Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz lampowy Push-Pull na 2xEL84 i ECC83 na kanał

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Takie trafa będą nadawać się do mojego lampiaka??
    https://ssl.allegro.pl/item109326506...p_pp_para.html
    Ma może ktoś tanio sprzedać parę do tego typu konstrukcji tak przy okazji?

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimi
      Takie trafa będą nadawać się do mojego lampiaka??
      https://ssl.allegro.pl/item109326506...p_pp_para.html
      tak są idealne

Skomentuj

TO jeszcze poszukam czy ktoś ma taniej A jak nie to będę musiał brać z Alle drogo :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimi
          TO jeszcze poszukam czy ktoś ma taniej A jak nie to będę musiał brać z Alle drogo :/
          taniej raczej nic sensownego nie znajdziesz a te są dość tanie i gość dobrze robi trafka(ja później też będę brał od niego do nowej konstrukcji )

Skomentuj

A ha... No to chyba mnie przekonałeś... Jestem tylko ciekaw czy podołam z połączeniem, aby wydobyło to z siebie dźwięk ten wzmak... No i martwi mnie ten wcześniejszy post na temat tego, ze te płytki mają jakiś błąd... :/ A nie mam kogo poprosić o pomoc w składaniu już wszystkiego do kupy :/

Skomentuj

Tutaj masz jeszcze tańsze- toroidalne http://www.sklep.talpro.pl/catalog/p...products_id=78

Zamieszczone przez Jimi
              No i martwi mnie ten wcześniejszy post na temat tego, ze te płytki mają jakiś błąd...
              To rób w pająku.

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                Tutaj masz jeszcze tańsze- toroidalne http://www.sklep.talpro.p...&products_id=78
                na środku widnieje duży czerwony napis nieczynne A co do tych traf z allegro to nie wiem czy warto oszczędzać, te z allegro są sprawdzone przez wiele osób i sprzedający jest godny polecenia

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                  Tutaj masz jeszcze tańsze- toroidalne http://www.sklep.talpro.pl/catalog/p...products_id=78

Zamieszczone przez Jimi
                  No i martwi mnie ten wcześniejszy post na temat tego, ze te płytki mają jakiś błąd...
                  To rób w pająku.
                  Nie polecałbym pająka, może przez nieuwagę ci się coś zewrzeć i wtedy kicha. Płytki sa bardzo proste do zaprojektowania więc nie widzę tu żadnego problemu. Włączasz jakiś program do PCB i ruszasz.
                  Czy to prawda, że lampowe nie oddają dokładnie dźwięku jak np. hybrydy czy tranzystory co daje wrażenie lepszej jakości?

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11
                    Nie polecałbym pająka, może przez nieuwagę ci się coś zewrzeć i wtedy kicha. Płytki sa bardzo proste do zaprojektowania więc nie widzę tu żadnego problemu. Włączasz jakiś program do PCB i ruszasz.
                    Sporo lampowców się robi w pająku...
                    Nie polecałbym pająka, może przez nieuwagę ci się coś zewrzeć i wtedy kicha
                    jak się potrafi coś takiego robić, lutuje się wszystko schludnie i ,,z głową" to nic nie ma prawa się zewrzeć.

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                      jak się potrafi coś takiego robić, lutuje się wszystko schludnie i ,,z głową" to nic nie ma prawa się zewrzeć.
                      Nie chodzi o to czy się potrafi czy nie, zrobiłem już trochę płytek i wiem co mówię. Lepiej wygląda jak wszystko jest na PCB oraz łatwiej umocować wszystkie elementy.

Skomentuj

Nie chodzi o to czy się potrafi czy nie, zrobiłem już trochę płytek i wiem co mówię. Lepiej wygląda jak wszystko jest na PCB oraz łatwiej umocować wszystkie elementy.
                        Naprawdę nie zawsze... Często jest tak że elementów jest tak mało że nie warto robić pcb bądź np montaż na pająka daje możliwość zmian w układzie bez konieczności przerabiania pcb bo jej po prostu nie ma No ale co osoba to inne zdanie:) Ja nie przeczę że pcb to dobre rozwiązanie tylko że nie zawsze się opłaca je robić :wink:

Skomentuj

Kurcze, tyle ze ja nie mam pojęcia jak pająka zrobić, dla tego wybrałem PCB gdyż wydawało mi się ze skoro ktoś to odpalił to musi być ok... Chciałem po prostu pobawić się w lutowanie i odpalenie tego Bardziej się zastanawiam czy na PCB jest poważny błąd którego nie da się obejść... No i drugą sprawą jest to, ze PCB mam praktycznie złożone...

Skomentuj

Kto tak pisał, że jest błąd? Jeśli płytka została oddana przez firmę do sprzedaży to nie powinna mieć błędów.

Skomentuj

piglet11, pisał tak dolphin123, ale co dokładni jest nie tak już się nie dowiedziałem...

Skomentuj

Zawsze można napisać czy nie zrobią parki. Równierz polecam pietro4, kupowałem u niego trafa (proście o sprzedaż poza allegro i jakąś zniżkę mi obniżył o przesyłkę). Pająk jest dobry bo możesz przelutowywać do woli, a wlutowywanie i wylutowywanie elementów z płytki to uciążliwa sprawa, nie mówiąc o tym że nie zmienimy już nic w układzie.

Skomentuj

"Błąd" jest z masami ale został przez autora poprawiony odstępy między ścieżkami wysokonapięciowymi też mogły by być większe.
                                  http://www.audioton.republika.pl/EL8...-plytka-cz.pdf

Skomentuj

Jeśłi zastosujesz solder maskę to ścieżki będą lepiej od siebie odizolowane. Co do PCB to teraz termotransfer i wlutować części :twisted:

Skomentuj

Kto tak pisał, że jest błąd? Jeśli płytka została oddana przez firmę do sprzedaży to nie powinna mieć błędów.
                                      mylisz się, sam też kupowałem układ oddany do sprzedaży przez avt i posiadał tak radykalny błąd że wycofali go, a szkoda bo po drobnych poprawkach jest wsio ok:)
                                      Co do samego układu to popraw ten błąd jeśli jest tak straszny lub od razu odpalaj i ewentualnie potem popraw jeśli będzie coś nie tak, zawsze to jakieś nowe doświadczenie

Skomentuj

Błąd nie jest straszny ale może być powodem uciążliwego buuuuuuuuu w głośniku :)

Skomentuj

A nie znacie może kogoś kto tanio może zrobić dla mnie te poprawne płytki??
                                          Sam nie umiem i nie mam czasu na takie coś :/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X