Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX FX-300 - noremorse

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A potem musisz zrobić monitory ze standami żeby zużyć piasek na dociążenie :)

Skomentuj

Albo mozna zrobic piaskownice :P

Skomentuj

Szczena mi opadla i wylecialy zeby, jak je znajde to jeszcze cos napisze :P

Bardzo fajnie, super !!
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Nie to że się czepiam do zdjęć bo są ładne ale mógłbyś wrzucić takie w dobrym świetle gdzie widać jakieś detale ?

Skomentuj

Dobra, zeby juz pozbieralem i mam je na miejscu.
            Faktycznie detale sa sprytnie ukryte na zdjeciach - ale to nie jest wazne.
            Od dawna mazylem zeby zrobic sobie cos w rodzaju kolumn typu Usher Dancer ale niestety nie wiedzialej jak pogodzic szerokosc frontu z 8'' woferem, teraz juz wiem ze mozna to jakosc ''obejsc'.
            Takze patent z pierscieniami napewno wykorzystam u siebie bo to super pomysl. Duzo wlozonej pracy, satysfakcja gwarantowana.
            i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zgodzę się, bardzo dobry kawał roboty! :)

Skomentuj

Zamieszczone przez noremorse Zobacz posta

...
                W następnym odcinku, za parę dni… „jak zrobić front z tymi kręgami”
                ...
                Czy będzie dalszy ciąg?
                Zaglądam tutaj co jakiś czas, z nadzieją że autor opowie o budowie frontu.

Skomentuj

Nie przypuszczałem, że amatorsko można wykonać takie skrzynki. Jestem pod wrażeniem wykonanej roboty. Gratuluję i zadroszczę. Kalkuluję moje możliwości w temacie wykonania tego samego. Z niecierpliwością czekam na obiecany opis wykonania frontu..

Skomentuj

wgniotło mnie w fotel :) dużo się zmieniło ostatnimi czasy

Skomentuj

No prosze kto do nas zajrzał :)
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam
                        Może trochę odejdę od wątku, ale szanowni koledzy czy ktokolwiek w Małopolsce mógłby mi podpowiedzieć gdzie można odsłuchać FX 300 w wersji fabryka lub diy.
                        Może u jakiegoś forumowicza.?
                        Last edited by majzny; 27.12.2015, 08:01.

Skomentuj

Piękna konstrukcja:) Szkoda że kol. noremorse od dawna nieaktywny... miałbym parę pytań.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            No prosze kto do nas zajrzał :)
                            Zawsze lubię teraz wymieniam sprzęt z Hiendu na coś bardziej przyziemnego. Szukam pomysłu na dwie konstrukcje :)

Skomentuj

Cześć wszystkim,
                              nieobecny, z powodu obowiązków (doktorat) i innych zainteresowań..
                              Kolumny cały czas grają, jako mój główny zestaw z Sony 590ES,
                              Liczę na to, że wkrótce zacznę nowy projekt, konstrukcja w 3D już się tworzy ale ten brak czasu...

Skomentuj

Mam nadzieję że kolejny projekt będzie jeszcze większym zaskoczeniem w konstrukcjach amatorskich DIY. Powodzenie!

Skomentuj

Ocena = 9,5
                                  Obudowa = 9/10 [Dałbym 10+ gdyby nie ten błąd]
                                  Przetworniki = 10/10
                                  -----------------------------------------------
                                  Design = STX Faber [Ależ = High Gold Hand !!]
                                  Dodatkowo pkt. = 10 za własne projekty graficzne [Na jakim programie graficznym robiłeś? - PhotoShop, ColerDraw, Qcad, Blender czy inne]
                                  Jestem zwolennikiem Wzmacniaczy i Amplitunerów Analogowych albo Analogowo-Cyfrowych.
                                  Jestem przeciwnikiem Wzmacniaczy i Amplitunerów Cyfrowych.
                                  My Amplituner - Sherwood RV-7050R

Skomentuj

Zamieszczone przez Michagm Zobacz posta
                                    Obudowa = 9/10 [Dałbym 10+ gdyby nie ten błąd]
                                    O jakim błędzie mowa???

Skomentuj

Nie łam głowy kopiuj projekt a będzie dobrze.

Skomentuj

Już od jakiegoś czasu się robią :))) szukam tylko kogoś kto ma pojęcie i czas aby pomocy udzielić przy strojeniu tego dzieła :)))

Skomentuj

Ale co byś chciał stroić jak zwrotnica jest sprawdzona i strojenie b-r też? Jedyne co można prosto dostroić to ilość wysokich tonów no ale tu to chyba wiadomo...zmniejszysz rezystor to będzie więcej i vice versa.
                                          Last edited by Oskar29; 17.04.2019, 21:06.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X