Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Scan Speak D2608/91300 (HDS tw) + Usher 8948a - projekt by raven1985
Collapse
X
-
Rfck - gratuluję, świetne monitory
zaokrąglenia robiłem - zgrubnie z trzy przejścia heblem
potem szlifierką oscylacyjną prostokątną szlifowane z góry do dołu lub odwrotnie, zaczynając od np. podstawy, kończąc "cykl" na froncie w ten sposób nabierały równych kształtów,
końcówka papierem ręcznie też z góry na dół lub odwrotnie czasami na boki żeby promień sam się układał, coraz mniejszą ziarnistością papieru najpierw 80 ,potem 120 i 180 a na końcu trochę 240
szybko poszło dzięki strugowi elektrycznemu i szlifierce.
ręcznie już "kosmetyka" która trwała najdłużej bo na koniec poszła warstwa szpachli w sprayu i ostatnie szlifowanko
a szczelinę już zrobiłem frezarką, frezem z promieniem, dziwne tylko, że na zdjęciu jakieś krzywizny widać, pewnie przez połysk, bo na żywo są prościutkie "dziury" z tyłu kanał też ma wyprofilowany "r"
a jak miałem bas rurkę bez zaokrągleń z jednej strony, (w fazie testów)
to było słychać "turbulencje" przy 35 albo 40 Hz dokładnie nie pamiętam.Last edited by AdamJ; 15.09.2015, 15:38.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez thomas Zobacz postachociaż tiw to chyba x2 przy tej skuteczności)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaPanowie mam pomysł spróbować pełnej kompensacji bs, na to sens? Słuchał ktoś już? :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaMoże Raven by coś podpowiedział to mu się nie chce pewnieAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Marcin na brak basu nie narzekam, bardziej właśnie myślałem o wysokich...
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaNie tyle mu się nie chce co jest chory i nie zagląda na dłużej na forum.DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez AdamJ Zobacz posta
Pisałem pw do autora ale cisza.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez t00m3q Zobacz postaCzy ktoś może podpowiedzieć jak wykonać takie obudowy? I taki port szczelinowy?
Pisałem pw do autora ale cisza.
Skomentuj
Skomentuj