Zamieszczone przez pawel_luk1
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Full Satori 3-way: WO24P-8, MR16P-4, TW29RN - projekt by Piotr F. & pawel_luk1
Collapse
X
-
Nie będzie. Możesz spokojnie tak zrobić.
Obniżenie woofera o 6 cm, spowoduje zmianę jego centrum akustycznego o jakieś 6-7 mm na osi Z.
W zakresie częstotliwości podziału woofer/średniak fale dźwiękowe mają długość 1,0 - 1,5m, więc 6-7 mm nie zrobi na nich żadnego wrażenia.
Zostaw komentarz:
-
Witam
Czy podniesienie tweetera oraz średniaka względem woofera o 6 cm będzie powodowało nieakceptowalne różnice w dzwięku ?
Zostaw komentarz:
-
A powiem Ci, że też myślałem o berylu. No ale w wykonaniu ktoś musi być pierwszy.....
Zostaw komentarz:
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Robert Bydg Zobacz postaSpotkalem się z opinia ze w wersji z 4ohmowym jest nawalone ,,za dużo towaru w zwrotnicy''
A bezpośrednio porównywało ilu? dwie osoby? właściciel i nowy projektant? (chyba nawet sam właściciel nie miał bezpośredniego porównania)
Każdy ma inny słuch.
Jednemu nie przeszkadzają lekkie niedoskonałości dźwięku, zniekształcenia itp. a drugiemu to przeszkadza i da więcej pułapek.
A ja słyszałem że Altusy to dobre kolumny...Last edited by marian; 23.02.2019, 14:04.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz postaA może.... nawet kupić wersję 8ohm średniaka MR16 i wtedy miałbym szansę zrobić projekt zwrotnicy z taką wersją...
Z Poznania do Wrocławia nie jest w sumie daleko.Last edited by Robert Bydg; 23.02.2019, 11:40.
Zostaw komentarz:
-
Pewnie zaraz mnie zabijecie za głupie pytania ale co sądzicie o daniu wysokotonowki berylowy ? Przy wydawaniu już nie małych pieniędzy warto zaiwestować jeszcze w beryl. Zamierzam ten projekt zostawić na dłuższy czas przynajmniej mam taką nadzieje, czy to już będzie przerost formy ? Jutro już chcę zamawiać formatki do pocięcia wiec zachwilę będę zamawiał przetworniki.
Zostaw komentarz:
-
Dzięki za info, klamka zapadła robię tak jak jest w tym projekcie bez kombinacji
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez s@jmon Zobacz postaA co sądzicie jakbym zrobił wszystko na 4 ohm czy oprócz nowych zwrotnic musiałbym przebudowywać obudowy ? z parametrów wychodzi że 4 ohm mają większą skuteczność. Będzie to miało jakiś wpływ na audio 4 względem 8 ?
Zostaw komentarz:
-
Ależ Ty kombinujesz. Jak koń pod górkę.
Odpowiem Ci jak "fachowiec" na budowie - tak się nie robi. :flapper:
Impedancja kolumny przy wooferze 4 ohm bedzie miała lokalne spadki poniżej 3 ohm...., a może nawet dojdzie do 2-óch omów.
Zostaw komentarz:
-
-
Nie na temat...Sądzę, ze polink miął masę roboty z obsługą detalistów a niekoniecznie dobry zysk na tym i stąd taka decyzja.
Zostaw komentarz:
-
Nie na temat...Wyglada na uklon Polinka w strone swoich dystrybytorow/sklepow. Moze to lepiej, choc dla nas czas oczekiwania na pewne rzeczy na pewno sie wydluzy.
Zostaw komentarz:
-
Nie na temat...Lipa o tyle, że w Polinku się zamawiało i następnego dnia miało. Nie sądzę aby, którykolwiek dystrybutor miał na stanie całą ofertę, bo tego nawet Polink nie miał, ale cewki nawijał tego samego dnia i wysyłał. Teraz takie zamówienie zajmie kilka dni więcej.
Zostaw komentarz:
-
Nie na temat...Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postapolinka ktoś potwierdzi? To będzie dramatLast edited by Zap Projekt; 07.02.2019, 19:22.
Zostaw komentarz:
-
Nie na temat...W niektórych sklepach jest możliwość sprowadzenia jeżeli czegoś brakuje, warto dopytać. Wystarczy podać numery z polinka.
Zostaw komentarz:
-
Nie na temat...Na ich oficjalnej stronie jest coś takiego:
http://polink.com.pl/kontakt/zamow/
więc może po prostu zmienił się sposób zamawiania.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: