Mam pytanie bo chciałbym zrobić ta obudowę ale tylko jako sub i chciałbym głośnik umieścić na gorze jednak lepiej to będzie wyglądać ale rozumiem ze w tedy nie zagra to tak jak powinno i jak to policzyć teraz pomoże ktos ?
Nie odpowiadam na PW dotyczące udostępnionych przeze mnie projektów. Wszystko co potrzeba do zbudowania każdego zestawu znajduje się w jego opisie.
Jeśli jednak jakieś pytania się pojawią proszę je zadać w tym wątku, jeśli będę miał czas to odpowiem, jeśli nie to być może odpowie ktoś inny.
Mam jeszcze male pytanie bo chciałbym wybudować w ta obudowę wzmacniacz z racji ze ma to być sub aktywny czy te 5 cm elektroniki które wejdzie w kanał znacząco wpłynie na dźwięk czy trzeba dobudować mu osobna komorę ?
Z tego co widze, nie jest zamkniety w zadnej puszce. Gdybys go zamontowal na samym dole, maksymalnie jak sie da, to nie uslysysz zadnej roznicy w dzwieku, bo zadnej, znaczacej zmiany w pracy tunelu wlasciwie nie bedzie. NA upartego mozesz tez zrobic jaka dodatkowa ramke na wysokosc 2-3 cm, ktora jeszcze odciagnie bebechy wzmaka od przeswitu tunelu.
Pytanko do tych, którzy złożyli już ten projekt:
Czy ścianki boczne 18 mm nie są zbyt cienkie na 10"? Trochę obawiam się rezonansów obudowy, bo boki mają dość sporą powierzchnię...
Skomentuj