Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AWX Series by STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dolphin123, Jaki długi dałeś tunel? Bo średnica, to chyba 68mm z Polinku.

Skomentuj

Na razie 68x160 bo takie przy sobie miałem co daje strojenie na ok 46-47Hz przy założeniu 18,5l do dyspozycji AWXa. Jak dojdzie paczka z polinka to wstawię tunel dł. 200(42Hz) lub 220(40Hz), bo taki był pierwotny plan.

Zakładając, że ze zwrotką może być tylko lepiej, śmiało mogę stwierdzić, że głośnik jest wart swojej póki co niewysokiej ceny :smile: Nie mogę doczekać się docelowej aplikacji głośniczków.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
        głośnik jest wart swojej póki co niewysokiej ceny
        Ja też muszę to przyznać, głośnik ma potencjał, chociaż dalej walczę z ustawieniem ich w pokoju bo mam jakiś dziwny bas. Miejmy nadzieję, że Panowie z STX'a nie zastosują ciosu poniżej pasa, tak jak to zrobili z panelem S-300.

[ Dodano: 2010-01-12, 11:45 ]
        Teraz tak kombinuję, biegam po pokoju z kolumnami i... Co może powodować "dziurę" w pasmie przenoszenia. Dziura jest w okolicy strojenia BR, czyli na 43Hz.

Skomentuj

No to spot za nami :grin:
          PCM2704, LAMPUCERA DAC, PRE nr3 na E88CC, SYMASYM,UNIAMP
          MONITORY AWX i TL HDS164+XT25, WLM na kijowej zwrocie :razz:
          Byli: csbiczek, Warg, ja :mrgreen:

Jeśli chodzi o moje odczucia: Generalnie to po spotkaniu nie mogę doczekać się zwroty do AWX. Już teraz monitory grały większą przestrzenią, były bardziej otwarte i grały z większym pazurem w porównaniu to TL Warga. Było oczywiście słychać, że brakuje uporządkowania i brak zwroty, ale można było się zdziwić z porównania. Na basie w moim 21m2 TLka nie dawała rady, słychać było rezonanse i nie pokazała na co ją stać, aczkolwiek wynika to raczej z niedopracowania jeszcze konstrukcji. Moja 18tka dużo lepiej radziła sobie na basie. W szczegóły nie chcę się specjalnie wdawać, bo gra to bez zwroty, a myślę, że porównamy jeszcze dokłądniej jak TL będzie gotowa i moje monitory będą miały zwrotę.
          No ale nasuwa się wniosek, że skoro ze zwrotką grać to może tylko lepiej i dzisiejszej cenie Warga hds164 i xt25 śmiało mogę powiedzieć że warto się zastanowić czy kupić je czy zaoszczędzić i kupić awxy nie ustępując droższemu zestawowi. Cena w tym wypadku nie jest proporcjonalna do jakości...

Skomentuj

Na pewno mogę powiedzieć, że góra po kilku godzinach (w aplikacji jaką opisałem wyżej) gra lepiej od DX25 - jest bardziej uporządkowana. Na basie czuje, że będzie bardzo ciekawie, już teraz potrafi kopnąć dość szybko. Ale szerzej później, jak będzie to na finalnej zwrotnicy.
            Mówimy o stxie :mrgreen: ?? wow! to się chłopaki wyrobili. Bardzo dobrze, w końcu coś Polacy wyszmądzili. Myślicie że w gotowcach stx-a też gra to w dobrze (bo bym sie przeszedł sprawdizć, tzn. na odsłuchy do stxa na wolumen

Powiem ci że bardzo fajnie się prezentują te monitorki. Przypominają ksztaltem trochę projekt akkusa na akontach (nie apmietam jak sie to opisze i n ie chce kaleczyć Fajne prop[orcje i kształt, i nawet fajnie wyglądają nie wykonczone. Może weś je tak zostaw :mrgreen:

Skomentuj

To może skoro już tam byłem i posłuchałem tego i owego to wyrażę swoje zdanie :razz:
              TL Warga zrobiły na mnie wrażenie ale jak słuchałem i u warga w pokoju 9mkw, tam naprawdę robiły wrażenie, u dolphina w większym pokoju trochę się gubiły a bas zrobił się furkotająco-pukający(ale chętnie bym posłuchał ich jeszcze raz jak będą skończone bo mają potencjał)

