Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X lub F.A.AL.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X - projekt by LuSzTi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeśli chodzi o porównanie do eltaxów to tak jak już pisałem wyżej. Mogę dodać jeszcze, że eltaxy są trochę głośniejsze, mają więcej basu "kick-owego", średnicę jakby stłumioną a wysokie kiepskie. LuSzTiaki natomiast grają wyraziście i szczegółowo, w filmie dialogi są bardzo wyraźne ale nie drażniące, a niski bas jest bardzo przyjemny. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że niektóre osoby mogłyby się obyć bez subwoofera i byłyby zadowolone.
    Przez kilka dni będę się wsłuchiwał i może czegoś jeszcze się dosłucham:)

Skomentuj

Nie na temat...
      dolphin przecież dźwięk to subiektywne uczucie
      Nie powinno sie o nim mówić
      Więc po co pytasz?
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Super wyszły, aż chciałbym ich posłuchać :)

Jeśli możesz, podeślij na PW mniej więcej ile Cię całość wyniosła z wykończeniem :)

Skomentuj

Bardzo schludnie wyszły . Jednak obstawał bym żeby powstały 2.5 drogi .

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            dolphin przecież dźwięk to subiektywne uczucie
            Nie powinno sie o nim mówić
            Więc po co pytasz?
            Mając dwa zestawy obok siebie chyba można wskazać różnice?:) A to czy komuś te informacje się przydadzą i czy je przyswaja to już jego sprawa.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Mając dwa zestawy obok siebie chyba można wskazać różnice?:) A to czy komuś te informacje się przydadzą i czy je przyswaja to już jego sprawa.. :)
              Dokładnie, moje opisy odczuć dźwiękowych może nie należą do najlepszych ale starałem się opisać to najlepiej.

---------- Post dodany o 13:55 ---------- Poprzedni post o 13:51 ----------

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
              Jednak obstawał bym żeby powstały 2.5 drogi.
              Jestem za, bardzo chętnie porównałbym 2 i 2.5 drogi. Na razie niestety brak funduszy.

Zamieszczone przez morozaw Zobacz posta
              Super wyszły, aż chciałbym ich posłuchać
              Zapraszam na odsłuch ale dopiero jesienią albo zimą bo teraz u mnie pełnia sezonu i nie mam czasu na spotkania towarzyskie

Skomentuj

etaks, trzymam za słowo :)
                Może ktoś bliżej na śląsku będzie składał :)

Szkoda, że Luszti wycofał się z 2.5 drogi, oj szkoda, może ktoś inny się podejmie? :)

Skomentuj

Nieźle się prezentują, szczeliny na tyle jeszcze nie widziałem etaks, jakim aparatem robiłeś fotki?

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
                    jakim aparatem robiłeś fotki?
                    Pentax K-X, czemu pytasz?

Skomentuj

Nie na temat...
                      Z ciekawości, bo nienajgorzej to wyszło

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                        trybikowski twój post nie zniknął przypadkiem.
                        Załóz osobny temat a nie zasmiecasz ten temat.
                        Jeszcze jeden taki post i bedzie ostrzeżenie.
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czy przy zwrotnicy Kon. 6,80uF 250VDC 10% MKT owalny l-31/21/15 mm. można zastąpić Kon. 3,40uF 400VDC 5% MKT owalny l-31/21/15 mm. ?

Skomentuj

Chyba dwoma równolegle

Skomentuj

Tylko i wyłącznie
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

pojawia sie pytanie - skad wezmiesz 3,4uF? nie produkuja takich typoszeregow

Skomentuj

3,3 uF
                                  3,6 uF
                                  3,9 uF

No jakto jak?
                                  3,3+3,3+0,22

Przecież zawsze mozna utrudnić sobie życie
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mam pytanie co do wytłumienia kolumn: czy w kolumnach obić watoliną też boczne ścianki czy tylko tylną, dolną i górną? Czy biała "ocieplina" ze sklepu z tkaninami będzie ok?

Skomentuj

Posluchasz to ocenisz :)
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez trybikowski Zobacz posta
                                        Czy biała "ocieplina" ze sklepu z tkaninami będzie ok?
                                        tak, to jest to samo. tylko kup grubsze

ilosc wytlumienia zawsze dobieramy na sluch. posluchaj bez, zmieniaj ilosc i nadal sluchaj. zostaw to co TOBIE najbardziej odpowiada

Skomentuj

Właśnie pierwszy raz uruchomiłem ten zestawik...

Gra to dość fajnie, nie mogę za dużo napisać bo głośniki nie są jeszcze zbyt dobrze wygrzane. Jedyne co mi się co mnie martwi to mała ilość basu, mimo 2 dniowego wygrzewania głośników bez obudowy. Zejście jest ładne gorzej z kickiem. Mam nadzieje, że z czasem się to poprawi bo w tej chwili 14scx zjada je ilością basu.

Ogólnie podobają mi się :)
                                          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Czaruję...
                                          X