Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AWX Series by STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[wygasnie]Jakoś ja się odwazyłem a wcale wielkiej kasy nie wydałem bo wybrałem niewygórowane głośniki, więcej to ja czasu w nie włożyłem niż pieniędzy.

Skomentuj

27TBFC/G + 18AWX by KRS47 :wink:
      http://audiohobby.pl/topic/1/4747

Skomentuj

No Krzysiek jedzie po bandzie:)

Skomentuj

coś cicho w tym temacie:)

Skomentuj

Cicho bo nie kupiłem desek, co spowodowane zostało mętlikiem czy nie robić monitorów i druga sprawa czy nie mają być one w TL :wink: Cały czas myślę. Napewno je będę składał w okolicach świąt. Do nowego roku napewno je pokaże:)

Skomentuj

dolphin123 będziesz je miał na swojej zwrotce czy będziesz czekać na zwrotkę od STX??

Skomentuj

Która lepsza opcja? Zarówno jeden jak i grugi fornir byłyby trochę ciemniejsze..
                http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6bb70a3c4.html

Skomentuj

Mi bardziej podoba się ten ciemny ale to może jakieś takie moje zboczenie bo generalnie to lubuję się w ciemnościach :razz: Ten żółty taki trochę jak by cytryna - zimnawy jakiś. No ale wiadomo, że w rzeczywistości to inaczej wyjdzie niż na renderingu... jednak i tak popieram opcję ciemniejszą - bardziej stonowana, żółty z czarnym frontem trochę się gryzą

Skomentuj

Ja bym widzial AWX w czarnej, lakierowanej obudowie na polysk :)

Skomentuj

tylko jak będzie czarna to nie wiem czy to wszystko się nie zleje w jedną "bułę"... może czarny ale matowy?

Skomentuj

Nie zleje bo 18AWX nie jest zupelnie czarna, membrana ma bardziej szarawy kolor, a maly frez na tweetrze podkreslilby wysokotonowke. tak mi sie wydaje :)

Skomentuj

lakierowania nie będzie, bo nie mam do tego sprzętu, aby to wyglądało jak trzeba. Skaj na froncie mi się nie znudził a kepy fajnie się prezentowały, stąd tak to ma wyglądać. Nie wiem właśnie jaki fornir zastosować

Skomentuj

Ja bym tu widział albo jakiś fajny orzech, taki ciemniejszy o mocnym rysunku słojów albo coś z egzotyków- amazaque, palisander lub jatobe.

Skomentuj

Nie mam fajnych tekstur, wiec i rendery takie sobie.
                              Znalazłem trochę coś na podobieństwo kolorystyczne palisander'a

Skomentuj

Czy osoby, które słuchały już tych AWX'ów też mają wrażenie, że gra on nieco przymulonym i buczącym basem? Nie wiem, może to wina mojego pokoju, może aplikacji głośnika. Mam pokój 17m2, a obudowa głośnika ma 18 litrów i jest strojona tunelem 44 mm o długości 11 cm (czyli około 42Hz). Na początku grały bez wygłuszenia, teraz dołożyłem gąbki na wszystkie ścianki, ale dalej nie jest tak jakbym chciał. To już bardziej mi się podobał bas z tych małych TB, które niedawno wstawiłem do gotowych konstrukcji. Był lepiej kontrolowany i bardziej zróżnicowany, a grały pod tym samym wzmacniaczem.

Skomentuj

Mam te same TB co TY i planuje je zaaplikować w linię transmisyjną, w br mówisz że basik jakiś się wydobywa?

Skomentuj

Ciekawe jaki ma QTS ten głosnik, zmierzył ktoś ;D?

Skomentuj

Teraz czysto teoretyzuję - a gdyby tak wymienić membranę tego AWX'a na tą aluminiową? Czy głośnik zagrałby z większym wykopem? W sumie, niektórzy twierdzą, że właśnie taki "mulasty" bas to bas bez zniekształceń. Jeśli tak, to ja chyba wolę jednak zniekształcony bas

Skomentuj

skal_ar, zamów, czemu by nie :P
                                        Do tego kopułka STXa z ceramiczną membraną i można się bawić :P

Skomentuj

Może i jakieś ceramiczne średniaki powstaną - takie tanie Accutony:)
                                          Chetnie widziałbym jeszzce jakąś 2' kopółkę do podziałow poniżej 1kHz.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X