Pod jakim wzmacniaczem to będzie grało ?:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zephyr Le - kit YBaudio
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz postaPod jakim wzmacniaczem to będzie grało ?:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez uraharu Zobacz postaJeżeli coś jest nie tak z moją zwrotnicą, to mile widziana krytyka
Teraz nie wyjaśnię bo akurat wychodzę z domu.
Jutro wkleję zdjęcia.
Skomentuj
-
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toopcool Zobacz postaWystarczyło podejrzeć Mariana fotkę i zrobić tak samo :
Ale polutowane jest inaczej.
Sekcja wysokotonowa powinna być polutowana tak:
Reszta chyba jest OK.
Nie widać zbyt dobrze, bo trochę napaćkaneLast edited by marian; 16.02.2020, 11:19.
Skomentuj
-
Moja wersja filtra. Próbowałem zoptymalizować układ indukcyjności
Last edited by maxim yaroslavl; 19.03.2020, 21:49.
Skomentuj
-
Wyjątkowo poprawne kolumny ja zrobiłem je z mdfu 28mm, Marian narzekał że jego są ciężkie ... front zrobiony z drewna bukowego. Co do samych kolumn świetnie sklejony wysokotonowiec z średnimi dla mnie zbyt mało basu można zrobić rzecz jasna małą korektę. Sam niskotonowiec ma specyficzny charakter jest miękki i odzywa się wtedy kiedy uda za stosowne czyli w silniej zarysowanych partiach. W skali ogólnej nie ma chyba lepszego wyboru cena jakość. Brawa dla konstruktora jeśli chodzi o zwrotkę kawał dobrej roboty i mnóstwo wiedzy i doświadczenia.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez zone1 Zobacz postaświetnie sklejony wysokotonowiec z średnimi
Zamieszczone przez zone1 Zobacz postadla mnie zbyt mało basuZamieszczone przez zone1 Zobacz postadla mnie zbyt mało basu można zrobić rzecz jasna małą korektę. Sam niskotonowiec ma specyficzny charakter jest miękki i odzywa się wtedy kiedy uda za stosowne czyli w silniej zarysowanych partiach.
Podobno odpięcie L7, C7 i R7 pomaga.
Ja nie próbowałem, nie było czasu na testy.
Skomentuj
-
Nie na temat...No to dupa blada! Wprowadziliśmy się do nowego domu i mam spory problem z niedoborem basu w pomieszczeniu odsłuchowym o powierzchni 22m2 i wysokości średniej 295 cm. Słucham na kolumnach z dwoma Vifami M18WH w układzie 2.5 drogi. W poprzedniej chałupie basu było często zbyt wiele i zatykałem tunel BR górnego głośnika, obecnie jest dramat i niższego basu brak. Muszę wskrzesić projekt aktywnego subwoofera na Daytonie RSS390HF-4 15. Last edited by marian; 12.04.2020, 17:10.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Ibmacir Zobacz postaNo to dupa blada! Wprowadziliśmy się do nowego domu i mam spory problem z niedoborem basu w pomieszczeniu odsłuchowym o powierzchni 22m2 i wysokości średniej 295 cm. Słucham na kolumnach z dwoma Vifami M18WH w układzie 2.5 drogi. W poprzedniej chałupie basu było często zbyt wieleLast edited by marian; 12.04.2020, 17:10.
Skomentuj
-
Mając mój pierwszy pokój odsłuchowy nauczyłem się bardzo dużo jak dużo może dać aranżacja akustyczna ustawienie kolumn względem siebie i słuchacza. I tak za jakiś czas chce zmienić zephyry na coś ambitniejszego bo to fajne kolumny ale brak im jeszcze blasku i kilku rzeczy jakie chciał bym mieć w swoim zestawie ale wtedy cena x 6 i wtedy będę zadowolony w pełni chociaż mój portfel nie koniecznie.
Skomentuj
-
To i ja się pochwalękolumny ukończyłem jakiś czas temu
Grają już dość długo, zdecydowanie lepiej niż moje stare ELACi
Bas, faktycznie mogłoby być go więcej, ale za do góra i średnica nadrabiaJestem zdecydowanie zadowolony
Gra to obecnie z Rotelem 971, jednak jestem w trakcie konstrukcji wzmacniacza w klasie A na schemacie JLH 1969 + dac + przedwzmacniacz lampowy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaLadnie, ale hmmm, dlaczego tak krzywo przykrecone glosniki?
wcześniej próbowałem swoich sił w małych monitorach na STX
w jakim sensie krzywo ? otwory wywiercone i frezowane według rozmiarów głośników, na samym środku frontu
chodzi o rozkład śrub?
chciałbym jeszcze w czerwcu przygotować maskownice do tych kolumnLast edited by uraharu; 13.05.2020, 22:01.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez uraharu Zobacz postaTo i ja się pochwalę kolumny ukończyłem jakiś czas temu
Zamieszczone przez uraharu Zobacz postaBas, faktycznie mogłoby być go więcej
Zamieszczone przez uraharu Zobacz postaw jakim sensie krzywo ? otwory wywiercone i frezowane według rozmiarów głośników, na samym środku frontu
No i proponuję zdjęcia umieścić na naszym serwerze.
Skomentuj
Skomentuj