Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X lub F.A.AL.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X - projekt by LuSzTi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez gumis18 Zobacz posta
    bałem się fornirem to robić bo to mój pierwszy raz
    Tu nie ma się czego bać, sprawa jest banalnie prosta tylko nieco bardziej pracochłonna ale za to efekt końcowy jest znacznie lepszy. Zawsze jeszcze możesz ten punkt poprawić
    Mimo wszystko gratuluje pierwszego projektu.

Skomentuj

no dzięki
      w przyszłości może będę przerabiał na podłogówki lub całkiem nowy projekt to wtedy może fornirem zrobię lub sztuczną skórą

Skomentuj

Też przeżyłem "pierwszy raz" z fornirem na tych kolumnach i powiem że nie jest to takie straszne tylko czasochłonne bo przyklejanie po jednym liściu i czekanie aż wyschnie to 10-12 godzin. Dwie kolumny zajęły mi tydzień. Efekt bardzo dobry.
        To i ja się trochę pochwalę.
        Przed malowaniem. (Moim zdaniem wyglądają lepiej niż po ale to nie dla mnie więc są w kolorze)

Po malowaniu
        Last edited by Adzik94; 05.03.2014, 14:57.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
          ...czasochłonne bo przyklejanie po jednym liściu i czekanie aż wyschnie to 10-12 godzin
          :o 10-12 godzin to zajmuje oklejenie na pattex pary metrowych kolumn + szlifowanie + 1 warstwa lakieru. No chyba, że kleiłeś na wikol pod obciążeniem.
          Fakt, ładniejsze przed malowaniem

Skomentuj

Zamieszczone przez etaks Zobacz posta
            10-12 godzin to zajmuje oklejenie na pattex pary metrowych kolumn + szlifowanie + 1 warstwa lakieru.
            A kto bym tam sobie glowe zawracal patexem, jak mial mozliwosc prasowania ;]

Skomentuj

Witam
              Panowie może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć co gdzie dokładnie podłączyć?
              Sorry za głupie pytania, ale nigdy nie podłączałem głośników do zwrotnicy :blushing:

Skomentuj

Minusy głośników i sygnału do minusa lewy dolny róg
                A plusy głośników i wejścia sygnału masz opisane.
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Kleiłem na Classic (Henkel) i po dociśnięciu chciałem żeby klej dobrze związał. No może źle powiedziałem bo tydzień to trwało razem ze szlifowaniem i malowaniem. Z rana po liściu na kolumnę i wieczorem po liściu czyli jedna ścianka=24h bo musiałem dawać po dwa liście na ściankę. Fornir 16cm szerokości i na każdej ze ścianek łączenie po środku. Jakby ktoś był zainteresowany to mam sporą ilość tego forniru (olcha) liście o długości 2,30m lub po 1,15m.

Skomentuj

Czyli jak dobrze zrozumiałem to:
                    WE- i WE+ podłączam do terminala (wzmacniacza)
                    WY - prowadzę do FGX i PCX
                    PCX+ i FGX+ (nisko i średnio tonowy) ?

Skomentuj

WE - i WE + - do wzmacniacza
                      WY - i PCX + - do głośnika
                      WY - i FGX + - do głośnika

Skomentuj

Panowie czy to normalne że ta guma na obrzeżu głośnika tak odstaje minimalnie?
                        Last edited by Morf3usz; 06.03.2014, 04:48.

Skomentuj

takimi drobiazgami bym sie nie przejmowal
                          pewnie za malo lub za duzo kleju i sie nie ulozylo

Skomentuj

Witam. To może ja się pochwalę moją pierwszą konstrukcją... Czas mojej pracy to około miesiąc z doskoku. Jeszcze tylko Lakierowanie i potem jakieś nogi, ewentualnie podstawa i finito. Z Projektu jestem bardzo zadowolony a jeszcze bardziej z dźwięku.

Skomentuj

Witam. Ja natomiast wykonałem swoje jako monitory.
                              Last edited by drapik; 08.03.2014, 01:37.

Skomentuj

Zmniejszałeś obudowę czy zostało 18L? Całkiem zgrabnie wyszło jak na duży monitor.

Skomentuj

Jedynie, co zmniejszyłem to kolumny wolnostojące na monitory. Litraż nie uległ zmianie, wymiar zmieniły się tylko z wysokości, czyli:
                                  wysokość - 51cm
                                  szerokość - 20cm
                                  głębokość - 28cm

Skomentuj

Jaki kładłeś lakier i jaką metodą ?

Skomentuj

Przód, góra i boki trzy warstwy lakieru natomiast dół i tył obudowy dwie warstwy lakieru.

(Dulux - lakier profesjonalny do parkietów - połysk) a wszystko malowane pędzlem i oczywiście szlifowanie każdej warstwy pod następne lakierowanie.
                                      Last edited by drapik; 08.03.2014, 12:23.

Skomentuj

Zamieszczone przez drapik Zobacz posta
                                        (Dulux - lakier profesjonalny do parkietów - połysk) a wszystko malowane pędzlem i oczywiście szlifowanie każdej warstwy pod następne lakierowanie.
                                        Powiedz mi kolego jakim papierkiem szlifowaleś każdą warstwę ?

Skomentuj

Ja to akurat szlifowałem papierem ściernym 200 a potem 280 i 400.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X