AWX też robiły wrażenie, bas potrafił zejść naprawdę nisko co mi się bardzo podobało, góra trochę krzykliwa momentami ale to pewnie wina braku normalnej zwroty :wink: Jeśli chodzi o cenę/jakość to nie zastanawiać się wiele tylko brać :mrgreen:

Dla mnie hitem wieczoru były malutkie WLMy, jak to potrafiło zagrać... Za pierwszym razem nie skumałem że chłopaki je podłączyli, myślałem że to TL albo AWXy grają. Bas jak na taki mały głośnik był naprawdę zadziwiający, góra też bardzo fajna, dolphin mówił że krzykliwa, ja takiego odczucia nie miałem :mrgreen:
              To chyba na tyle jeśli chodzi o kolumny:) Co do elektroniki to ie będę dużo pisał bo Uni i syma trochę wcześniej słuchałem i raczej wszsytkie wady i zalety były opisywane na forum.

Dziękuję za uwagę :wink:

Skomentuj

csbiczek, wlm-y to te najmniejsze czrno-biale monitorki?

Skomentuj

paldo, tak

Skomentuj

Byli: csbiczek, Warg, ja :mrgreen:
                    no kurde a mnie nie zaprosili :twisted:
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Telewizor na zdjeciu tez DIY ?? :P

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
                        na odsłuchy do stxa na wolumen
                        już ich tam nie ma ;] Wstyd że z warszawy jesteś i nie wiesz

Dla mnie hitem wieczoru były malutkie WLMy, jak to potrafiło zagrać... Za pierwszym razem nie skumałem że chłopaki je podłączyli, myślałem że to TL albo AWXy grają. Bas jak na taki mały głośnik był naprawdę zadziwiający, góra też bardzo fajna, dolphin mówił że krzykliwa, ja takiego odczucia nie miałem :mrgreen:
                        Z którą zwrotą ?

Skomentuj

dolphin123, niezły arsenał kolumn.

Nie sprzedawaj telewizora, toż to klasyczny lampowiec - analog. Za kilka lat ludzie będą marzyć o takich telewizorach tak jak teraz chcą mieć wzmacniacze lampowe :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                            Z którą zwrotą ?
                            z ta 2rzedu gdzie Uni sie wylacza.

[ Dodano: 2010-01-23, 13:37 ]
                            Zamieszczone przez lklukasz
                            no kurde a mnie nie zaprosili :twisted:
                            zawsze mozesz napisac i przyjechac

Skomentuj

Czy Koledzy to widzieli..? Czekam na zwrotke od stx do monitorkow na awx i regularnie sprawdzam dzial diy i schematy.. Zwrotnic jak nie było tak niema.. Z nudów patrze w dział ze zwrotnicami żeby zobaczyć ile kosztuje zwrotka do trzech dróg.. Patrze a tu coś dziwnego.. Klikam i WOW.. :shock: Zwrotka dla AWX'ow.. Pozdrawiam..
                              Z wrażenia zapomniałem o linku.. :mrgreen: : http://stx.sote.pl/zwrotnica-mx-140.html

Skomentuj

No to zamawiam elementy :wink:
                                Zastanawia mnie szczególnie filtr przed samą kopułką, czemu jego elementy mają oznaczenie p (Rp Lp Cp).

Skomentuj

Chyba nie tylko ty.. :wink:

Skomentuj

Ciekawe jest to, że GDN AWX nie ma w sprzedaży... :evil:

Skomentuj

Może pojawi sie niedlugo w nowej cenie? :twisted:

BTw, czemu oni musza tak zawsze komplikowac te zwrotnice?

Skomentuj

Zamieszczone przez Krs47 z audiohobby
                                        Ostatnio przez kilka godzin słuchałem u znajomego porównania moitorów na ER18RNX i 27TBFC/G wdłg. zwrotki Jaya (moja dawna konstrukcja) z 3SM. Generalnie byłem bardzo zaskoczony podobieństwem brzmienia między tymi projektami. Różnice oczywiście też były i co najlepsze było słychać właściwie tylko to czego można się spodziewać po analizie różnic technicznych obu zestawów.

Skomentuj

Z tą komplikacją zwrotnic to macie racje.. Patrząc np na 3drogi to się można załamać.. Czy to prawda że STX miał wydac wersje zwrotnicy do 2xGDN + wysokotonówka..?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X