Jak pisał kolega kolumny zagrały dobrze, dźwięk jak najbardziej poprawny i na mnie robi super wrazenie, dynamika, jakość i ilość niskich tonów jak na monitory jest na super poziomie.
Co do stereofonii to przez to że odsłuch był organizowany ze skrzynkami innymi niż docelowe( niemialem dobrych podstawek, i kolumny stały trochę za nisko i stąd inne odczucia) i np.napędzane były mini denona dm38, więc nie jest to jakis demon przestrzeni i dynamiki.
Za 2-3 tygodni głośniki zagrają w docelowych skrzynkach i pod docelowym wzmacniaczem, wtedy opiszę wrażenia.
Moim skromnym zdaniem wzmacniacz powinien być przynajmniej o takiej samej wartości jak kolumny, wtedy można powiedzieć, że wykorzystujemy potencjał kolumn. W tym momencie nie ma co polemizować nad jakością sceny, czy innych aspektów, bo kolumny po prostu nie mają dobrego napędu.
Do wykonawcy kolumn: podłącz je pod dobry piec, będzie tylko lepiej
---------- Post dodany o 08:10 ---------- Poprzedni post o 08:06 ----------
Mial moze ktos do czynienia z wersja wf182db03 lub 04 - z wiekszym ukladem magnetycznym (w sumie mala roznica bl 8.2 vs 8.5 dla 8R) i mniejszym mms - 16.1g ?
Moze zdecyduje sie pod koniec roku na 10 albo 04 tylko jeszcze nie wiem ktora.
Dziekuje bardzo
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
lklukasz
Dokladnie o to mi chodzi. Dayton rs225 podobno daje bardzo dobrze rade, za wielka woda bardzo czesto go stosuja do 2 way, kopolka rs28s lub f (swoja droga jest swietna, teoretycznie najaje sie na podzial juz od 1k)
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Chciałbym się upewnić co do możliwości zmniejszenia głębokości. Aby zachować litraż, zmniejszyłbym głębokość o 40 mm, jednocześnie obniżając przegrodę dolną o 47mm. Bass reflex obniżyłbym o połowę czyli 23,5mm (czy może inaczej ?). Z tego co czytałem taka zmiana nie powinna mieć wpływu.
Gdzie leży granica głębokości? Nie mogłem znaleźć jednoznacznych danych.
Skomentuj