Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wavecor TW030 WA06 + Wavecor WF182 BD09 - projekt by LuSzTi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dokładnie tak
    To zalezy od ustawienia kolumn

Głębokość uzyskuje sie w inny sposób
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak pisał kolega kolumny zagrały dobrze, dźwięk jak najbardziej poprawny i na mnie robi super wrazenie, dynamika, jakość i ilość niskich tonów jak na monitory jest na super poziomie.
      Co do stereofonii to przez to że odsłuch był organizowany ze skrzynkami innymi niż docelowe( niemialem dobrych podstawek, i kolumny stały trochę za nisko i stąd inne odczucia) i np.napędzane były mini denona dm38, więc nie jest to jakis demon przestrzeni i dynamiki.
      Za 2-3 tygodni głośniki zagrają w docelowych skrzynkach i pod docelowym wzmacniaczem, wtedy opiszę wrażenia.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        Wokalista ma stać na środku
        Wlasnie przy wokalach bylo to slyszalne Ufff balem sie ze mam cos ze sluchem ; D

Skomentuj

To był przykład
          Nie zawsze ma być na środku
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            To był przykład
            Nie zawsze ma być na środku
            Czasami spaceruje po scenie... (Zaraz po tym jak dźwięki są poukładane ważnym jest ich "duch" )

Skomentuj

Bede zwracal na to uwage nastepnym razem

Skomentuj

Ja bym w tym miejscu skończył już dyskusję, gdyż:

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                kolumny napędzane były mini denona dm38
                Moim skromnym zdaniem wzmacniacz powinien być przynajmniej o takiej samej wartości jak kolumny, wtedy można powiedzieć, że wykorzystujemy potencjał kolumn. W tym momencie nie ma co polemizować nad jakością sceny, czy innych aspektów, bo kolumny po prostu nie mają dobrego napędu.
                Do wykonawcy kolumn: podłącz je pod dobry piec, będzie tylko lepiej

---------- Post dodany o 08:10 ---------- Poprzedni post o 08:06 ----------

Jak chcesz coś poczytać nt tej wieżyczki to: http://www.i-fidelity.net/testberich...orbericht.html
                Spójrzcie na wykres pasma przenoszenia wzmacniacza :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
                  Do wykonawcy kolumn: podłącz je pod dobry piec, będzie tylko lepiej
                  Przeciez bylo mowione ze to tylko tymczasowe, w docelowych domkach beda graly pod Marantz'em.

Skomentuj

Bump.

Mial moze ktos do czynienia z wersja wf182db03 lub 04 - z wiekszym ukladem magnetycznym (w sumie mala roznica bl 8.2 vs 8.5 dla 8R) i mniejszym mms - 16.1g ?
                    Moze zdecyduje sie pod koniec roku na 10 albo 04 tylko jeszcze nie wiem ktora.
                    Dziekuje bardzo
                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Można zastąpić Wavecora TW030WA06 modelem TW030WA05 w ramach tego projektu?

Czekam i czekam na TW030WA06, ale nie umiem go znaleźć w Polsce za przyzwoitą cenę, a za granicą kosztuje 70 euro.

Skomentuj

Ile to jest dla Ciebie przyzwoita cena?
                        http://audiotransducers.com/pl/glosn...tw030wa06.html
                        Tu masz w opcji pre-order za 100 zł...
                        <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

No właśnie na tej stronie nie mogę się doczekać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Uzytkowni Zobacz posta
                            Można zastąpić Wavecora TW030WA06 modelem TW030WA05 w ramach tego projektu?
                            Nie mozna.
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Symulacja na bazie pomiarów które podaje producent.

Jak widać , obudowa robi swoje .

Skomentuj

Luszti

Znajac juz dobrze tw30wa06 czy w razie ''w'' mozna go ciac 3cim rzedem elektrycznym przy 1,5k ?

Skomentuj

Słabo sie te głośniki filtruja lagodnymi filtrami
                                  Mysle, ze z IV rzędem moze sie udać
                                  Ciekawa jak to bedzie grać
                                  W ok 2kHz gra dobrze

Sam szukałem ciekawych 8" do takiego projektu
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz
                                    Dokladnie o to mi chodzi. Dayton rs225 podobno daje bardzo dobrze rade, za wielka woda bardzo czesto go stosuja do 2 way, kopolka rs28s lub f (swoja droga jest swietna, teoretycznie najaje sie na podzial juz od 1k)

Skomentuj

Czy zamiast tweetera TW030 WA06, można zamiennie użyć TW030 WA09, bez konieczności przerabiania zwrotnicy?

Skomentuj

Zamieszczone przez hi_sound Zobacz posta
                                        Czy zamiast tweetera TW030 WA06, można zamiennie użyć TW030 WA09, bez konieczności przerabiania zwrotnicy?
                                        Wcześniej było podobne pytanie i odpowiedź jest taka sama !

Skomentuj

Chciałbym się upewnić co do możliwości zmniejszenia głębokości. Aby zachować litraż, zmniejszyłbym głębokość o 40 mm, jednocześnie obniżając przegrodę dolną o 47mm. Bass reflex obniżyłbym o połowę czyli 23,5mm (czy może inaczej ?). Z tego co czytałem taka zmiana nie powinna mieć wpływu.
                                          Gdzie leży granica głębokości? Nie mogłem znaleźć jednoznacznych danych.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X