Zamieszczone przez okocimek
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
STX T.10.200.8.ALX lub PCX + STX W.18.200.8.MCX lub FGX 2 drożny - projekt by Branża
Collapse
X
-
Zamieszczone przez okocimek Zobacz postana jaką głębokość zrobić podfrezowania? Na głębokość głośnika (tej ramkiLast edited by Flip90; 07.07.2020, 08:46.
Skomentuj
-
Brak frezowania nie ma wpływu na moc brzmienia. Brak podfrezowania ma wpływ na charakterystykę i estetykę. Jeśli chcesz to zrobić po taniości i nie jesteś audiofilem to brak podfrezowania nie spowoduje, że będziesz czół się gorszy. Jeśli boisz się, że nie masz pewnej ręki i sprzętu to zawsze możesz wyjść od wariantu bez frezowania :). Moje pierwsze "frezowanie" to byłą wyrzynarka, cyrkiel i jazda :) jak przykryło się to głośnikiem to nawet to fajnie wyglądało :)
Skomentuj
-
Witam mam pytanie odnośnie zwrotnic do tego projektu STX T.10.200.8.ALX lub PCX + STX W.18.200.8.MCX lub FGX 2 drożny - projekt by Branża, czy zamiast tych kondensatorów Kondensator Jantzen Elektrolityczny (NP) 4,7 uF 100VDC 10%,(NP) 5,6 uF 100VDC 10%,(NP) 39 uF 100VDC 10% mogę użyć takich samych tylko z 5% tolerancja.
Skomentuj
-
kondensatory MDL maja to do siebie że zawsze tolerancje mają w górę dla przykładu 4,7 z reguły ma wartość 5,0-5,1 - najczulszy na zmiany jest kondensator C3 i tu może coś się zadziać jak zmienimy mu wartość w skrajnym wypadku o te 10% jeśli nowy kond będzie miał te kilka procent w dół.
Jak będziesz podmieniał to wybierz takie które też mają tolerancje w górę - a jak i tak musisz kupić to nie kombinuj i daj też MDL
Skomentuj
-
Witam szanownych forumowiczów. Jesteś nowy na forum i zastanawiam się nad budową pierwszych kolumn. Składam się ku temu projektowi trochę ze względu na cenę, trochę bo wydaje mi się patrząc na wykresy, że jest to zrównoważona kolumna a jakoś nie przepadam za mocnym basem, który zagłusza i przyćmiewa wokale. Miałbym jednak dwa pytanka. Czy opłaca się dopłacić do alx względem pcx oraz może ktoś wie jak takie kolumny wypadłyby w porównaniu z kolumnami które posiadam tj. elac b5.2.
Skomentuj
Skomentuj