Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"ANUBISY" seta666 czyli HDS 164 NOMEX+Vifa DX25

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[ Dodano: 2009-01-31, 19:20 ]
    Zamieszczone przez El_liero
    set666 wal troche mniej tych wkrętów. A tak w ogóle to jak idzie ci robota? Masz jakies problemy? Dawaj foty jak będą
    Dopiero dzisiaj wróciłem do domu(jestem cholernie padnięty po maratonie w pracy) i może jak mi starczy czasu to wytnę otwory w płytach na przód i je skleję. Zwrotnice do mnie już doszły czyli do nich otwory też wytnę.
    A zastanawiam się bo zostały mi chyba 2 maty app miękie 25x50cm i zastanawialem się czy nie przykleić ich w środku na tylną ściankę. A jeżeli tak to czy sam klej który mają wystarczy czy lepiej czymś poprawić?

Skomentuj

ten klej jest bardzo mocny jak sobie w ciepełku zmięknie. co do zbędnej maty to jeśli chodzi ci wewnątrz to luz, jak na zewnątrz to bez sensu.

co do kołków to w sumie można wymienić wkręty, ale czy na prawdę jest sens? sątylko po to, żeby docisnąć przy klejeniu i żeby spoina nie pracowała.
      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Plan na dzisiaj:
        1.Wymierzenie i wycięcie dziur pod głośniki, tunele bas refleks i terminale.
        2.Sprawdzenie czy głośniki i tunel pasują w wycięte otwory.
        3.Sklejenie podwójnych ścianek.
        4.Jak starczy sił to przykręcenie przodów do reszty ""skrzynek"

1.

reszta po obiedzie :twisted:

[ Dodano: 2009-02-01, 15:45 ]
        1.c.d.
        dzisiejsze stanowisko pracy :mrgreen:

cięcie pierwszej płyty frontu skończone :lol:

i przymiarka :grin:

Skomentuj

W takmi ukladzie po prostu brzydkie :P

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
            a możesz to uzasadnić? mi się np. podoba :twisted: każdy ma inny gust

Skomentuj

Uzasadnic jak sam zauwazyles moge tak, wg mojego gustu brzydkie. Hm.. klockowate, upchane.. no nie wyglada to ciekawie wg mnie :smile:

Skomentuj

no nie watpliwie o gustach sie nie dyskutuje .......

ale rowniez uwazam ze strasznie to wyglada .... :razz: taki mini "tonsil altus"

Skomentuj

A mi się podoba :) ciekawie to będzie wyglądać
                  PS.też kiedyś działałem z takim wzornictwem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez set666
                    Zamieszczone przez n_omyzs
                    a możesz to uzasadnić? mi się np. podoba :twisted: każdy ma inny gust
                    Fakt ze maja sciete kosze az sie prosi aby zrobic z nich smukłe kolumny/monitorki... taki układ jest ok ale przy małych głośniczkach jak kolega wyżej pokazał...ten hds nie pasuje w takiej konfiguracji i to nie jest kwestia gustu...to widac;]

Skomentuj

Dokładnie, hds tylko ścięciami w pionie, pozatym to poco niby są :lol: wyglądają bardzo dobrze w wąskiej paczce

Skomentuj

ale do mojej koncepcji obudowy potrzebowałem dłuższych niż wyższych obudów(obudowa i tak jeszcze "urośnie" w wysokości :twisted: ) a jak bym zrobił od razu węższą obudowę to musiałbym wydłużyć tył a i tak już jest długi

Skomentuj

Też się przymierzam do DX + HDS, więc bede obserwował postępy, ale ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. Na razie mogę powiedzieć, że obudowa, rozmieszczenie głośników nie jest w moim guście :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez set666
                            ale do mojej koncepcji obudowy potrzebowałem dłuższych niż wyższych obudów(obudowa i tak jeszcze "urośnie" w wysokości :twisted: ) a jak bym zrobił od razu węższą obudowę to musiałbym wydłużyć tył a i tak już jest długi
                            To trzeba bylo zrobic podlogowki jak te 20l ci potrzebne... 12l i gra gitara i nie musi jak lodowka wygladac:)
                            No ale czekam na final

Skomentuj

set666 a możesz już coś powiedzieć o HDS164, jakie masz pierwsze wrażenia?

