Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"ANUBISY" seta666 czyli HDS 164 NOMEX+Vifa DX25

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no to tym razem praca ruszyła z większą dokładnością, nową koncepcją, i z płytą MDF zamiast wiórowej :mrgreen:
    zastanawiam się jeszcze czy będzie ok jak dam na front skaj bez podfrezowań? chyba będzie w porządku? Co wy na to?

fotki z aktualnego etapu pracy:
    pierwsza obudowa z wiórówki średnio udana mam nadzieję że przy nowej koncepcji uzyskam efekt który mnie zadowoli :twisted: :

miejsce pracy:

cyrkiel diy :mrgreen: :

przygotowania do wycięcia:

już wycięte płyty(przy wycinaniu wyżynarką spalił się jeden brzeszczot bosha :razz: twarda sztuka była hehe (płyta :razz: ):

Teraz w planach obkleić front skajem( no i bardzo proszę o odpowiedzi na pytanie na początku z tym związane), dorobić domek dla twetera :mrgreen:, wyciąć otwór pod terminale, skleić i skręcić płyty(rozsądną ilością nie tak jak na początku :lol: ), część pomalować no i prawdopodobnie ofornirować :twisted: no i na koniec albo w trakcie zrobić standy

[ Dodano: 2009-02-27, 03:08 ]

[ Dodano: 2009-03-04, 13:14 ]
    Kolejna porcja fotek z budowy:

przygotowanie do nakładania skaju:

skaj naciągnięty i przyklejony, teraz dociśnięcie żeby się równo przykleił:

gotowy efekt :mrgreen: (trochę przykurzone):

[ Dodano: 2009-03-05, 13:38 ]
    sklejone i skręcone skrzynki pozostawione do wyschnięcia jeszcze bez miejsca na tweter( w późniejszym czasie):

[ Dodano: 2009-03-05, 13:39 ]
    jak najlepiej ściąć rogi? piłą do drewna czy np. szlifierką z papierem ściernym?

[ Dodano: 2009-03-06, 00:56 ]
    trochę jeszcze czeka mnie pracy ale staram się nie stracić całkiem cierpliwości :twisted:

Skomentuj

no duża różnica w porównaniu z początkiem :mrgreen:

Skomentuj

Zetnij krawedzie frezarka masz na forum zdjecia jak to zrobic

Skomentuj

Zamieszczone przez lodowa
          Frezarki raczej brak.
          Zamieszczone przez set666
          jak najlepiej ściąć rogi? piłą do drewna czy np. szlifierką z papierem ściernym?
          Zeszlifuj grubym papierem na dużej kostce prowadząc ją wzdłuż krawędzi pod odpowiednim kątem.

Skomentuj

a nie lepiej będzie jak je najpierw zetnę piłką do drewna a potem doszlifuje papierem?

Skomentuj

a nie lepiej będzie jak je najpierw zetnę piłką do drewna a potem doszlifuje papierem?
              Tak, tylko nie zetnij za dużo.

Skomentuj

Bardzo prosty sposób na ścięcia bez użycia frezerki.

Skomentuj

no właśnie widziałem wcześniej tą fotkę tylko dokładnie nie wiem jakie to są prowadnice i jak są przymocowane

Skomentuj

:shock: ... widzę dwa kątowniki, cztery wkręty i piłę :wink:

Skomentuj

Widziałem twoj subwoofer, wiem ze wykonczenie i wykonanie bedzie perfekcyjne, doczekac juz sie nie moge ,ale przyznam ze proporcje ala OBUDOWA KOMPUTEROWA sa tragiczne...
                      ps. wiem ze jeszcze sekcja wysokotonowki dojdzie, ale na proprcje to nie wplynie jakos znacznie

Skomentuj

złożyłem jedną skrzynkę z głośnikami na razie tak żeby sobie przesłuchać jak to gra i powiem że jestem naprawdę zadowolony :mrgreen:
                        ale wiem że przedemną jeszcze duuuużooo pracy(szlifowanie, szpachlowanie, malowanie itp.)... ale myślę że dam rade :twisted:

Skomentuj

Z tym mi sie skojarzyło:)
                          http://www.nowakarczma.pl/images/kos...rekownica2.JPG
                          hehe

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                            Zamieszczone przez lodowa
                            Frezarki raczej brak.
                            Zeszlifuj grubym papierem na dużej kostce prowadząc ją wzdłuż krawędzi pod odpowiednim kątem.

Frezarki u niego nie brakuje

Pomysl z pila do drewna fajny ale mysle ze frezarka szybciej i przyjemniej

Skomentuj

Zamieszczone przez HeatheN
                              ciekawe skojarzenie :razz: ale w ostateczniej formie będzie trochę bardziej miała zaokrąglone kształty. na razie tweter przyklejony na taśmę do pakowania paczek ale ostatecznie będzie dużo inaczej wyglądać :mrgreen:

Skomentuj

A ja mam pytanie bo wiem ze tweeter nie potrzebuje obudowy aby grac, niektore w stozkach sa montowane i graja, ale czy nie uwzlgednia sie tego jakos na zwrotnicy?
                                Skoro BRAK podfrezowania wplywa na dzwiek, to tak na logike brak obudowy do okola glosnika (chociaz 1cm) tez powinno :?:

Skomentuj

Jak tam postępy w budowie? Ja dla znajomego już mam na wykończeniu kolumny, dzisiaj położyłem pierwszą warstwę lakieru. Niedługo być może wystawię na forum.

Skomentuj

no na razie budowa trochę stoi z powodu braku czasu... tz. jedna kolumna w stanie "surowym" gra w pokoju. muszę jak znajdę chwile zrobić obudowy do vif ściąć boki z przodu i wszystko albo fornirować albo polakierować i będzie ok:) ale już wiem że na 99% do filmów przydał by się jeszcze sub

Skomentuj

ja mam zwrotnice z akustyka i na dobrych częściach(łącznie u Pawła 250zł bodajże) :razz:
                                      Jeżeli chodzi o bas to jest szybki nie jest go mało ale nie jest tak niski jak przy subie( podpiąłem dodatkowo suba którego robię dla dziewczyny i jest różnica jeżeli chodzi o niższy bas).
                                      Obudowy mam większe od ciebie bo około 18l z tego co pamiętam czyli powinien HDS niżej niż u ciebie schodzić.
                                      Jeżeli chodzi o ustawienia na wzmacniaczu to bas i treble mam normalnie na neutralnej pozycji czyli bas 0 i treble 0.

Skomentuj

Jak tam prace posunęły się trochę?

Skomentuj

na razie stoją bo funduszy brak (totalne zero w tym momencie) ale już jest konkretna koncepcja wykończenia i jak tylko pojawią się środki(mam nadzieje jak najszybciej :mrgreen: ) to ruszam z robotą :wink:
                                          powiem tak że w planach nie będzie zupełnie forniru ani oklein :twisted:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X