Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"ANUBISY" seta666 czyli HDS 164 NOMEX+Vifa DX25

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lakier "fortepianowy" ? :roll:

Skomentuj

no mam nadzieje:) bo mam już możliwość skorzystania z pistoletu i kompresora.
      A i by był zapomniał wpadł mi w ręce nowiutki GDN 30/120/1 więc zestawik rozwinie się do 2.1 :twisted:.
      Na razie gra u mnie jedna kolumna niewykończona ale tak jak mówiłem tylko pojawią się $ to jadę z koksem :twisted:

Skomentuj

gra juz druga kościół w prawie pełnej okazałości dobra koniec żartów . Zestaw gra naprawde fajnie :przyjemne dla ucha wysokie tony i sporo basu

Skomentuj

No i dlaczego relacja stanęła? Z zainteresowaniem czytałem i tu takie rozczarowanie :)

Skomentuj

prace na razie stanęły i koncepcja jest taka że będą nowe skrzynki:) człowiek się uczy na błędach:P
            ale już jest odpowiednia pogoda do pracy więc jak skończe suba na ravemasterze bsw II 184 (na 99% na sprzedaż) to biorę się za monitorki. Wizja dalej jest nietypowa więc myśle że może być ciekwie :wink:

Skomentuj

A zmieniles polaryzacje glosnika wysokotonowego ? Bo na schemacie zwrotnicy od akustyka jest blad.

Skomentuj

to ci powiem że zagiełeś mnie w tym momencie :sad:
                Paweł S. mi składał zwrotnice ze schematu z akustyka bo ja jestem z tego zielony...
                A jaki to ma wpływ na grę? bo jedna kolumna(prowizoryczna skrzynia z mdf-u) gra już dłuższy czas...
                Ciężko to poprawić??

Skomentuj

Kabelki na wysokotonowch zamień miejscami, plus do minusa, i będzie dobrze.

Skomentuj

ale jaki to ma wpływ na grę lub/i głośnik?

Skomentuj

Ja mialem HDS 134 Nomex wraz z DX25TG na tej zwrotce i to byla tragedia. Z tym ze wtedy tez jeszcze sie nie znalem na zwrotnicach . Zamiast tlumaczyc Ci, co da ta zmiana, proponuje Ci, zebys postawil sobie dwie kolumny obok siebie. W jednej z nich zostaw obecna zwrotke, a w drugiej zamien polaryzacje glosnika wysokotonowego. Ustaw sobie mono we wzmacniaczu i chwilke posluchaj sobie raz jednej kolumny, a potem drugiej. Prawodpodobnie nigdy nie sluchales lepszego sprzetu, dlatego to co masz obecnie wydaje Ci sie idealne. Ale zrob tak jak Ci napisalem i opisz wrazenia :)

Skomentuj

jest różnica :mrgreen:

Skomentuj

I to zależy też na jakiej wysokości słuchasz i w jakiej odległości :razz: .
                          Jak słuchasz blisko i na wysokości wysokotonówki to w przeciw fazie jest ok. Sytuacja się zmienia kiedy słuchasz blisko na wysokości niskotonowego - sprawdź sobie na generatorze w miejscu podziału.

Skomentuj

Czaruję...
                          X