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
                                na razie mogę ci powiedzieć że ładnie wygląda:)
                                co prawda podłączyłem go na chwile ale bez obudowy i mogę powiedzieć że fajnie mruczał przy basie(oczywiście bez przeginania z głośnością bo bez obudowy)
                                a co do rozmiarów, to podłogówki miałem (Jamo S708) i powiem tylko że w zamierzeniu moje kolumienki nie będą że tak powiem "prostych kształtów czyli Prostopadłościan" ale jeżeli cierpliwości, dokładności i zręczności mi starczy to chce spełnić moje wyobrażenie wizualne(rąbka tajemnicy może uchylę później)

[ Dodano: 2009-02-03, 00:00 ]
                                Zamieszczone przez jamess8
                                a więc już trochę mogę powiedzieć :twisted:
                                Basik pierwsza klasa. Nisko schodzący, z wykopem i mięskiem :mrgreen: Wysokie czyste, chirurgicznie dokładne.
                                Ogólnie mogę juz powiedzieć że zakochałem się w tym co właśnie powstaje :mrgreen: (kolumienki) i już wiem że zostaną u mnie na dłużej :cool:

a więc w końcu fronty wycięte, sklejone i przytwierdzone do reszty obudów(tym razem z mniejszą ilością :mrgreen: wkrętów żebyście się nie burzyli :razz: )
                                no i to co tygryski lubią najbardziej czyli fotki:
                                przyciskanie frontów do reszty(taki bloczek z czystego beton trochę waży :twisted:)

jedna z kolumienek złożona do kupy i odpalona(nie mogłem się powstrzymać) w towarzystwie amplitunera Yamaha RX-797 i wcześniej wymienionej kolumienki od wieży sony.

i fotka z bliska

Skomentuj

Właśnie po namowie kolegi HeatheN (znamy się z forum pure) zainteresowałem się tym zestawem głośnikowym - co tutaj.

Obudowę bym widział troszkę dłuższą i jestem ciekaw jak to wykończysz?

Skomentuj

jakiś czas temu(z osobistego kryzysu finansowego, jakieś 3 miesiące temu) musiałem sprzedać naprawdę z bólem serca mojego audiotraka Prodigy 7.1 Fi fi i musiałem działać na k.dźwiękowej wbudowanej w płytę główną... Ale już do mnie idzie karta dźwiękowa ESI JULI więc na monitorki będzie oczekiwać dobre źródełko :twisted:
                                    Co do mojej koncepcji wykończenia kolumn to postaram się niedługo(może jeszcze dzisiaj wieczorem) pokazać na moich rysunkach jaki efekt bym chciał uzyskać.

Skomentuj

Ja miałem Audiotrack HD2 lecz do kolumn Microlab 7c - sprzedałem jako całość. Teraz za tą kwotę głośniki a źródło no cóż zostaje EMU 202 na USB bo używam laptopa..

Skomentuj

a więc moja koncepcja jeszcze nie doszła do końca planowania :twisted: ale wstępne szkice które pokazują w jakim kierunku ma iść zamieszczam niżej:
                                        widok z boku

moje gdybania:

Ogólnie raczej na pewno na front chcę dać czarny skaj. Obudowa(prócz przodu) zostanie pomalowana na czarny kolor(być może czarny metalic).
                                        Te "fantazyjne" kształty jeszcze ulegną pewnie kilku zmianom ale na pewno zostaną wykonane z włókna szklanego i żywicy. Technika w jaki sposób zostaną wykonane jeszcze nie jest na 100% wybrana ale raczej zrobię model ze styropianu potem odlew z gipsu i następnie z włókna szklanego(przestrzeń która zostanie w środku zostanie na pewno czymś wypełniona ale jeszcze nie wiem czym) i przymocowane solidnie do reszty konstrukcji.
                                        Dlatego też chciałem aby szkielet z wiórówki nie był zbyt wysoki bo konstrukcja i tak "urośnie" oraz chciałem żeby były dłuższe czego uzasadnienie mam nadzieje widać na moich szybkich szkicach.
                                        Oczywiście o postępach pracy będę się starał na bieżąco informować w temacie oraz dokumentować fotografiami z poszczególnych etapów.

Skomentuj

Zapowiada się obiecująco,czyżby mała fascynacja Egiptem lub Star Gate.Czekam na dalszy ciąg i życzę osiągnięcia zamierzonych celów.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X