no to tym razem praca ruszyła z większą dokładnością, nową koncepcją, i z płytą MDF zamiast wiórowej :mrgreen:
zastanawiam się jeszcze czy będzie ok jak dam na front skaj bez podfrezowań? chyba będzie w porządku? Co wy na to?
fotki z aktualnego etapu pracy:
pierwsza obudowa z wiórówki średnio udana mam nadzieję że przy nowej koncepcji uzyskam efekt który mnie zadowoli :twisted: :

miejsce pracy:

cyrkiel diy :mrgreen: :

przygotowania do wycięcia:

już wycięte płyty(przy wycinaniu wyżynarką spalił się jeden brzeszczot bosha :razz: twarda sztuka była hehe (płyta :razz: ):

Teraz w planach obkleić front skajem( no i bardzo proszę o odpowiedzi na pytanie na początku z tym związane), dorobić domek dla twetera :mrgreen:, wyciąć otwór pod terminale, skleić i skręcić płyty(rozsądną ilością nie tak jak na początku :lol: ), część pomalować no i prawdopodobnie ofornirować :twisted: no i na koniec albo w trakcie zrobić standy
[ Dodano: 2009-02-27, 03:08 ]
[ Dodano: 2009-03-04, 13:14 ]
Kolejna porcja fotek z budowy:
przygotowanie do nakładania skaju:

skaj naciągnięty i przyklejony, teraz dociśnięcie żeby się równo przykleił:

gotowy efekt :mrgreen: (trochę przykurzone):
[ Dodano: 2009-03-05, 13:38 ]
sklejone i skręcone skrzynki pozostawione do wyschnięcia jeszcze bez miejsca na tweter( w późniejszym czasie):
[ Dodano: 2009-03-05, 13:39 ]
jak najlepiej ściąć rogi? piłą do drewna czy np. szlifierką z papierem ściernym?
[ Dodano: 2009-03-06, 00:56 ]
trochę jeszcze czeka mnie pracy ale staram się nie stracić całkiem cierpliwości :twisted:
zastanawiam się jeszcze czy będzie ok jak dam na front skaj bez podfrezowań? chyba będzie w porządku? Co wy na to?
fotki z aktualnego etapu pracy:
pierwsza obudowa z wiórówki średnio udana mam nadzieję że przy nowej koncepcji uzyskam efekt który mnie zadowoli :twisted: :

miejsce pracy:

cyrkiel diy :mrgreen: :

przygotowania do wycięcia:

już wycięte płyty(przy wycinaniu wyżynarką spalił się jeden brzeszczot bosha :razz: twarda sztuka była hehe (płyta :razz: ):

Teraz w planach obkleić front skajem( no i bardzo proszę o odpowiedzi na pytanie na początku z tym związane), dorobić domek dla twetera :mrgreen:, wyciąć otwór pod terminale, skleić i skręcić płyty(rozsądną ilością nie tak jak na początku :lol: ), część pomalować no i prawdopodobnie ofornirować :twisted: no i na koniec albo w trakcie zrobić standy
[ Dodano: 2009-02-27, 03:08 ]

[ Dodano: 2009-03-04, 13:14 ]
Kolejna porcja fotek z budowy:
przygotowanie do nakładania skaju:

skaj naciągnięty i przyklejony, teraz dociśnięcie żeby się równo przykleił:

gotowy efekt :mrgreen: (trochę przykurzone):

[ Dodano: 2009-03-05, 13:38 ]
sklejone i skręcone skrzynki pozostawione do wyschnięcia jeszcze bez miejsca na tweter( w późniejszym czasie):

[ Dodano: 2009-03-05, 13:39 ]
jak najlepiej ściąć rogi? piłą do drewna czy np. szlifierką z papierem ściernym?
[ Dodano: 2009-03-06, 00:56 ]
trochę jeszcze czeka mnie pracy ale staram się nie stracić całkiem cierpliwości :twisted:
Skomentuj