak u niego z wytrzymałoscia mocowa w tych 30 litrach, oraz jak on gra. Bas jest zróznicowany czy idzie w kierunku miekkosci lub twardosci?

Skomentuj

W jakim programie projektowałeś - finalnie bardzo mi się podobają lubię takie kształty tylko troszkę fornir za ciemny ale wiadomo rzecz kwestią gustu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
            za jakiś czas powinienem się uporać ze swoja skromną strona internetową
            Gdzie to www... ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Gdzie to www... ? :)
              Poległo wraz ze "starym " diyaudio . Q gdzieś mi umieśnił te domenę , gdzie oczywiście to też przestało w koncu działać. Musze kupic nową i stworzyć stronę (a tego bardzo nie lubie robić). Plan nadal jest, gorzej z wykonaniem :P

Skomentuj

Yoshi jak oceniasz Seas L22RN4XP? Zamierzam się do zakupu i być może dam po 2 szt na kolumnę jako aktywne doły do projektu TJL Troelsa http://www.troelsgravesen.dk/TJL_2W.htm. Możesz coś o nich napisać czy są warte swej ceny?

Skomentuj

Myślę, ze w tej cenie nie znajdziesz ciekawszego głośnika. Ja jakbym miał wymieniać te 22jki na coś innego to zastanawiałbym sie dopiero nad excelem. Wszystko pomiędzy IMO nie ma miałoby sensu.

Skomentuj

A mógłbyś coś jeszcze Yoshi napisać na temat 15tki i 18tki Excela na średnicy? Zakładając, że jeden z dwóch miałby zgrać się od dołu z L26.

Skomentuj

Jednej 15tki excela nie zgrasz z L26 , trzeba 2 sztuki, więc już chyba masz odpowiedź

Skomentuj

No tak, faktycznie zapomniałem o tym. Cały wieczór u Lusztiego o tym rozmawialismy... :rolleyes:

Skomentuj

18 excela też wcale nie jest taka zła na średnicy i nie to dlatego, że taką mam
                          Po prostu excele są świetne.

Skomentuj

a jak w porownaniu z SS iluminatorem?

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
                              18 excela też wcale nie jest taka zła na średnicy i nie to dlatego, że taką mam
                              Po prostu excele są świetne.
                              Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                              a jak w porownaniu z SS iluminatorem?
                              Zadałem to pytanie ze wzgledu na to, że 18tka illuminatora okazała się też świetna na średnicy i na dzień dzisiejszy jest tak satysfakcjonująca, że przejście na mniejszy midrange to było by właściwie chyba wszystko na co mógłbym sobie pozwolić po tylu latach siedzenia w diy. Już konstrukcja Lusztiego pokazała mi jak dobrze można wykonać trzy drogi. Iść już bardziej w kierunku bezkompromisowego zestawu ze względu na górę, miałbym dzisiaj duży problem wybrać pomiędzy konstrukcją Yoshiego i binganta jeśli chodzi o dobór przetworników.
                              Nie oszukujmy się, przy tej klasie głośników ciężko o coś lepszego...
                              Jeszcze raz gratulację Panowie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                ...
                                Nie oszukujmy się, przy tej klasie głośników ciężko o coś lepszego...
                                .
                                Słuchając z Yoshim tych konstrukcji u binganta dokładnie padło to samo stwierdzenie :)

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                  Jednej 15tki excela nie zgrasz z L26 , trzeba 2 sztuki, więc już chyba masz odpowiedź
                                  jest jeszcze w16 którą może się udać

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                    jest jeszcze w16 którą może się udać
                                    Notabene w tym samym rozmiarze kosza - 146mm :)

Co ciekawe mi się udało zgrać W12 (84dB) z L22 (86,5dB) przy podziale przy 330Hz i jeszcze jest tłumik na średnicy. Gdyby wrzucić W15 (85,5dB) na szeroką ściankę (a tak zapewne będzie z powodu 10 cali na dole) może dałoby radę połączyć z L26 (88dB).
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

u seas-a w konstrukcji z w26 jest w15 :)
                                      Jak im się udało zgrać

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                        u seas-a w konstrukcji z w26 jest w15
                                        Jak im się udało zgrać
                                        W26 jest cichszy od L26

Skomentuj

ale tylko trochę

Skomentuj

Czaruję...
                                          X